×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Teslin | Blog

Teslin publiceert vandaag de ESG-rapporten voor haar fondsen Teslin Participaties, Gerlin Participaties en Midlin, waarin zij de duurzaamheidsresultaten van deze fondsen over 2023 in kaart brengt. Deze rapporten zijn het sluitstuk van een uitvoerige en grondige analyse van de materiële duurzaamheidsfactoren op het niveau van de portefeuilles van de drie fondsen. De methodologie die aan de analyse ten grondslag ligt is in samenwerking met de gespecialiseerde duurzaamheidsconsultants van Holtara tot stand gekomen. De resultaten in deze rapporten zijn door Holtara gevalideerd.[1]

Wij zijn trots dat wij in deze rapporten op detailniveau de duurzaamheid van onze portefeuille-ondernemingen kunnen publiceren en we zijn bovendien tevreden over de belangrijke stappen die onze investeringen op het gebied van duurzaamheid hebben gezet.

Onze portefeuille-ondernemingen rapporteren steeds meer en steeds beter over duurzaamheidsfactoren en integreren duurzaamheid in toenemende mate in hun besluitvormingsprocessen. Dat is belangrijk, want wij geloven dat alleen ondernemingen die oog hebben voor de belangen van al hun stakeholders en hun omgeving goed gepositioneerd zijn voor succes op de lange termijn.

Uiteindelijk hebben vijf van de portefeuille-ondernemingen in 2023 dusdanige voortgang gemaakt op het vlak van duurzaamheid, dat wij hebben besloten hen een hogere duurzaamheidsscore dan vorig jaar toe te kennen. In de rapporten wordt hier uitgebreider bij stil gestaan.

Wij hebben al onze analyses met het management van iedere individuele onderneming gedeeld en besproken. Daarbij hebben wij aangegeven wat onze verwachtingen voor de toekomst zijn en welke stappen de portefeuille-ondernemingen volgens ons moeten nemen om concrete doelstellingen te behalen.

Wij zien dat wij op deze manier echt waarde kunnen toevoegen op strategische duurzaamheidsgerelateerde onderwerpen. Dat vinden wij typisch Teslin: wij pakken onze verantwoordelijkheid en denken actief - en waar nodig kritisch - mee met onze ondernemingen; niet alleen op strategische, governance en financiële thema’s, maar ook op duurzaamheidsthema’s. En we zijn daarbij niet bang om zelf de diepte in te gaan in plaats van dat we data inkopen van derde partijen. We willen echt zelf begrijpen waar het over gaat.

Wij hopen dat u ons enthousiasme deelt en wensen u dan ook veel leesplezier bij het lezen van deze ESG-rapporten.   

Dit is reclame. Raadpleeg het informatiememorandum van Teslin Participaties, Gerlin Participaties en Midlin (de ‘Fondsen’) en essentiële informatiedocumenten voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Teslin Participaties houdt als constructieve, betrokken en actieve aandeelhouders substantiële belangen in Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen. Gerlin Participaties houdt als constructieve, betrokken en actieve aandeelhouder substantiële belangen in Duitse beursgenoteerde ondernemingen. Midlin houdt als constructieve en betrokken aandeelhouder belangen in Europese beursgenoteerde ondernemingen. De Fondsen zijn opgenomen als beleggingsinstelling in het register dat wordt gehouden door de Autoriteit Financiële Markten. De verhandelbaarheid van de deelnemingsrechten in Teslin Participaties en Gerlin Participaties is beperkt, omdat dit closed-end beleggingsinstelling zijn. Zie voor meer informatie over dit risico en de andere materiële risico’s voor de Fondsen de informatiememoranda en essentiële informatiedocumenten.

[1] Meer informatie over de methodologie van de duurzaamheidsrapporten is te vinden in de SFDR Annex II die als bijlage is toegevoegd aan het informatiememorandum van elk fonds. Dit informatiememorandum is te vinden op de website van Teslin: www.teslin.nl.

Terug naar boven