×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0.0057 secondsMidlin Europese small caps

Midlin belegt in kleine, ambitieuze beursgenoteerde bedrijven (small en mid caps) in Nederland, België en Duitsland. Het gaat om waardecreërende bedrijven met goede toekomstperspectieven die veelal een aantrekkelijk dividend uitkeren. Belangrijke selectiecriteria zijn de kwaliteit van het management, groeipotentie en winstgevendheid, de positie in het marktsegment waarin de onderneming opereert en solide balansverhoudingen. Veelal is een groot deel van de aandelen nog in handen van de oorspronkelijke oprichtersfamilie en/of het zittende management. Als langetermijnaandeelhouder stelt Midlin zich op als een constructieve, betrokken aandeelhouder.

Midlin Logo | TESLIN

Waarde en rendementen Midlin

INTRINSIEKE WAARDE MIDLIN NV
Waarde op 08-02-2019 € 153,19


DIVIDEND MIDLIN NV
Dividend per 07-02-2018 € 5,30


Bekijk hier de dividendhistorie.RENDEMENTEN MIDLIN NV (inclusief dividend)
2019 (per 08-02) 3,2%
2018 (per 31-12) -18,3%
2017 25,8%
2016 4,6%
2015 22,8%
2014 -6,6%
2013 35,9%
Sinds oprichting (2006) 79,1%


 

HISTORISCH RENDEMENT MIDLIN NV (per 31 december 2018)

KAS BANK NV berekent iedere eerste werkdag van de week de intrinsieke waarde. KPMG Accountants NV, onze externe accountant, controleert de jaarrekening en de waardering per boekjaareinde.

Participeren in Midlin

Midlin staat open voor investeerders die geloven dat een langetermijnbelegging in goed geleide, innovatieve bedrijven de beste kansen biedt op een goed beleggingsresultaat. Investeerders kunnen wekelijks toe- en uittreden tegen de intrinsieke waarde met een opslag als omschreven in het prospectus.

Bent u geïnteresseerd om in Midlin te investeren? Neem dan contact op met Ben-Kees Eeltink via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0343 - 55 44 49.

Fondsmanager Midlin

Rombout Houben (1971) is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een loopbaan als aandelenanalist bij IRIS/Robeco is hij in de periode 2005 - 2007 als senior portefeuille manager onder andere verantwoordelijk geweest voor het fonds Robeco European Midcap Equities.

Rombout is lid van de beleggingscommissie van Eumedion. Hij werkt sinds 2007 voor Teslin en is fondsmanager van Midlin en Gerlin.

Portefeuille Midlin

Bedrijf Land Activiteit
Arcadis NV Nederland Ingenieurs- en consultancydiensten
Brunel International NV Nederland Detachering
CENTROTEC Sustainable AG Duitsland Klimaatbeheersing
Fagron NV België Gezondheidszorg
First Sensor AG Duitsland Sensoren
INIT SE Duitsland Software openbaar vervoer
Kendrion NV Nederland Elektromagneten
NV Ned. App. Nedap Nederland Technologische oplossingen
NEXUS AG Duitsland Medische software
Schaltbau Holding AG Duitsland Rail technologie
Sligro Food Group NV Nederland Foodservice groothandel 
technotrans SE Duitsland Temperatuurmanagement
zooplus AG Duitsland Webshop diervoeding


Meer informatie over deze bedrijven »

 • portefeuille-brunel.jpg
 • portefeuille-centrotec.jpg
 • portefeuille-fagron.jpg
 • portefeuille-firstsensor.jpg
 • portefeuille-init.jpg
 • portefeuille-kendrion.jpg
 • portefeuille-nedap.jpg
 • portefeuille-nexus.jpg
 • portefeuille-schaltbau.jpg
 • portefeuille-sligro.jpg
 • portefeuille-technotrans.jpg
 • portefeuille-zooplus.jpg

Nieuws Midlin

Arcadis is op de weg terug

13 augustus 2018 | Midlin | Blog

Midlin heeft een positie opgebouwd in het van origine Nederlandse ingenieursbureau Arcadis. Het bedrijf kreeg de laatste tijd veel negatieve publiciteit waarbij specifieke risico’s werden uitgelicht en gestapeld. Maar wij zien ook de positieve ontwikkelingen. Een nieuw management, goede strategie en haalbare doelstellingen bijvoorbeeld. En ook een positieve trendbreuk in de resultaatontwikkeling en een lage waardering van het aandeel. Lees meer »

INIT geknipt voor mobile ticketing

01 maart 2018 | Midlin | Blog

Het Duitse INIT is ontwikkelaar en leverancier van 'Intelligent Transportation Systems' voor openbaarvervoerbedrijven. Klanten zijn met name bedrijven die lokaal en regionaal vervoer aanbieden met bussen, trams en metro. De software van INIT helpt met het efficiënter aansturen van de operatie, het verbeteren van reizigersinformatie en het veilig verkopen van vervoerbewijzen. Lees meer »

Midlin passeert mijlpaal van €100 mln, rendement over boekjaar ruim 26%

05 oktober 2017 | Midlin | Persbericht

Teslin-fonds Midlin is de mijlpaal van €100 miljoen onder beheer gepasseerd na een uitstekend jaar waarin een rendement werd behaald van ruim 26%. Het resultaat over het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 september, werd gedreven door belangen in alle drie de landen waarin het fonds investeert. Het rendement is inclusief het in februari 2017 uitgekeerde dividend van € 4,40 per aandeel. Lees meer »

Beter Bed heeft belangrijk jaar voor de boeg

07 september 2017 | Midlin | Blog

De komst van het internet heeft veel effect op retailers. Online kopen, prijzen vergelijken en de snelle opkomst van nieuwe concurrenten (vaak pure online spelers) zijn bijvoorbeeld een aantal gevolgen die de resultaten van bestaande retailers flink kunnen aantasten. Bestaande winkelketens moeten hierop een antwoord formuleren om relevant te blijven. Lees meer »

Reddingsoperatie Fagron levert 100% rendement op

12 april 2017 | Midlin | Interview

De financiers die Fagron bijna een jaar geleden van de ondergang hebben gered, kunnen tevreden terugblikken op hun reddingsoperatie. In mei vorig jaar kochten ze nieuwe Fagron-aandelen voor € 5,79 per stuk. Inmiddels staat de koers al weken ruim boven de € 11 en even zelfs boven de € 12. De ‘reddende engelen’ hebben in twaalf maanden tijd dus een rendement van circa 100% gemaakt.   Lees meer »

NEXUS / NEXT GENERATION software

24 januari 2017 | Midlin | Blog

Nieuw in de portefeuille van Midlin is NEXUS AG (‘NEXUS’) dat software ontwikkelt, verkoopt en implementeert voor ziekenhuizen (hospital information system ofwel ‘HIS’) en medisch specialisten (software voor diagnostische afdelingen). Het bedrijf uit Baden Württemberg is de nummer drie in ziekenhuissoftware in Duitsland en Nederland en de nummer één in Zwitserland. In Duitsland is ze marktleider in zes diagnostische markten. Lees meer »

Europa uit, Engeland in

15 december 2016 | Midlin | Blog

De keuze van de Britten om uit de Europese Unie te stappen heeft de plannen van Europa’s grootste online dierenzaak voor de Engelse markt in een stroomversnelling gebracht. Zooplus zal in het eerste kwartaal van 2017 een lokaal distributiecentrum opzetten om van daaruit de Britse consument te bedienen. Hiermee verbetert de leversnelheid en de winstgevendheid van zooplus. Lees meer »

Fagron en Kendrion helpen Midlin aan dubbelcijferig jaarrendement

18 oktober 2016 | Midlin | Persbericht

Het aandelenfonds Midlin van Teslin Capital Management heeft in het boekjaar 2015-2016 een rendement behaald van 10,0%, inclusief een dividend van € 4 per aandeel. Een groot deel van de stijging is te danken aan het forse koersherstel van Fagron, nadat het farmaciebedrijf een moeilijke fase afsloot. De fondsomvang steeg naar bijna € 75 miljoen. Lees meer »

Silicon Valley in Zuidoost-Berlijn

21 september 2016 | Midlin | Blog

Op 12 augustus 2016 bestond First Sensor, waarin Midlin een belang houdt, precies vijfentwintig jaar. Een mooi moment om even stil te staan bij de geschiedenis van dit bedrijf en vooruit te kijken. Lees meer »

Documentatie MidlinEBI risicometer 6

 


De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit product is Essentiële Beleggersinformatie opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze informatie voordat u het product koopt.


Terug naar boven