×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 secondsMidlin

Europese small caps

Midlin belegt in ambitieuze, beursgenoteerde bedrijven (small en mid caps) in Europa, met een focus op bedrijven in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Scandinavische landen. Het gaat om waardecreërende bedrijven met goede toekomstperspectieven die doorgaans een aantrekkelijk dividend uitkeren. Belangrijke selectiecriteria zijn de kwaliteit van het management, groeipotentie en winstgevendheid, de positie in het marktsegment waarin de onderneming opereert, visie op ESG-risico’s en solide balansverhoudingen. Voordat Midlin investeert voert zij een fundamentele analyse uit waarbij alle bedrijfsspecifieke risico’s, waaronder risico’s op het gebied van duurzaamheid, integraal worden meegenomen en afgewogen. Midlin zich stelt zich op als een constructieve en betrokken langetermijnaandeelhouder.

Midlin logo | TESLIN

Waarde en rendementen Midlin


Intrinsieke
waarde
per 27-01-2023
€ 224,26

Rendement
(per 27-01-2023)
(inclusief herbelegd dividend)
6,7%

Gemiddeld jaarlijks rendement
Midlin*

3 jaar7,4%
5 jaar5,3%
10 jaar10,4%
Sinds oprichting (in 2006)6,5%


Op basis van herbelegd dividend, per laatste dag afgelopen maand
Jaarrendement Midlin*
2022 -12,8%
2021 25,1%
2020 13,7%
2019 28,6%
2018 -18,8%

Inclusief herbelegd dividend, na aftrek van kosten, op basis van kalenderjaar
Historisch rendement Midlin (per 31 december 2022)*

 


Inclusief herbelegd dividend
Uitgekeerd dividend Midlin

Midlin streeft ernaar jaarlijks een ten minste gelijkblijvend dividend uit te keren.

BNP Paribas Securities Services SCA, Amsterdam branch berekent iedere eerste werkdag van de week de intrinsieke waarde. KPMG Accountants NV, onze externe accountant, controleert de jaarrekening en de waardering per boekjaareinde.De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit product is Essentiële-informatie Document opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze informatie voordat u het product koopt.


Fondsmanager Midlin

Rombout Houben (1971) is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een loopbaan als aandelenanalist bij IRIS/Robeco is hij in de periode 2005 - 2007 als senior portefeuille­manager onder andere verantwoordelijk geweest voor het fonds Robeco European Midcap Equities.

Hij werkt sinds 2007 voor Teslin en is fondsmanager van Midlin en Gerlin.

Raad van Commissarissen Midlin

Pieter van Steenbergen
Voorzitter

Sinds februari 2016

Joost Becker
Commissaris

Sinds februari 2016

Anne Louise Metz
Commissaris

Sinds februari 2022

Nieuws Midlin

Thule: Bring your Life

16 december 2022 | Midlin | Blog

Wielrennen, mountainbiken, gravel biken, kajakken, suppen, skiën, sportvissen, surfen, snowboarden. Voor veel outdoor activiteiten heb je goede spullen nodig. De populariteit ervan neemt toe. Voor veel sporters is het een lifestyle en zij zoeken er de mooiste plekjes in de natuur voor op. Met de producten van Thule kan je al je ‘gear’ veilig met de auto of camper meenemen. Teslin houdt via Midlin NV een belang in Thule Group AB. Lees meer »

Keep calm and carry on. Achter de wolken schijnt de zon.

15 november 2022 | Midlin | Interview

In een boekjaar dat gekenmerkt had moeten worden door coronaherstel, gooiden de oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande sancties roet in het eten. Dat leidde na het prachtige resultaat van vorig jaar tot een negatief rendement dit jaar. De ontwikkelingen bij de bedrijven in portefeuille van Midlin geven echter geen reden tot zorg. En het negatieve beurssentiment biedt ook kansen; er werden twee nieuwe bedrijven toegevoegd aan de portefeuille. Rombout Houben blikt samen met zijn collega’s Philip van Es, Kasper Faas, Stefan Farisi en Lennard Groenendijk terug op een bewogen jaar.   Lees meer »

Shop Apotheke: online apotheek heeft de toekomst

27 juli 2022 | Midlin | Blog

Door lockdowns en quarantainemaatregelen konden mensen de afgelopen jaren hun huis niet uit. Ook niet om naar de apotheek te gaan. Handig dus als medicijnen online besteld kunnen worden en binnen twee dagen aan huis worden afgeleverd. Wij denken dat mensen de komende jaren steeds vaker hun medicijnen online zullen kopen. De introductie van het elektronische recept in Duitsland per januari 2023 is daarvoor een belangrijke aanjager. Mede daarom heeft Midlin onlangs een belang genomen in een van de grootste online apotheken in Europa: Shop Apotheke Lees meer »

Het aantal chips per auto stijgt, ook tijdens een recessie

15 juli 2022 | Gerlin en Midlin | Blog

Beurskoersen gaan hard omlaag omdat een economische recessie dreigt. Ook de koersen van automotive chipfabrikanten zoals Infineon, NXP, STMicroelectronics, Melexis en Elmos staan dit jaar sterk onder druk. Tegelijkertijd gaat het nu bij veel van deze bedrijven operationeel erg goed en wordt er veel geld verdiend. Deze chipfabrikanten profiteren nog steeds van een hoge vraag en chiptekorten in de markt. 2022 wordt naar verwachting voor veel automotive chipfabrikanten een recordjaar. Maar blijven zij ook profiteren tijdens een recessie? Wij zien voldoende redenen om optimistisch te blijven over hun vooruitzichten. Lees meer »

Fagron: klaar om opnieuw te ‘compounden’

04 april 2022 | Midlin | Blog

Fagron is al twaalf jaar een vaste waarde in de Midlin portefeuille. In 2021 presteerde het bedrijf duidelijk minder goed dan we hadden verwacht. De resultaatontwikkeling viel tegen en de beurskoers daalde. Voor ons aanleiding om de oorzaken van de achterblijvende resultaten nog eens diepgaand te onderzoeken en voor de Capital Markets Day van het bedrijf, die in maart plaatsvond, met het management hierover in gesprek te gaan. Lees meer »

Brunel: Versnelt diversificatie met overname in duurzame energiemarkt

04 januari 2022 | Midlin | Blog

Technisch detacheerder Brunel kondigde op 8 december 2021 aan dat het 72% van de aandelen van Taylor Hopkinson, een specialistische recruiter en detacheerder voor de duurzame energiemarkt, heeft overgenomen voor € 32 miljoen. Wij denken dat de acquisitie goed past in de onlangs aangekondigde strategie van Brunel. Met de overname van Taylor Hopkinson wordt de strategische transitie versneld. Lees meer »

U-blox: Expert in precisiepositionering en connectiviteit

20 december 2021 | Midlin | Blog

Megatrends zoals connectiviteit, verstedelijking, autonoom en elektrisch rijden en het Internet of Things zijn allemaal ontwikkelingen die de wereld zullen veranderen. Er zijn steeds meer slimme apparaten met elkaar verbonden. Het Zwitserse u-blox, onze nieuwste investering, maakt producten die deze megatrends in de kern mogelijk maken.   Lees meer »

Barco: Enabling bright outcomes

02 november 2021 | Midlin | Blog

Het Belgische Barco biedt de entertainmentwereld, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg de ‘wow-factor’ met hoogwaardige beeldverwerkingssystemen. Van gigantische LED videowalls en laser- en virtual reality projectoren voor een indrukwekkend popconcert of 3D-film tot haarscherpe schermen in operatiekamers voor een succesvolle orgaantransplantatie. Lees meer »

Midlin en Gerlin boeken hoge jaarrendementen

18 oktober 2021 | Gerlin en Midlin | Persbericht

Gerlin en Midlin, de twee aandelenfondsen van Teslin die ook buiten de Nederlandse grenzen investeren, hebben in het eind september afgesloten boekjaar hoge rendementen behaald. Gerlin, dat investeert in Duitse small caps, boekte een rendement van 37,3% inclusief herbelegd dividend. Midlin, het fonds dat zich richt op small en mid caps in diverse Europese landen, noteerde een toename van 44,0% inclusief herbelegd dividend. Lees meer »

Documentatie Midlin

document midlin factsheet 11

document midlin kwartaalbericht q1 2020/2021

document midlin jaarverslag 2020 2021

Midlin EID

document midlin prospectus

document midlin prospectus

Overige documentatie, eerder uitgegeven documenten en de stemverantwoording van het fonds vindt u hier.

Fondsdocumentatie


Terug naar boven