×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs2020/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 secondsMidlin

Europese small caps

Midlin belegt in kleine, ambitieuze beursgenoteerde bedrijven (small en mid caps) in Nederland, België en Duitsland. Het gaat om waardecreërende bedrijven met goede toekomstperspectieven die veelal een aantrekkelijk dividend uitkeren. Belangrijke selectiecriteria zijn de kwaliteit van het management, groeipotentie en winstgevendheid, de positie in het marktsegment waarin de onderneming opereert en solide balansverhoudingen. Veelal is een groot deel van de aandelen nog in handen van de oorspronkelijke oprichtersfamilie en/of het zittende management. Als langetermijnaandeelhouder stelt Midlin zich op als een constructieve, betrokken aandeelhouder.

Midlin Logo | TESLIN

Waarde en rendementen Midlin

Intrinsieke
waarde
per 15-01-2021
€ 216,00

Rendement
(per 15-01-2021)
(incl. dividend)
6,3%

Gemiddeld jaarlijks rendement
Midlin*

3 jaar5,8%
5 jaar9,5%
10 jaar9,3%
Sinds oprichting (in 2006)6,8%


Op basis van herbelegd dividend, per laatste dag afgelopen maand
Jaarrendement Midlin*
2020 13,5%
2019 28,6%
2018 -18,9%
2017 26,5%
2016 5,0%

Inclusief herbelegd dividend, na aftrek van kosten, op basis van kalenderjaar
Historisch rendement Midlin (per 31 december 2020)*

 


Inclusief herbelegd dividend
Uitgekeerd dividend Midlin

Midlin streeft ernaar jaarlijks een ten minste gelijkblijvend dividend uit te keren.

KAS BANK NV, part of CASEIS Group berekent iedere eerste werkdag van de week de intrinsieke waarde. KPMG Accountants NV, onze externe accountant, controleert de jaarrekening en de waardering per boekjaareinde.


EBI risicometer 5


De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit product is Essentiële Beleggersinformatie opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze informatie voordat u het product koopt.


Fondsmanager Midlin

Rombout Houben (1971) is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een loopbaan als aandelenanalist bij IRIS/Robeco is hij in de periode 2005 - 2007 als senior portefeuille­manager onder andere verantwoordelijk geweest voor het fonds Robeco European Midcap Equities.

Rombout is lid van de beleggings­commissie van Eumedion. Hij werkt sinds 2007 voor Teslin en is fondsmanager van Midlin en Gerlin.

Participeren in Midlin

Midlin staat open voor investeerders die geloven dat een langetermijnbelegging in goed geleide, innovatieve bedrijven de beste kansen biedt op een goed beleggingsresultaat. Investeerders kunnen wekelijks toe- en uittreden tegen de intrinsieke waarde met een opslag als omschreven in het prospectus.

Bent u geïnteresseerd om in Midlin te investeren? Neem dan per e-mail contact op met Ben-Kees Eeltink (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Roderik Los (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), of telefonisch via 0343 - 55 44 49.

Portefeuille Midlin

Acomo
Handelaar in agrarische producten
Arcadis
Ingenieurs en consultancy diensten
Brunel
Detachering
Fagron
Gezondheids­zorg
INIT
Software openbaar vervoer
Kendrion
Elektromagneten
Melexis
Halfgeleiders
Nedap
Technologische oplossingen
NEXUS
Medische software
Schaltbau
Rail technologie
Sligro Food Group
Foodservice groothandel
technotrans
Temperatuur­­management
WashTec
Autowasstraten

Meer informatie over de afzonderlijke
bedrijven vindt u hier.

Portefeuille

Nieuws Midlin

Succesvolle emissie Acomo voor financiering overname

03 december 2020 | Midlin en Teslin Partcipaties | Blog

Sinds 2005 investeert Teslin al in Acomo. Op dit moment houdt Teslin via haar investeringsfondsen Teslin Participaties en Midlin een belang in het bedrijf. De handelaar in noten en specerijen, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten ontwikkelt zich gestaag. De organische groei wordt zo nu en dan versneld door een overname te doen. Lees meer »

Acomo: meer dan 100 jaar natuurlijke handel

18 november 2020 | Midlin | Blog

Het oude handelshuis Acomo kondigde een grote overname aan. Tradin Organic levert gecertificeerde biologische ingrediënten voor de internationale voedingsindustrie. Midlin nam afgelopen zomer een belang in Acomo. Lees meer »

WashTec: working at the car wash, yeah!

05 november 2020 | Midlin | Blog

Het hebben van een autowasstraat kan een zeer lucratieve activiteit zijn. Het Duitse WashTec is met een geschat marktaandeel van 50% in Europa met afstand marktleider en ziet kansen in Noord-Amerika en Azië. Midlin heeft een belang in dit bedrijf genomen. Lees meer »

Technotrans moderniseert governance en benoemt nieuwe commissaris

25 mei 2020 | Gerlin en Midlin | Blog

Tijdens de algemene vergadering van het Duitse technotrans op 20 mei jl. is een nieuw remuneratiebeleid voor de raad van commissarissen aangenomen en werd Andrea Bauer benoemd als nieuwe commissaris en voorzitter van de audit commissie. Teslin, met de fondsen Midlin en Gerlin geïnvesteerd in technotrans, heeft zich hard gemaakt om dit nieuwe remuneratiebeleid geagendeerd te krijgen. Een goede en marktconforme beloning is een belangrijke randvoorwaarde om kwalitatief goede commissarissen aan te trekken. Lees meer »

Overnamebod op First Sensor gestand gedaan

16 maart 2020 | Gerlin en Midlin | Blog

TE Connectivity Ltd heeft haar overnamebod op First Sensor gestand gedaan en de belangen van Midlin en Gerlin in de Duitse sensorproducent overgenomen. Gerlin en Midlin hielden respectievelijk een belang van 7,8% en 5,7% in First Sensor. Samen waren de twee Teslin fondsen de op een na grootste investeerder in het bedrijf. Lees meer »

Stevige rendementen voor aandelen­­fondsen van Teslin in 2019

15 januari 2020 | Teslin | Persbericht

De aandelenfondsen van Teslin Capital Management hebben in 2019 stevige rendementen gerealiseerd. De fondsen profiteerden van overnamebiedingen op bedrijven in portefeuille, en van een opleving van aandelenkoersen in sectoren die herstelden van de terugval van eind 2018. Dit jaar moderniseert de langetermijnbelegger zijn ESG-beleid. Lees meer »

Midlin heeft belang in zooplus AG verkocht

23 december 2019 | Midlin | Blog

Midlin heeft haar positie in zooplus AG eind november volledig verkocht. Midlin investeerde in het bedrijf van maart 2014 tot en met november 2019. Over deze periode werd er in totaal voor € 9,3 miljoen geïnvesteerd en voor € 15,9 miljoen gedesinvesteerd. Lees meer »

Kendrion maakt gebruik van kapitaalmarkt voor financiering overname

27 november 2019 | Midlin en Teslin Partcipaties | Blog

Sinds 1996 investeert Teslin al in Kendrion. Op dit moment houdt Teslin via haar investeringsfondsen Teslin Participaties en Midlin een belang in het bedrijf. Na het aantreden van Joep van Beurden als CEO en de aankondiging van het ‘Simplify, Focus, Grow’ strategieprogramma hebben wij ons belang de afgelopen jaren vergroot. Lees meer »

Schaltbau op het goede spoor

17 oktober 2019 | Gerlin en Midlin | Blog

Schaltbau kijkt met zelfvertrouwen naar een veelbelovende toekomst. Afgelopen maanden werd met succes een financiële herstructurering afgerond door het afstoten van twee verliesgevende Spaanse dochtermaatschappijen en de herfinanciering van bestaande leningen. Lees meer »

Documentatie Midlin

document midlin factsheet 11

document midlin kwartaalbericht q1

document midlin jaarbericht 2017 2018

document midlin jaarverslag 2017 2018

document midlin EBI

document midlin prospectus

document gerlin esg rapport

Overige documentatie, eerder uitgegeven documenten en de stemverantwoording van het fonds vindt u hier.

Fondsdocumentatie


Terug naar boven