×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 secondsGerlin Participaties

Duitse participaties

Gerlin Participaties Coöperatief UA ('Gerlin Participaties') houdt substantiële belangen in, aan de Duitse beurs genoteerde, small- en micro cap-ondernemingen. Het gaat om waardecreërende bedrijven met goede toekomstperspectieven die veelal een aantrekkelijk dividend uitkeren. Belangrijke selectiecriteria zijn de kwaliteit van het management, de groeipotentie en winstgevendheid van de onderneming, de positie in het marktsegment waarin deze opereert, een goede visie op ESG-risico’s en solide balansverhoudingen. Veelal is een groot deel van de aandelen nog in handen van de oorspronkelijke oprichtersfamilie en/of het zittende management. Voordat Gerlin Participaties in een onderneming investeert, voert zij een fundamentele analyse uit waarbij alle bedrijfsspecifieke risico’s, waaronder risico’s op het gebied van duurzaamheid, worden meegenomen en afgewogen. Gerlin Participaties stelt zich op als constructieve en betrokken langetermijnaandeelhouder.

Gerlin logo | TESLIN

Waarde en rendementen Gerlin Participaties


Intrinsieke
waarde
per 30-09-2023
€ 16.195,50

Rendement
(per 30-09-2023)
(inclusief herbelegd dividend)
12,9%

Gemiddeld jaarlijks rendement
Gerlin Participaties*

3 jaar5,2%
5 jaar5,7%
Sinds oprichting (in 2016)7,7%


Op basis van herbelegd dividend, per laatste dag afgelopen maand
Jaarrendement Gerlin Participaties*
2022 -30,0%
2021 26,9%
2020 19,3%
2019 22,8%
2018 -15,7%

Inclusief herbelegd dividend, na aftrek van kosten, op basis van kalenderjaar
Historisch rendement Gerlin Participaties (per 31 augustus 2023)*

 


Inclusief herbelegd dividend
Uitgekeerd dividend Gerlin Participaties

Gerlin Participaties streeft ernaar jaarlijks een ten minste gelijkblijvend dividend uit te keren.

BNP Paribas SA, Netherlands branch berekent iedere eerste werkdag van de week de intrinsieke waarde. KPMG Accountants NV, onze externe accountant, controleert de jaarrekening en de waardering per boekjaareinde.De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit product is het Essentiële-informatiedocument opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze informatie voordat u het product koopt.Fondsmanager Gerlin Participaties

Rombout Houben (1971) is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een loopbaan als aandelenanalist bij IRIS/Robeco is hij in de periode 2005 - 2007 als senior portefeuille­manager onder andere verantwoordelijk geweest voor het fonds Robeco European Midcap Equities. Rombout is lid van de beleggings­commissie van Eumedion. Hij werkt sinds 2007 voor Teslin en is fondsmanager van Gerlin Participaties en Midlin.

Raad van Commissarissen Gerlin Participaties

Frits Baron van Dedem
Voorzitter

Sinds maart 2016

Hank Boot
Commissaris

Sinds februari 2019

Velina Allerkamp
Commissaris

Sinds maart 2023

Nieuws Gerlin Participaties

Sonja Hartsuijker benoemd tot directeur bij Teslin Capital Management

22 september 2023 | Teslin | Persbericht

Teslin heeft Sonja Hartsuijker benoemd als directeur bij Teslin Capital Management. Hartsuijker treedt in de voetsporen van Teslins’ mede-oprichtster Aleid Kruize, die per 1 januari terugtreedt. Bij Teslin wordt Hartsuijker onder meer verantwoordelijk voor Compliance, Legal, Risk, Finance & Control, Marketing en HR en vormt samen met Hein van Beuningen de directie. Lees meer »

Transparantie en integriteit bouwen vertrouwen op - Interview met Achim Weick, CEO van EQS Group

24 augustus 2023 | Gerlin Participaties | Interview

De samenleving stelt steeds hogere eisen aan bedrijven en organisaties waarmee zij in contact komt. Zijn zij te vertrouwen als het gaat om het welzijn van hun werknemers, de belangen van hun leveranciers, de bescherming van het milieu, het voorkomen van corruptie en het transparant informeren van zowel aandeelhouders als andere stakeholders? Lees meer »

SÜSS MicroTec kijkt verder dan de cyclus

22 juni 2023 | Gerlin Participaties | Blog

Het is een goed teken als een bedrijf een langetermijnstrategie en visie heeft die zijn gebaseerd op gefundeerde verwachtingen. SÜSS MicroTec heeft op haar Capital Markets Day in februari 2023 de ambitie uitgesproken om in de komende zeven jaar flinke stappen te zetten en de omzet te verdubbelen met bestaande en nieuwe producten. Lees meer »

Gerlin kan weer participaties uitgeven na succesvolle herstructurering

21 juni 2023 | Gerlin Participaties | Nieuws

Op 15 juni was het zo ver en werd de herstructurering van Gerlin, dat investeert in kleine en middelgrote Duitse beursgenoteerde bedrijven, succesvol afgerond. Met het passeren van de laatste akte van een hele reeks ging Gerlin NV door een fusie op in Gerlin Participaties Coöperatief UA.  Lees meer »

Technotrans houdt het koel

06 juni 2023 | Gerlin Participaties en Midlin | Blog

De energietransitie kwam afgelopen jaar door de klimaat- en energiecrisis in een stroomversnelling. Zo is bijvoorbeeld de opmars van elektrische voertuigen (‘EV's’) niet meer te stoppen. Het aandeel volledig elektrische auto's in de wereldwijde autoverkoop steeg afgelopen jaar naar 14%, terwijl het in 2020 nog op 4% lag. Ook in het openbaar vervoer groeit het aantal elektrische bussen gestaag. Lees meer »

Gerlin goed voorbereid op koude winter

21 december 2022 | Gerlin Participaties | Interview

Duitse consumenten en bedrijven zijn somberder dan die in andere landen. Beleggers zijn terughoudend en dat raakt ook de koersen van de bedrijven van Gerlin. Ondanks dat zijn de resultaten bij de meeste bedrijven goed. Fondsmanager Rombout Houben, associates Philip van Es, Kasper Faas, Stefan Farisi en Lennard Groenendijk kijken terug op een jaar waarin onzekerheid troef was en er twee nieuwe belangen werden opgebouwd.   Lees meer »

Het juiste doen – Interview met Arne Schneider, CEO Elmos Semiconductor

01 september 2022 | Gerlin Participaties | Interview

Elmos zette dit jaar zijn positieve bedrijfsresultaten van het eerste kwartaal voort met een aanzienlijke stijging van de omzet en winst in het tweede kwartaal. De EBIT-marge steeg tot 23,8% vergeleken met 15,9% vorig jaar. Deze resultaten zijn bijzonder sterk als we kijken naar de gestegen prijzen voor materialen, de naweeën van de pandemie en de aanhoudende geopolitieke onrust. Ondanks de huidige uitdagingen is CEO Arne Schneider optimistisch over de toekomst. Lees meer »

Het aantal chips per auto stijgt, ook tijdens een recessie

15 juli 2022 | Gerlin Participaties en Midlin | Blog

Beurskoersen gaan hard omlaag omdat een economische recessie dreigt. Ook de koersen van automotive chipfabrikanten zoals Infineon, NXP, STMicroelectronics, Melexis en Elmos staan dit jaar sterk onder druk. Tegelijkertijd gaat het nu bij veel van deze bedrijven operationeel erg goed en wordt er veel geld verdiend. Deze chipfabrikanten profiteren nog steeds van een hoge vraag en chiptekorten in de markt. 2022 wordt naar verwachting voor veel automotive chipfabrikanten een recordjaar. Maar blijven zij ook profiteren tijdens een recessie? Wij zien voldoende redenen om optimistisch te blijven over hun vooruitzichten. Lees meer »

EQS Group: Europees RegTech marktleider

02 mei 2022 | Gerlin Participaties | Blog

De samenleving stelt steeds hogere eisen aan bedrijven en organisaties waarmee zij in zee gaat. Door wetgeving worden (beursgenoteerde) bedrijven steeds vaker gedwongen aan deze maatschappelijke wensen en eisen te voldoen en hierover te communiceren en rapporteren. Slimme software van EQS helpt bedrijven hierbij waardoor aan de groeiende administratieve lastendruk makkelijker voldaan kan worden. EQS, gevestigd in München, is de Europese marktleider voor regulatie technologie (‘RegTech’) en helpt duizenden bedrijven met hun investor relations en compliance management programma’s. Gerlin heeft bij een recente aandelenuitgifte een belang genomen in EQS. Lees meer »

Duurzaamheidsinformatie

Gerlin Participaties Coöperatief UA ('Gerlin Participaties') houdt als constructieve en betrokken aandeelhouder voor de lange termijn belangen in ambitieuze beurgenoteerde ondernemingen in Duitsland. Gerlin Participaties promoot ecologische of sociale kenmerken, maar heeft geen duurzame beleggingsdoelstelling. Gerlin Participaties neemt momenteel de belangrijkste ongunstige effecten van haar beleggingsbeslissingen op duurzaamheidsfactoren nog niet in aanmerking, maar verwacht op korte tot middellange termijn over voldoende data te beschikken om dit wel te doen.

Documentatie Gerlin Participaties

document midlin factsheet 11

Gerlin kwartaalbericht Q1 2020/2021

document gerlin jaarverslag

document midlin EBI

document midlin prospectus

document midlin prospectus

Overige documentatie, eerder uitgegeven documenten en de stemverantwoording van het fonds vindt u hier.

Fondsdocumentatie

Terug naar boven