×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs2020/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 secondsTeslin Participaties

Nederlandse participaties

Teslin Participaties Coöperatief UA (‘Teslin Participaties’) is in juni 2017 opgericht door Darlin en Todlin. Begin juli 2017 zijn de portefeuilles met belangen in Nederlandse beursgenoteerde bedrijven van zowel Darlin als Todlin ingebracht.

Teslin Participaties houdt substantiële belangen in Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen. De beurswaarde van een onderneming bij het aangaan van de investering is kleiner dan € 2 miljard, waarbij Teslin Participaties nadrukkelijk ook focust op de kleinere bedrijven. Teslin Participaties is een ondernemende investeerder, die door het structureel uitoefenen van invloed op de gebieden van strategie, kapitaalallocatie en ESG (Environmental, Social en Governance) streeft naar verantwoorde waardecreatie op de lange termijn. Daarnaast is Teslin Participaties bepalend en sturend bij instrumentele strategische ontwikkelingen bij de bedrijven waarin wij investeren, zoals een bod op de onderneming door een derde. Wij noemen dat ‘ondernemend aandeelhouderschap’; lange termijn kritisch betrokken op een constructieve en coöperatieve wijze. Deze intensieve investeringsfilosofie van Teslin Participaties is alleen goed in te vullen met een gefocuste portefeuille van 10 tot 15 ondernemingen. Teslin Participaties beheerst risico’s door een hoge mate van kennis van de ondernemingen waarin wordt geparticipeerd en door het effectief uitoefenen van invloed.

Midlin Logo | TESLIN

Waarde en rendementen Teslin Participaties

Intrinsieke
waarde
per 15-01-2021
€ 1.130,23

Rendement
(per 15-01-2021)
(incl. dividend)
3,8%

Gemiddeld jaarlijks rendement
Teslin Participaties*

3 jaar2,8%
5 jaar12,5%
10 jaar11,1%
20 jaar10,7%
Sinds oprichting (in 1992)11,7%


Op basis van herbelegde uikeringen, per laatste dag afgelopen maand

Jaarrendement Teslin Participaties*
2020 11,6%
2019 27,7%
2018 -23,8%
2017 44,4%
2016 15,1%

Inclusief herbelegde uitkeringen, na aftrek van kosten, op basis van kalenderjaar
Historisch rendement Teslin Participaties (per 31 december 2020)*


Inclusief herbelegde uitkeringen.

De getoonde historische rendementen zijn gebaseerd op de portefeuille van investeringsfonds Darlin voorafgaand aan 30 juni 2017. Per 1 juli 2017 hebben de investeringsfondsen Darlin en Todlin hun portefeuilles van belangen in Nederlandse beursgenoteerde bedrijven ingebracht in Teslin Participaties tegen de waarde van 30 juni 2017, zoals ge-audit door KPMG Accountants NV. Per die datum vertegenwoordigde de waarde van de Darlin portefeuille circa 77% van de waarde van Teslin Participaties.
Uitgekeerd dividend Teslin Participaties

Teslin Participaties streeft ernaar jaarlijks een ten minste gelijkblijvend dividend uit te keren.


Per 1 juli 2017 hebben Darlin en Todlin hun portefeuilles ingebracht in Teslin Participaties tegen de waarde van 30 juni 2017. De dividenden van 2015, 2016 en 2017 zijn door Darlin uitgekeerd.

KAS BANK NV, part of CACEIS Group berekent iedere eerste werkdag van de week de intrinsieke waarde. KPMG Accountants NV, onze externe accountant, controleert de jaarrekening en de waardering per boekjaareinde.

Bekijk hier de intrinsieke waarde en rendementen van de Teslin Participaties-vennootschappen
De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit product is Essentiële Beleggersinformatie opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze informatie voordat u het product koopt.Teslin Participaties Fondsmanager

Jan-Jaap Bongers (1980) studeerde bedrijfskunde in Rotterdam. Jan-Jaap was voorheen werkzaam bij ING Bank, de laatste jaren als director Structured Acquisition Finance, waar hij verantwoordelijk was voor de financiering van Private Equity transacties. Sinds augustus 2015 is hij werkzaam bij Teslin.

Na het samenvoegen van de portefeuilles van Darlin en Todlin in juli 2017 in Teslin Participaties, is Jan-Jaap de fondsmanager van Teslin Participaties.

Participeren in Teslin Participaties

Als participant in Teslin Participaties bent u mede-eigenaar van een aantal veelbelovende en bovengemiddeld presterende bedrijven die wij zorgvuldig selecteren en intensief beheren. Net als wij investeert u met een langetermijnvisie, omdat u weet dat duurzame waardecreatie een langetermijnvisie vereist. Teslin Participaties betaalt jaarlijks een contant dividend aan haar participanten, waarbij het beleid is te streven naar minimaal een gelijkblijvend en bij voorkeur een licht stijgend dividend. Uitgangspunt bij de handel in participaties is de intrinsieke waarde.

Bent u geïnteresseerd om in Teslin Participaties te investeren? Neem dan per e-mail contact op met Ben-Kees Eeltink (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Roderik Los (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), of telefonisch via 0343 - 55 44 49.

Portefeuille Teslin Participaties

Accell
Fietsen
Accsys
Geavanceerde houtbewerker
Acomo
Handelaar in agrarische producten
BESI
Halfgeleider­machines
Beter Bed
Bedden­speciaalzaken
CM.com
Mobiele oplossingen
ICT Group
ICT-dienstverlener
Kendrion
Elektromagneten
Koninklijke Brill
Uitgeverij
Nedap
Technologische oplossingen
Ordina
ICT-dienstverlener
Sligro Food Group
Foodservice groothandel
Stern Groep
Autohandel en -diensten
TKH Group
Industrieel conglomeraat

Meer informatie over de afzonderlijke
bedrijven vindt u hier.

Portefeuille

Nieuws Teslin Participaties

Duurzaam bouwen met Accsys

08 december 2020 | Teslin Participaties | Blog

Onze houtveredelaar Accsys – die zachthout bewerkt tot planken (Accoya) en snippers voor houten platen (Triocya) met de karakteristieken van hardhout – publiceerde op 30 november de halfjaarcijfers in combinatie met een uitgebreid duurzaamheidsrapport. Lees meer »

Succesvolle emissie Acomo voor financiering overname

03 december 2020 | Midlin en Teslin Partcipaties | Blog

Sinds 2005 investeert Teslin al in Acomo. Op dit moment houdt Teslin via haar investeringsfondsen Teslin Participaties en Midlin een belang in het bedrijf. De handelaar in noten en specerijen, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten ontwikkelt zich gestaag. De organische groei wordt zo nu en dan versneld door een overname te doen. Lees meer »

Succesvolle herfinanciering Beter Bed Holding

17 juli 2020 | Teslin Participaties | Blog

Vanochtend publiceerde Beter Bed Holding (‘BBH’) als eerste bedrijf uit onze portefeuille haar halfjaarcijfers over 2020. Lees meer »

Algemene vergaderingen in ‘Coronatijd’

05 juni 2020 | Teslin Participaties | Blog

Eén van de tegeltjeswijsheden aan de muur van ons kantoor is: “Het is 365 dagen per jaar AvA”. De wijsheid is bedacht door een van onze oprichters en voorvechter van aandeelhoudersrechten, Frederik van Beuningen. De betekenis ervan is dat een betrokken langetermijnaandeelhouder zich niet slechts één dag per jaar buigt over wat er bij een onderneming gaande is, maar het hele jaar door een rol speelt die bijdraagt aan duurzame waardecreatie. Lees meer »

Belang in Neways verkocht

27 januari 2020 | Teslin Participaties | Blog

Teslin Participaties heeft haar positie in Neways Electronics International N.V. (‘Neways’) in januari 2020 volledig verkocht. Lees meer »

CM.com | Moeiteloos communiceren en betalen

09 januari 2020 | Teslin Participaties | Blog

Wij zijn verheugd vandaag, 9 januari 2020, aan te kondigen dat we verwachten eind volgende maand met Teslin Participaties een investering te doen in CM.com.  Lees meer »

Kendrion maakt gebruik van kapitaalmarkt voor financiering overname

27 november 2019 | Midlin en Teslin Partcipaties | Blog

Sinds 1996 investeert Teslin al in Kendrion. Op dit moment houdt Teslin via haar investeringsfondsen Teslin Participaties en Midlin een belang in het bedrijf. Na het aantreden van Joep van Beurden als CEO en de aankondiging van het ‘Simplify, Focus, Grow’ strategieprogramma hebben wij ons belang de afgelopen jaren vergroot. Lees meer »

Belangrijke stap voor Beter Bed Holding

15 oktober 2019 | Teslin Participaties | Blog

Gisteren kondigde Beter Bed Holding (‘BBH’) aan dat het de Matratzen Concord formule in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland verkoopt aan Magical Honour Ltd voor een bedrag van € 5 miljoen. Daarnaast is overeengekomen dat BBH aan Magical Honour nieuwe aandelen zal uitgeven waarmee deze partij een belang zal verwerven van ongeveer 9%. Lees meer »

"Afscheid van Royal Reesink"

01 oktober 2019 | Teslin Participaties | Blog

Met het persbericht dat u op onze website bij dit bericht heeft kunnen lezen is deze week op 30 september een einde gekomen aan onze betrokkenheid bij een mooie Nederlandse, voormalig beursgenoteerde onderneming, Royal Reesink. Lees meer »

Documentatie Teslin Participaties

Teslin Participaties Factsheet

Teslin Participaties Kwartaalbericht q3

Teslin Participaties Jaarbericht

Teslin Participaties Jaarverslag

Teslin Participaties Essentiële Beleggersinformatie

Teslin Participaties Informatiememorandum

Overige documentatie, eerder uitgegeven documenten en de stemverantwoording van het fonds vindt u hier.

Fondsdocumentatie


Terug naar boven