×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 secondsRhoon, Pendrecht en Cortgene

Landelijk onroerend goed

Beleggingsmaatschappij "Rhoon, Pendrecht en Cortgene" BV ('RPC') belegt in landelijk onroerend goed zoals bouwlanden, ondergronden, boerderijen en andere opstallen, weilanden, grienden, recreatieve complexen (zoals een golfbaan of een manege), landgoederen en openbare wegen en in deelnemingsrechten in vennootschappen die onroerend goederen als hiervoor genoemd bezitten. RPC belegt veelal in (erf)pacht gegeven agrarische gronden. De lange duur van de pachtovereenkomsten (veelal erfpacht) beoogt duurzame waardecreatie te stimuleren. Vanuit die visie  wordt van  pachters gevraagd op duurzame wijze met de door hen gepachte gronden om te gaan. Pachtovereenkomsten worden vrij strak geregeerd door de wet/overheid. Hoewel er gesprekken met de gebruikers van de grond plaatsvinden kan je door de wetgeving niet sturen/nauwelijks eisen stellen.

RPC logo | TESLIN

Waarde en rendementen RPC

Intrinsieke
waarde
per 31-12-2023
€ 1.094,79

Rendement
per 31-12-2023
(incl. dividend)
4,6%

   
Intrinsieke waarde RPC
Waarde op 31-12-2023 € 1.094,79
Waarde op 31-12-2022 € 1.057,00
Waarde op 31-12-2021 € 905,38
Waarde op 31-12-2020 € 875,41
Waarde op 31-12-2019 € 832,03
Rendementen RPC
2023 4,6%
2022 17,6%
2021 4,6%
2020 6,5%
2019 4,4%
Eigendommen RPC

Onderstaande markeringen geven de eigendommen van RPC weer.De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.


Beleggen in RPC

RPC biedt een stabiel en rustig rendement, waarbij de focus minder ligt op het (directe) rendement en meer op het in stand houden van kapitaal. Belegging in grond kwalificeert als zodanig.

RPC wil haar areaal blijven uitbreiden met agrarische gronden en met landelijk onroerend goed met een andere bestemming, zoals recreatie, mits dit als een goede aanvulling op de portefeuille gezien wordt. De verwachting is dat er zich de komende jaren kansen zullen voordoen voor grootschalige aankopen van gronden die buiten de regio's liggen waar RPC van oudsher actief is (Zuid- en West-Nederland). Daarnaast komen er in toenemende mate grote grondposities op de markt die in het bezit zijn van gemeenten en bouwbedrijven.

 

Meer informatie

Beleggen in RPC kan vanaf € 100.000. 

Op 18 juni 2020 heeft de algemene vergadering aan de directie de bevoegdheid gedelegeerd om te besluiten tot uitgifte van maximaal 10% van het totaal aantal geplaatste aandelen. In november is de emissie opengesteld. Inmiddels zijn alle aandelen geplaatst, waardoor de emissie is gesloten.

Voor meer informatie over beleggen in landelijk onroerend goed kunt u contact opnemen met Hein van Beuningen via 0343 – 55 44 49 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt tevens informatie opvragen via ons contactformulier.De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit product is het Essentiële-informatiedocument opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze informatie voordat u het product koopt.Fondsmanager RPC

Hein van Beuningen (1970) heeft rechten gestudeerd in Leiden en een MBA behaald aan INSEAD. Hein is overgekomen van Strategy& (voorheen Booz & Company), waar hij partner en strategieconsultant was in de Consumer & Retail en Financial Services Practice. Hij was tot mei 2015 lid van de Raad van Commissarissen van Teslin. Op 31 augustus 2015 is hij toegetreden tot de directie van Teslin.

Nieuws RPC

Aangeboden: Stabiel rendement uit Nederlandse landbouwgrond

03 november 2020 | RPC | Nieuws

Het oudste fonds van Nederland belegt in landelijk onroerend goed zoals bouwlanden, ondergronden, boerderijen en andere opstallen, weilanden, grienden, recreatieve complexen en landgoederen. Het fonds Rhoon, Pendrecht en Cortgene, beheerd door Teslin, biedt stabiele rendementen. Binnenkort komt het fonds met een emissie. Lees meer »

De kerk van Schettens heeft haar pachtgrond hard nodig

08 juli 2019 | RPC | Nieuws

"Landbouwgrond is in trek bij beleggers. Omdat grond schaars is en –zeker op lange termijn– in waarde stijgt, is het een veilige investering. Maar er is ook een minpunt: de inkomsten uit traditionele pacht (verhuur aan boeren) zijn vaak laag. Minister Schouten van Landbouw werkt aan vernieuwing van het pachtsysteem." Lees meer »

Klei blijkt ook goede bodem voor belegger

03 januari 2017 | RPC | Interview

De beleg­ging blijft achter bij de aandelenrecords op Wall Street. Maar investeren in landbouwgrond troeft spaarrentes af. Het oud­ste Nederlandse beleg­gingsfonds vaart er wel bij. Zeker nu er meer grond nodig is voor wo­ningbouw. Lees meer »

‘Kopers melden zich vanzelf, leegstand is er niet’

06 mei 2016 | RPC | Interview

‘We moesten even een paar paaltjes slaan met het kadaster’, verontschuldigt Frederik van Beuningen zich als hij een kwartiertje later dan afgesproken samen met Aleid Kruize de woonkeuken van boer Jaap Quartel binnenstapt. De kaplaarzen zijn dan al ingeruild voor binnenschoeisel en de hoed hangt aan de kapstok.   Lees meer »

Grond om te beleggen

26 mei 2015 | RPC | Blog

Nederlandse landbouwgrond is van hoge kwaliteit en is uitzonderlijk productief. De waarde van de grond is de afgelopen vijf jaar fors gestegen. Door het strikte kredietbeleid van banken en de lage rente zijn er volop mogelijkheden voor beleggers die met een gematigde vergoeding genoegen nemen bij een relatief laag risico. Maar niet alle grond is waardevast. Grondige kennis van agrarische grond is een must voor een zekere belegging. Lees meer »

Documentatie RPC

RPC Factsheet

RPC halfjaarbericht

document rpc jaarverslag 2023

 

RPC informatiememorandum

Overige documentatie en eerder uitgegeven documenten van het fonds vindt u hier.

Fondsdocumentatie


Terug naar boven