×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs2020/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 secondsRhoon, Pendrecht en Cortgene

Landelijk onroerend goed

Beleggingsmaatschappij "Rhoon, Pendrecht en Cortgene" BV ('RPC') belegt in landelijk onroerend goed zoals bouwlanden, ondergronden, boerderijen en andere opstallen, weilanden, grienden, recreatieve complexen (zoals een golfbaan of een manege), landgoederen en openbare wegen en in deelnemingsrechten in vennootschappen die onroerend goederen als hiervoor genoemd bezitten.

Midlin Logo | TESLIN

Waarde en rendementen RPC

Intrinsieke
waarde
per 30-06-2020
€ 830,67

Rendement
per 31-12-2019
(incl. dividend)
4,4%

Intrinsieke waarde RPC
Waarde op 31-12-2019 € 832,03
Waarde op 31-12-2018 € 807,70
Waarde op 31-12-2017 € 777,18
Waarde op 31-12-2016 € 715,56
Waarde op 31-12-2015 € 694,72
Rendementen RPC
2019 4,4%
2018 5,2%
2017 9,9%
2016 4,4%
2015 4,9%
Eigendommen RPC

Onderstaande markeringen geven de eigendommen van RPC weer.De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.


Beleggen in RPC

RPC biedt een stabiel en rustig rendement, waarbij de focus minder ligt op het (directe) rendement en meer op het in stand houden van kapitaal. Belegging in grond kwalificeert als zodanig.

RPC wil haar areaal blijven uitbreiden met agrarische gronden en met landelijk onroerend goed met een andere bestemming, zoals recreatie, mits dit als een goede aanvulling op de portefeuille gezien wordt. De verwachting is dat er zich de komende jaren kansen zullen voordoen voor grootschalige aankopen van gronden die buiten de regio's liggen waar RPC van oudsher actief is (Zuid- en West-Nederland). Daarnaast komen er in toenemende mate grote grondposities op de markt die in het bezit zijn van gemeenten en bouwbedrijven.

 

Meer informatie

Beleggen in RPC kan vanaf € 100.000,-.

Voor meer informatie over beleggen in landelijk onroerend goed kunt u contact opnemen met Hein van Beuningen via 0343 – 55 44 49 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt tevens informatie opvragen via ons contactformulier.

Klik hier voor de website van Beleggingsmaatschappij "Rhoon, Pendrecht en Cortgene" BV.

Fondsmanagers RPC

Hein van Beuningen (1970) heeft rechten gestudeerd in Leiden en een MBA behaald aan INSEAD. Hein is overgekomen van Strategy& (voorheen Booz & Company), waar hij partner en strategieconsultant was in de Consumer & Retail en Financial Services Practice. Hij was tot mei 2015 lid van de Raad van Commissarissen van Teslin. Op 31 augustus 2015 is hij toegetreden tot de directie van Teslin.

Aleid Kruize-Schuitemaker (1958) studeerde notarieel recht in Leiden en fiscaal recht in Amsterdam. Zij was ruim acht jaar als adviseur werkzaam in een internationale belastingadviespraktijk. Zij is onder andere commissaris geweest bij een participatie­maatschappij en een vermogensbeheerder. In 1991 heeft zij, samen met Frederik van Beuningen, Teslin Capital Management opgericht. 

Nieuws RPC

De kerk van Schettens heeft haar pachtgrond hard nodig

08 juli 2019 | RPC | Nieuws

"Landbouwgrond is in trek bij beleggers. Omdat grond schaars is en –zeker op lange termijn– in waarde stijgt, is het een veilige investering. Maar er is ook een minpunt: de inkomsten uit traditionele pacht (verhuur aan boeren) zijn vaak laag. Minister Schouten van Landbouw werkt aan vernieuwing van het pachtsysteem." Lees meer »

Klei blijkt ook goede bodem voor belegger

03 januari 2017 | RPC | Interview

De beleg­ging blijft achter bij de aandelenrecords op Wall Street. Maar investeren in landbouwgrond troeft spaarrentes af. Het oud­ste Nederlandse beleg­gingsfonds vaart er wel bij. Zeker nu er meer grond nodig is voor wo­ningbouw. Lees meer »

‘Kopers melden zich vanzelf, leegstand is er niet’

06 mei 2016 | RPC | Interview

‘We moesten even een paar paaltjes slaan met het kadaster’, verontschuldigt Frederik van Beuningen zich als hij een kwartiertje later dan afgesproken samen met Aleid Kruize de woonkeuken van boer Jaap Quartel binnenstapt. De kaplaarzen zijn dan al ingeruild voor binnenschoeisel en de hoed hangt aan de kapstok.   Lees meer »

Grond om te beleggen

26 mei 2015 | RPC | Blog

Nederlandse landbouwgrond is van hoge kwaliteit en is uitzonderlijk productief. De waarde van de grond is de afgelopen vijf jaar fors gestegen. Door het strikte kredietbeleid van banken en de lage rente zijn er volop mogelijkheden voor beleggers die met een gematigde vergoeding genoegen nemen bij een relatief laag risico. Maar niet alle grond is waardevast. Grondige kennis van agrarische grond is een must voor een zekere belegging. Lees meer »

Documentatie RPC

RPC Factsheet

RPC halfjaarbericht

RPC Jaarverslag

RPC informatiememorandum

Overige documentatie en eerder uitgegeven documenten van het fonds vindt u hier.

Fondsdocumentatie


Terug naar boven