×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

Het juiste doen – Interview met Arne Schneider, CEO Elmos Semiconductor

| Gerlin | Interview

Elmos zette dit jaar zijn positieve bedrijfsresultaten van het eerste kwartaal voort met een aanzienlijke stijging van de omzet en winst in het tweede kwartaal. De EBIT-marge steeg tot 23,8% vergeleken met 15,9% vorig jaar. Deze resultaten zijn bijzonder sterk als we kijken naar de gestegen prijzen voor materialen, de naweeën van de pandemie en de aanhoudende geopolitieke onrust. Ondanks de huidige uitdagingen is CEO Arne Schneider optimistisch over de toekomst.

Shop Apotheke: online apotheek heeft de toekomst

| Midlin | Blog

Door lockdowns en quarantainemaatregelen konden mensen de afgelopen jaren hun huis niet uit. Ook niet om naar de apotheek te gaan. Handig dus als medicijnen online besteld kunnen worden en binnen twee dagen aan huis worden afgeleverd. Wij denken dat mensen de komende jaren steeds vaker hun medicijnen online zullen kopen. De introductie van het elektronische recept in Duitsland per januari 2023 is daarvoor een belangrijke aanjager. Mede daarom heeft Midlin onlangs een belang genomen in een van de grootste online apotheken in Europa: Shop Apotheke

Het aantal chips per auto stijgt, ook tijdens een recessie

| Gerlin en Midlin | Blog

Beurskoersen gaan hard omlaag omdat een economische recessie dreigt. Ook de koersen van automotive chipfabrikanten zoals Infineon, NXP, STMicroelectronics, Melexis en Elmos staan dit jaar sterk onder druk. Tegelijkertijd gaat het nu bij veel van deze bedrijven operationeel erg goed en wordt er veel geld verdiend. Deze chipfabrikanten profiteren nog steeds van een hoge vraag en chiptekorten in de markt. 2022 wordt naar verwachting voor veel automotive chipfabrikanten een recordjaar. Maar blijven zij ook profiteren tijdens een recessie? Wij zien voldoende redenen om optimistisch te blijven over hun vooruitzichten.

TomTom: “Alternatieve route gevonden”

| Teslin Participaties | Blog

TomTom wordt door veel mensen nog steeds geassocieerd met de bekende navigatiekastjes voor in de auto. Een geweldig product. Het veroverde in korte tijd de hele wereld doordat het mensen hielp om via de snelste route van A naar B te komen. Het was zo’n succes dat ‘TomTom’ zelfs een zelfstandig naamwoord in verschillende talen is geworden. Het bedrijf groeide hard en werd een gevestigde naam in de AEX en op de Amsterdamse beurs.

KKR en Teslin doen bod op Accell gestand

| Teslin Participaties | Blog

Vorige week vrijdag (3 juni) sloot de aanmeldingstermijn waarin aandeelhouders van Accell hun aandelen konden aanbieden onder het openbare bod dat KKR samen met ons (het Consortium) heeft uitgebracht. Accell heeft die avond bekend gemaakt dat 73,5% van de aandelen zijn aangeboden. Dat was minder dan de 80% waarop het Consortium verplicht is het bod gestand te doen. We zijn inmiddels een week verder en u heeft zojuist kunnen lezen dat het Consortium, in overleg met en met goedkeuring van het bestuur en de raad van commissarissen van Accell, heeft aangekondigd om het bod gestand te doen. Nu we deze belangrijke stap hebben kunnen zetten willen wij in dit blog nog eens uiteenzetten wat zich heeft afgespeeld de afgelopen maanden en hoe wij het vervolg voor ons zien.

HyET Solar – Powerfoil: goedkope groene zonne-energie door een lichtgewicht en oprolbaar folie

| Teslin Participaties | Blog

Teslin Participaties heeft tezamen met het Australische groene investeringsfonds Fortescue Future Industries (FFI) groeikapitaal verschaft aan het Arnhemse HyET Solar, dat flexibele en lichtgewicht zonnefolie ontwikkelt en produceert voor het opwekken van zonne-energie. Beide partijen houden een substantieel minderheidsbelang in het bedrijf, waarbij FFI haar bestaande belang heeft uitgebreid. Met het kapitaal zal HyET Solar de opschaling van de productiefaciliteit voor haar unieke zonnefolie financieren. Het bedrijf is voornemens om op de middellange termijn naar de Amsterdamse beurs te gaan om additioneel groeikapitaal op te halen. Teslin Participaties zal HyET Solar actief begeleiden in dit proces.

EQS Group: Europees RegTech marktleider

| Gerlin | Blog

De samenleving stelt steeds hogere eisen aan bedrijven en organisaties waarmee zij in zee gaat. Door wetgeving worden (beursgenoteerde) bedrijven steeds vaker gedwongen aan deze maatschappelijke wensen en eisen te voldoen en hierover te communiceren en rapporteren. Slimme software van EQS helpt bedrijven hierbij waardoor aan de groeiende administratieve lastendruk makkelijker voldaan kan worden. EQS, gevestigd in München, is de Europese marktleider voor regulatie technologie (‘RegTech’) en helpt duizenden bedrijven met hun investor relations en compliance management programma’s. Gerlin heeft bij een recente aandelenuitgifte een belang genomen in EQS.

IVU Traffic Technologies: de rekensom achter je treinreis

| Gerlin | Blog

Het plannen van voertuig- en dienstregelingen is een veeleisende taak voor bus- en spoorbedrijven. Als vervoerders deze processen iets efficiënter maken, kunnen ze veel geld besparen. Het optimaliseren van deze activiteiten wordt steeds vaker uitbesteed aan externe software specialisten, zoals het in Berlijn gevestigde IVU Traffic Technologies AG (‘IVU’). Wereldwijd helpt IVU vervoerders met wiskundige optimalisatieprocessen, zodat zij meer middelen over houden en de punctualiteit van de dienstverlening door een goede planning van materieel en mensen verbeteren. Gerlin heeft onlangs een belang genomen in IVU.

Fagron: klaar om opnieuw te ‘compounden’

| Midlin | Blog

Fagron is al twaalf jaar een vaste waarde in de Midlin portefeuille. In 2021 presteerde het bedrijf duidelijk minder goed dan we hadden verwacht. De resultaatontwikkeling viel tegen en de beurskoers daalde. Voor ons aanleiding om de oorzaken van de achterblijvende resultaten nog eens diepgaand te onderzoeken en voor de Capital Markets Day van het bedrijf, die in maart plaatsvond, met het management hierover in gesprek te gaan.

De groene commissaris

| Teslin | Blog

‘De commissaris rookt geen sigaar meer’ schreven we in september 2018. In dit blog over commissarissenbeloning bespraken wij onder andere dat onze kijk op de rol van de commissaris de afgelopen decennia verder is ontwikkeld. Wij denken dat de tijd nu rijp is dat de Raad van Commissarissen niet alleen rookvrij is, maar zich ook van zijn groene kant laat zien. In dit blog zullen we daarom een pleidooi houden voor het toevoegen van meer specifieke deskundigheid op het vlak van ESG in de Raden van Commissarissen van beursgenoteerde vennootschappen.

Elmos: ‘fabless’ na verkoop chipfabriek in Dortmund

| Gerlin | Blog

In december 2021 heeft Elmos bekend gemaakt dat het de wafer fab (chipproductiefaciliteit) in Dortmund zal verkopen voor € 85 miljoen aan het Zweedse Silex Microsystems AB, een producent van microsystemen (MEMS), dat streeft naar meer productiecapaciteit in Europa. Voor Elmos is het een kans om haar strategie, waarbij een steeds groter deel van de chipproductie wordt uitbesteed, te versnellen.

Recordjaar voor Teslin Participaties - Interview met fondsmanager Jan-Jaap Bongers

| Teslin Participaties | Interview

2021 was een recordjaar voor Teslin Participaties, zowel qua rendement als qua activiteiten. Het fonds werd uitgebreid met twee nieuwe belangen, er werden twee kleinere verkocht, waarvan er één nog slechts in opbouw was, één van de bedrijven in portefeuille ging van de beurs en er werd geparticipeerd in drie emissies. Jan-Jaap Bongers blikt terug op een druk jaar dat zeer succesvol werd afgesloten.

Terug naar boven