×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs2020/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Teslin Participaties | Nieuws

Vorige week kondigde Teslin Capital Management aan dat de aandelenfondsen Gerlin en Midlin in zullen gaan op het overnamebod van TE Connectivity Ltd en hun belang in de Duitse sensorproducent First Sensor AG verkopen. Nu is het de beurt aan Teslin Participaties om de verkoop van het belang in Royal Reesink BV aan te kondigen.

Teslin Participaties kocht haar eerste aandelen Royal Reesink op de beurs in 2010. In 2016 besloot Teslin Participaties als onderdeel van een consortium, mede bestaande uit Gilde Buy Out Partners en Navitas, om met een aantal directeuren van het bedrijf een openbaar bod te doen op Royal Reesink. In augustus 2016 werd Royal Reesink van de beurs gehaald.

De reden achter de delisting was om het bedrijf meer slagkracht te geven en de buy-and-build strategie versneld uit te rollen. Dit voornemen is uitgekomen. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een veelvoud aan acquisities gedaan. De geconcentreerde aandeelhoudersbasis heeft Royal Reesink daarin goed kunnen ondersteunen. De omzet en de operationele winstgevendheid van de onderneming zijn dan ook stevig gegroeid.

Royal Reesink is internationaal een van de grootste distributeurs van machines en componenten voor grond-, weg- en waterbouw, landbouw, landschapsonderhoud en magazijninrichting. Het bedrijf heeft een gevestigde reputatie als handelspartner voor fabrikanten van A-merken.

Het voornemen van de huidige aandeelhouders is om hun belang te verkopen aan Triton Partners, een internationaal opererende private equity investeerder. Het huidige management van Royal Reesink zal ook met deze nieuwe partner in het bedrijf blijven investeren.

De voorgenomen verkoop is onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties, waaronder de mededingingsautoriteiten, in de verschillende landen waar Royal Reesink actief is. De voltooiing van de transactie wordt dan ook pas verwacht in de tweede helft van 2019.

Met de afronding van deze transactie realiseert Teslin Participaties een exit van haar – op dit moment – enige niet-beursgenoteerde belang.

In principe investeert Teslin Participaties alleen in beursgenoteerde bedrijven. Bij een delisting kan Teslin Participaties een belang aanhouden als buiten de beurs op termijn een goed rendement te verwachten is. In het geval van Royal Reesink zijn wij hier dik tevreden over.

 

Terug naar boven