×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Nedap op 11 april 2024 en gaven de volgende verklaring af.

Teslin - Statement AVA 2024 Nedap

Wij zijn Jan-Jaap Bongers en Rombout Houben van Teslin Capital Management. Wij houden sinds 1992 een belang in Nedap met onze investeringsfondsen Teslin Participaties en Midlin.

Ten eerste willen wij het team van Nedap bedanken voor hun toewijding gedurende 2023. Nedap heeft een flinke omzet- en winstgroei weten te realiseren, en ook is het dividend verhoogd naar €3,20 per aandeel. Een knappe prestatie in een jaar waar veel bedrijven het een stuk lastiger hadden.

Belangrijker echter, Nedap heeft over de afgelopen jaren een aantal strategische keuzes gemaakt waar wij tevreden mee zijn. Deze keuzes hangen allemaal samen met het aanbrengen van meer focus. Zo heeft het de activiteiten binnen varkens, staffing solutions en de eigen implementatiediensten van security management afgeschaald om zich te focussen op de meest belovende proposities in haar vier kernmarkten.

Nedap mikt binnen deze markten op het behalen van meer terugkerende omzet tegen een hogere toegevoegde waarde. Een juiste strategie in onze ogen. Bij toenemende schaal zou deze hogere toegevoegde waarde moeten leiden tot een betere winstgevendheid.

Helaas zien we hier tot op heden nog niet veel van terug. De EBIT-marge ligt met ca.10% nog steeds ruim onder de doelstellingen die het team van Nedap zichzelf heeft gesteld. Hier hadden wij meer van verwacht. Ondanks de hoge omzetgroei in 2023, mede gedreven door het normaliseren van toeleveringsketens, is het Nedap nog niet gelukt de marge materieel te verbeteren. Hoge investeringen liggen hieraan ten grondslag.

Voor de toekomst wordt een stijgende winstgevendheid voor de activiteiten van Nedap van groot belang. Het bedrijf zal moeten aantonen dat de hoge investeringen de komende jaren gaan renderen en bewijzen dat er meer rendement behaald gaat worden op de vaste kosten basis.

Wij zien dan ook graag dat de onderneming tijdens haar ‘dag voor aandeelhouders’ op 7 november hier uitgebreid bij stilstaat. Zo kan Nedap beter aan haar aandeelhouders uitleggen wat hen de komende jaren te wachten staat. Wij wensen het team veel succes in 2024 en kijken uit naar de strategie update.

jan jaap bongers portretJan-Jaap Bongers

jan jaap bongers portretRombout Houben

 

Terug naar boven