×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ebusco op 17 mei 2023 en gaven de volgende verklaring af.

Teslin - Statement AVA 2023 Ebusco

Mijn naam is Jan-Jaap Bongers van Teslin Capital Management. Wij zijn met het fonds Teslin Participaties sinds de IPO aandeelhouder van Ebusco.

De bussenmarkt heeft in het afgelopen jaar ontzettend veel last gehad van extreme problematiek in de supply chain waardoor Ebusco helaas niet het door haar gewenste aantal bussen kon uitleveren. Ebusco maakte daarbij veel extra kosten om de bussen die het wel kon uitleveren op tijd en met de juiste componenten bij de klant te krijgen. Daarbovenop kwamen dan nog eens de kosten voor het expansieplan waar Ebusco zich aan heeft gecommitteerd. Als gevolg van deze ontwikkelingen zijn de financiële resultaten over het afgelopen jaar gerust teleurstellend te noemen. Ondanks deze ontwikkelingen en resultaten willen wij graag het bestuur bedanken voor hun toewijding om Ebusco gedurende 2022 door deze zeer uitdagende omstandigheden te navigeren.

Er zijn wel degelijk ook zaken goed gegaan. Ebusco heeft gedurende het afgelopen jaar een volwaardige productielocatie in Nederland opgezet en recent is uit deze locatie de eerste Ebusco 3.0 aan Connexxion uitgeleverd. De markt voor elektrische bussen ontwikkelt zich positief en Ebusco heeft in onze ogen het beste product om deze snel toenemende vraag te beantwoorden. Wij zijn daarom positief over de vooruitzichten van het bedrijf waar met man en macht wordt gewerkt aan een emissievrije optie voor het openbaar vervoer.

Wel willen wij het bestuur van Ebusco erop wijzen dat de gevolgen van de problematiek van het afgelopen jaar nog lang kunnen doorwerken. Het opschalen van de productiecapaciteit zal daarom één van de grootste uitdagingen blijven die de nodige aandacht en ervaring vereist. Wij zien daarom graag dat deze ervaring ook breder vertegenwoordigd is binnen de Raad van Commissarissen van de vennootschap. Wij zien graag dat de Raad van Commissarissen deze overweging meeneemt wanneer het kijkt naar haar toekomstige samenstelling.  

jan jaap bongers portretJan-Jaap Bongers

Terug naar boven