×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Acomo op 26 april 2024 en gaven de volgende verklaring af.

Teslin - Statement AVA 2024 Acomo

Mijn naam is Jan-Jaap Bongers van Teslin Capital Management. Wij houden sinds 2006 een belang in Acomo met onze investeringsfondsen Teslin Participaties en Midlin.

Acomo beleefde in 2023 een moeilijk jaar. Het bedrijf zag haar omzet en winstgevendheid stevig afnemen, met name door de problematiek bij Tradin Organic. Ondanks deze winstdaling gaan er bij Acomo ook veel zaken goed. De segmenten die zich richten op specerijen en noten, eetbare zaden en voedingsoplossingen behaalden winstrecords. Het fundament van Acomo is daarmee gezond en geeft ruimte om te bouwen aan een betere toekomst. Daarom steunen wij van harte de aanstelling van Allard Goldschmeding als CEO van Acomo. Wij kennen hem als een degelijke en ervaren bestuurder met een oog voor de lange termijn.

We zien echter graag dat Acomo de komende jaren verder werkt aan het verstevigen van haar fundament en om dat te realiseren vinden wij dat het niet-uitvoerend bestuur versterkt en verfrist moet worden.

De niet-uitvoerend bestuurders zien toe op het dagelijkse bestuur van de onderneming en het is van groot belang dat zij een combinatie van de juiste ervaring en competenties vertegenwoordigen. Handel in voedingsproducten is een zeer specifieke activiteit en het is cruciaal dat Acomo het huidige niet-uitvoerende bestuur hiermee versterkt. Het niet voordragen van een vervanger met industriekennis voor de heer Gottesman – die zal aftreden aan het eind van deze vergadering – zien wij dan ook als een gemiste kans.

Een bestuurder met industrie-ervaring kan de CEO van Acomo beter uitdagen op de belangrijkste thema’s, waaronder risicomanagement, strategie en HR. Handel blijft mensenwerk het samenstellen en goed stimuleren van deze handelsteams zal altijd een cruciale uitdaging blijven voor het bestuur van Acomo. Wij roepen het bestuur dan ook op om op korte termijn een dergelijke versterking voor te dragen.

Wij zijn tevreden met de aankondiging vandaag over het verder professionaliseren van het IR-beleid. Dit was hard nodig. Een beursgenoteerd bedrijf met vele aandeelhouders moet die goed informeren en een goede uitleg geven over haar resultaten. Aandeelhouders moeten ook duidelijkheid krijgen over de strategie en financiële doelstellingen. Wij juichen de aankondiging van de strategiedag voor aandeelhouders in de eerste helft van 2025 dan ook toe en kijken daarnaar uit.

Wij wensen het team veel succes in 2024 en kijken uit naar de verdere ontwikkeling bij Acomo.

Als laatste willen wij Mr. Gottesman danken voor zijn bijdrage over de afgelopen jaren vanuit zijn rol in de RvC.

jan jaap bongers portretJan-Jaap Bongers

Terug naar boven