×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Teslin | Persbericht

Dubbelcijferige rendementen voor Teslin Participaties, Gerlin en Midlin

MAARSBERGEN – De aandelenfondsen van Teslin zijn in het roerige jaar 2020 veerkrachtig gebleken en hebben dubbelcijferige rendementen behaald. Het op Nederlandse small caps gerichte Teslin Participaties behaalde een rendement van 12%, het Duitse smallcapfonds Gerlin 19%. Midlin, dat in Nederlandse, Belgische en Duitse bedrijven belegt, behaalde 14% rendement. Alle rendementen zijn op basis van herbelegd dividend. Met name Midlin en Gerlin hebben de marktdalingen van 2020 relatief goed doorstaan, terwijl ze mee zijn gestegen tijdens het herstel.

Voor Teslin Participaties was het vierde kwartaal van 2020 een van de beste sinds de oprichting in 1992. “De koersen waren eerder dit jaar dan ook wel erg hard gedaald, terwijl de bedrijven zich adequaat aanpasten aan de ontstane situatie en nog steeds goede resultaten wisten neer te zetten”, zegt Jan-Jaap Bongers, fondsmanager van Teslin Participaties. Het sterke herstel komt deels door de relatief lage liquiditeit in kleine en middelgrote bedrijven, legt Bongers uit. “Koersen dalen snel als beleggers kleinere bedrijven de rug toekeren en ‘vluchten’ naar de in hun ogen veiligere grote bedrijven. Vervolgens stijgen de koersen sterk als de trend draait en beleggers weer oog krijgen voor de kleinere bedrijven. Zo steeg het aandeel Accsys met bijna 60% en verdubbelde de waarde van het aandeel CM.com in het vierde kwartaal. Uiteindelijk blijft de basis voor een goed rendement toch dat een bedrijf gezond is en goede resultaten weet neer te zetten.”

Gepositioneerd voor post-corona

Hoewel corona voornamelijk voor tegenwind op de beurs zorgde, zijn er ook bedrijven die relatief goed gepositioneerd zijn om daarvan te profiteren, zoals de sectoren technologie en gezondheidszorg. Die zijn goed vertegenwoordigd in de fondsen Gerlin en Midlin, beide beheerd door Rombout Houben.

“In het Duitslandfonds Gerlin hebben we afgelopen jaar een belang opgebouwd in cloud-telefoniebedrijf NFON, dat profiteert van de versnelde trend om thuis te werken”, zegt Houben. “Gerlin heeft ook een belang in UV-specialist Dr. Höhnle, dat een UVC-technologie heeft ontwikkeld om het coronavirus mee te doden. Er is daardoor veel vraag naar hun producten. Nexis, een van de portefeuillebedrijven van Midlin, ontwikkelt medische software. Dat bedrijf gaat profiteren van de inhaalslag op het gebied van digitalisering in de medische zorg, waar de Duitse overheid met een budget van € 4,3 miljard sterk op inzet.”

Vooruitzichten

De ontwikkelingen rondom de coronapandemie zijn zeer onvoorspelbaar en hebben tegelijkertijd een bepalende invloed op de economie en op de beurzen. Dat maakt het extra lastig om vooruit te kijken. “Wat we wel zien is dat de bedrijven in onze portefeuilles zich in het algemeen doortastend en effectief hebben aangepast aan de veranderende omstandigheden en dat sommige zelfs zeer goed zijn gepositioneerd om in te spelen op trends die door de coronacrisis zijn versneld”, zegt Houben. “We hebben er dan ook vertrouwen in dat onze portefeuilles ook in 2021 veerkracht zullen tonen en goed kunnen profiteren van een economisch herstel.”

Terug naar boven