×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Gerlin Participaties en Midlin | Persbericht

De aandelenfondsen Gerlin NV en Midlin NV verkopen hun belang in de Duitse verkeerstechnologiespecialist Schaltbau Holding AG. Ze gaan in op het overnamebod van de Amerikaanse investeerder Carlyle. De twee fondsen hebben samen een belang van 9,9% in Schaltbau.

Het beursgenoteerde Schaltbau is een groep van elektrotechnische bedrijven die gespecialiseerd zijn in transportgerelateerde componenten en producten met name voor de railmarkt. Het heeft een jaaromzet van ongeveer € 500 miljoen en circa 3.000 medewerkers. 

Carlyle biedt € 53,50 per aandeel. Het bod ligt hiermee 32% boven de slotkoers van het aandeel Schaltbau op 6 augustus en 44% boven de gemiddelde prijs van de afgelopen drie maanden. Dat komt overeen met een waarde van € 709 miljoen. Het overnamebod wordt gesteund door de Raad van Bestuur, werknemers en Raad van Commissarissen van Schaltbau. Carlyle heeft al 69% van de aandelen weten veilig te stellen van grootaandeelhouders.

De bieding van Carlyle is onder voorbehoud van toestemming van overheden. De daadwerkelijke transactie is na afloop van de formele biedingsperiode. Het hele proces kan enkele maanden in beslag nemen.

Gerlin en Midlin hebben respectievelijk een belang van 6,2% en 3,7% in Schaltbau. Als de transactie op deze voorwaarden doorgang zal vinden dan realiseert Gerlin op deze investering een rendement van 94%. Midlin realiseert een rendement van 52%.

teslin Rombout Houben   Rombout Houben, Fondsmanager

Terug naar boven