×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Gerlin en Midlin | Persbericht

Gerlin en Midlin, de twee aandelenfondsen van Teslin die ook buiten de Nederlandse grenzen investeren, hebben in het eind september afgesloten boekjaar hoge rendementen behaald. Gerlin, dat investeert in Duitse small caps, boekte een rendement van 37,3% inclusief herbelegd dividend. Midlin, het fonds dat zich richt op small en mid caps in diverse Europese landen, noteerde een toename van 44,0% inclusief herbelegd dividend.

De waarde van vrijwel alle belangen van Midlin en Gerlin stegen fors. Een van de koplopers in beide fondsen was het Duitse Schaltbau, waarop eerder dit jaar een overnamebod werd gedaan door de Amerikaanse investeerder Carlyle. Midlin en Gerlin hadden een gezamenlijk belang van 9,9% in de railtechnologiespecialist en gingen na onderhandelingen in op het bod. “Grootste stijger in Midlin was ingenieursbureau Arcadis, dat goede resultaten rapporteerde, de omzetgroei en margedoelstellingen voor de komende drie jaar verhoogde en met nieuwe ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen naar buiten trad”, aldus Rombout Houben, beheerder van beide fondsen. De waardering van magistrale bereider Fagron daalde omdat het last heeft van de coronacrisis. Ziekenhuizen en huisartsen hadden veel minder tijd voor reguliere zorg en schreven hierdoor minder recepten uit. Bij Gerlin was Elmos, maker van halfgeleiders voor auto’s, een andere belangrijke stijger, terwijl Dr. Hönle, producent van UV-technologie, een lastiger jaar kende met ‘supply chain’ problemen.

De afgelopen vijf jaar waren de financiële markten volatiel. Gerlin, dat werd opgericht in 2016, boekte in die periode een gemiddeld jaarrendement van 14,7%. Bij Midlin kwam dit jaarlijks gemiddelde uit op 13,8%. 

Midlin besloot het afgelopen jaar de blik te verruimen en ook naar bedrijven in Zwitserland, Oostenrijk, Finland en de Scandinavische landen te kijken. Bovendien kan het nu investeren in ondernemingen met een marktkapitalisatie tot € 5 miljard (was € 3 miljard). Midlin nam onlangs een belang in het Zwitserse bedrijf Ascom, dat onder meer software maakt voor de gezondheidszorg. “Bij Ascom zullen we ons, zoals bij alle ondernemingen waarin Teslin investeert, opstellen als een actieve langetermijnaandeelhouder met oog voor de belangen van alle stakeholders”, aldus Houben die momenteel ook kijkt naar een mogelijke nieuwe deelneming in België.

Gerlin investeerde afgelopen boekjaar in cloud telefoniebedrijf NFON uit München onder meer door deelname in een kapitaalronde ter financiering van de groei. Steeds meer bedrijven maken de overstap door de vele voordelen die cloud telefonie biedt ten opzichte van traditionele telefonie.

In november brengt Teslin de ESG-fondsrapporten van Midlin en Gerlin uit gevolgd door de jaarverslagen van beide fondsen in januari 2022.

teslin Rombout Houben   Rombout Houben, Fondsmanager

Terug naar boven