×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Midlin en Teslin Participaties | Blog

Kendrion heeft vandaag de verkoop van haar autogerelateerde activiteiten in Amerika en Europa aangekondigd. Deze activiteiten zullen verkocht worden voor een ondernemingswaarde van € 65 miljoen aan Solero Technologies LLC, portfolio company van de Amerikaanse Private Equity partij Atar Capital. Kendrion zal het kapitaal volledig aanwenden om de balans te versterken en te investeren in kansen binnen Kendrion’s industriële tak. De verkoop van de activiteiten binnen de automarkt herpositioneert Kendrion als volledig industrieel bedrijf, actief in de productie van actuatoren voor verschillende eindmarkten. Wij zijn een sterke voorstander van deze splitsing en het aanbrengen van meer focus. Daarom steunen wij het management en de RvC in deze strategische keuze. Na de transactie blijft een bedrijf over met een aantrekkelijker groei- en margeprofiel, waarmee wij verwachten dat de significante onderwaardering op de beurs zal verminderen.

Kendrion produceert en verkoopt elektromagnetische en mechatronische componenten en systemen. Tot voor kort verkocht het bedrijf deze producten binnen vier verschillende segmenten: Automotive Core, Automotive E, Industrial Brakes (‘IB’) en Industrial Actuators & Controls (‘IAC’). De eerste twee afdelingen zijn Kendrion’s activiteiten gerelateerd aan de automarkt, en IB en IAC zijn Kendrion’s industriële segmenten. Hoewel de technologie achter de producten die binnen deze segmenten worden verkocht vergelijkbaar is, zijn er nauwelijks operationele synergiën. Elk segment heeft specifieke klanten, eigen productontwikkeling en een ander financieel profiel. Zo was binnen de automobiele tak het behalen van schaalvoordelen essentieel om een redelijke brutomarge te behalen. De industriële afdelingen hebben hogere productmarges en maken een groot deel van de producten op maat voor de klant.

Ruim 70% van de auto-omzet wordt gegenereerd door producten voor de verbrandingsmotor. De ambitieuze ‘net zero’ doelstellingen van de Europese Unie en andere grote wereldmachten, het concurrerende karakter van deze markt en de lagere winstgevendheid maakt dit segment in onze ogen minder aantrekkelijk. Wij zijn dan ook positief dat Kendrion met deze verkoop haar focus kan richten op haar industriële activiteiten, die ondersteuning krijgen van megatrends als elektrificatie en duurzame energie. Kendrion heeft binnen haar industriële eindmarkten sterke marktposities opgebouwd door middel van hoge productkwaliteit en langdurige klantrelaties. Deze segmenten zijn daarnaast winstgevender en groeien sneller, en zullen daarmee naar verwachting het bedrijfsprofiel aantrekkelijker maken.

Wij verwachten dat Kendrion haar financiële resultaten op basis van de aangebrachte focus de komende jaren flink zal verbeteren. De nieuwe fabriek in China die vorig jaar operationeel is geworden en volledig in eigendom is en blijft van Kendrion zal naar onze verwachting dit jaar en de komende jaren – op basis van reeds gewonnen orders – sterk bijdragen aan deze groei.

Teslin Participaties en Midlin houden beiden een belang in Kendrion

jan jaap bongers portretLisa Schellens

jan jaap bongers portretQuentin Stikkers

Dit is reclame. Teslin Participaties en Midlin zijn opgenomen als beleggingsinstelling in het register dat wordt gehouden door de Autoriteit Financiële Markten. De verhandelbaarheid van de deelnemingsrechten in Teslin Participaties is beperkt, omdat Teslin Participaties een closed-end beleggingsinstelling is. Zie voor meer informatie over dit risico het informatiememorandum van Teslin Participaties en het essentiële informatiedocument.

Terug naar boven