×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Gerlin Participaties | Blog

Op 16 november hebben EQS Group AG en Thoma Bravo aangekondigd overeenstemming bereikt te hebben over een bod in contanten van € 40 per aandeel op alle uitstaande aandelen EQS. De overname wordt gesteund door het management en de Raad van Commissarissen. Het Amerikaanse Thoma Bravo is een van de grootste investeerders in softwarebedrijven ter wereld. Met deze nieuwe aandeelhouder verwacht EQS zich sneller te kunnen ontwikkelen tot de leidende Europese speler in compliance management software door een combinatie van organische productinnovatie en overnames.  

Gerlin Participaties Coöperatief UA houdt sinds maart 2022 een belang in EQS. Door het onderschrijven van een aandelenemissie gaven we EQS destijds financiële zekerheid over het slagen van deze transactie. De emissie was van belang om een overbruggingskrediet af te lossen die verband hield met de overname van het Berlijnse softwarebedrijf Business Keeper in de zomer van 2021. Door deze strategische overname werd EQS Europees marktleider in klokkenluiderssoftware. Op het moment van investeren hebben wij onder andere afspraken gemaakt over de versterking van de Raad van Commissarissen met een vijfde onafhankelijk lid en notering van EQS op de gereguleerde markt.

De verkoop van het bedrijf is door EQS zelf geïnitieerd. Afgelopen maanden hebben geïnteresseerden de mogelijkheid gekregen in de boeken te kijken en een bieding te doen. EQS verwacht door de overname en samenwerking met Thoma Bravo beter te kunnen inspelen op de kansen die er liggen in de snel groeiende markt van compliance management software. Nieuwe wetgeving zoals de Europese klokkenluidersrichtlijn en duurzaamheidsregels zijn een belangrijke factor in de hoge vraag naar innovatieve compliance software. Thoma Bravo brengt naast kapitaal en M&A expertise ook operationele expertise in, waarmee het EQS in staat stelt om productinnovatie te versnellen en de groeikansen in Europa te pakken.

Gerlin heeft na gesprekken met het management van EQS en andere grootaandeelhouders en in overleg met de Raad van Commissarissen van Gerlin besloten haar aandelen aan te bieden. De overnamepremie van meer dan 50% is hoog en de biedingsprijs fair. Vanwege de attractieve kansen in aanpalende markten, zoals de ESG software markt, vinden we dat het bod niet de volle waarde van het bedrijf reflecteert. Omdat EQS op de open market (Freiverkerhr) genoteerd staat hebben wij alles afwegende toch besloten ons belang aan te bieden. We maken bij verkoop een rendement van 22,5% na 1 jaar en 8 maanden geinvesteerd te zijn. In dezelfde periode is de MSCI Germany Small Cap Index met circa 19% gedaald.

Voor een nadere toelichting verwijzen wij naar het persbericht. Zie hiervoor onderstaande link:

EQS and Thoma Bravo Enter into an Investment Agreement to Create a Partnership for Future Growth - EQS Group

philip van es portret Rombout Houben

philip van es portret Martijn de Haas

philip van es portretKasper Faas

“Dit is reclame. Raadpleeg het informatiememorandum van Gerlin Participaties en het essentiële informatiedocument voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Gerlin Participaties houdt als constructieve, betrokken en actieve aandeelhouder substantiële belangen in Duitse beursgenoteerde ondernemingen. Gerlin Participaties is opgenomen als beleggingsinstelling in het register dat wordt gehouden door de Autoriteit Financiële Markten. De verhandelbaarheid van de deelnemingsrechten in Gerlin Participaties is beperkt, omdat Gerlin Participaties een closed-end beleggingsinstelling is. Zie voor meer informatie over dit risico het informatiememorandum van Gerlin Participaties en het essentiële informatiedocument.”

Terug naar boven