×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TomTom op 14 april 2023 en gaven de volgende verklaring af.

Teslin - Statement AVA 2023 TomTom

Agendapunt 8

Mijn naam is Jan-Jaap Bongers en ik vertegenwoordig Teslin Capital Management. Wij beheren via het fonds Teslin Participaties circa 5% van het aandelenkapitaal in TomTom.

Wij zijn ruim 2 jaar geleden aandeelhouder geworden van TomTom, omdat wij zeer enthousiast zijn over de ontwikkeling die TomTom doormaakt:

  • TomTom heeft veel geïnvesteerd in het verbeteren en automatiseren van haar globale digitale kaart en is technologisch marktleider in het Automotive segment. Dit resulteert zichtbaar in een toename van marktaandeel.
  • Met de integratie van OSM maakt TomTom een grote stap in productkwaliteit. Hierdoor kan het goed bewapend de strijd aan gaan met andere kaartleveranciers in de Enterprise markt. De adresseerbare markt en daarmee het groeipotentieel van TomTom wordt hierdoor aanzienlijk groter.
  • TomTom speelt een leidende rol in de transitie naar meer standaardisatie in de markt via de Overture Foundation in samenwerking met Amazon, Microsoft en Meta. Hierdoor kan de ontwikkeling van de digitale kaart weer een stap vooruit zetten, met TomTom in een sturende rol.
  • Als laatste zien wij ook dat het TomTom lukt om exceptioneel talent aan zich te binden, zoals senior mensen van Zalando, Google en Amazon. Dat dit soort talent zich committeert aan TomTom is voor ons een bevestiging dat de richting die TomTom op gaat de juiste is.

In november organiseerde TomTom een Capital Markets Day in Amsterdam. Wij vonden het een geslaagde dag en waren zeer enthousiast over het verhaal en de mensen die we daar hebben ontmoet en gesproken. TomTom kwam ook met een nieuwe middellange termijn doelstelling. In 2025 moet TomTom €600 miljoen Locatie Technologie omzet realiseren met meer dan 10% free cash flow.

Wij steunen het voorstel van de Raad van Commissarissen om het bestuur extra te stimuleren om deze doelstellingen te behalen door hun de optie aan te bieden om hun jaarlijkse cash bonus te investeren in Restricted Stock Units, waarbij deze specifieke RSU’s verhoogd kunnen worden mits de doelstelling gerealiseerd worden. Door deze aanpassing worden de belangen van de Executive Board en de aandeelhouders meer in lijn met elkaar gebracht.

Wij gaan er vanuit dat het bestuur vertrouwen heeft in het behalen van deze doelstellingen en verwachten dan ook dat zij maximaal gebruik zullen maken van deze regeling.

jan jaap bongers portretJan-Jaap Bongers

Terug naar boven