×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

Versterking bij HyET Solar: klaar voor de volgende fase

| Teslin Participaties | Blog

Sinds onze investering in 2022 heeft HyET Solar hard aan de weg getimmerd. Het bedrijf is zowel organisatorisch als op financieel gebied flink versterkt. Per 1 februari is Roland Pechtold als CEO toegetreden tot het bestuur van HyET Solar. Roland zal zich vooral richten op de transitie van productontwikkeling naar productie op schaal en de commerciële uitrol van Powerfoil.

Ebusco - met een goede uitgangspositie 2024 in

| Teslin Participaties | Blog

De fabrikant van elektrische bussen, Ebusco, haalde afgelopen week nieuw kapitaal op. Het bedrijf gaf voor € 25 miljoen aan nieuwe aandelen uit tegen een koers van € 5,00 per aandeel. Daarnaast haalde Ebusco ook nog eens circa € 34 miljoen op via de plaatsing van een converteerbare obligatie bij Heights Capital Management. 

Accsys – Succesvolle kapitaalronde

| Teslin Participaties | Blog

Op dinsdag 21 november kondigde Accsys, gelijktijdig met de publicatie van de halfjaarcijfers, aan dat het € 24 miljoen aan nieuw kapitaal heeft opgehaald en de financieringsfaciliteit met ABN AMRO heeft kunnen verlengen. Teslin Participaties was – als grootste en actieve aandeelhouder – hier nauw bij betrokken.

Koninklijke Brill gaat samen met Duitse sectorgenoot

| Teslin Participaties | Blog

Op 12 oktober hebben Koninklijke Brill NV en Walter De Gruyter GmbH aangekondigd overeenstemming te hebben bereikt over een bod op alle uitstaande aandelen van Brill van € 27,50 per aandeel. Het bod wordt unaniem ondersteund en aanbevolen door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Brill. Teslin Participaties houdt een belang van 19,5% in Brill en ondersteunt de transactie.

TKH Group: Nog even geduld

| Teslin Participaties | Blog

Lange termijn investment case intact ondanks korte termijn onzekerheid

TKH Group (‘TKH’) is een conglomeraat met verschillende activiteiten in de industriële technologie en ontwikkelt een breed scala aan producten, waaronder slimme camera’s, bandenbouwmachines en hoogwaardige kabelsystemen. Het bedrijf is onderdeel van de midcap-index (de AMX) en heeft een marktwaarde van circa € 1,8 miljard. Teslin Participaties houdt momenteel ongeveer 6,5% van de aandelen. Wij zijn daarmee één van de grootste aandeelhouders in TKH.

Openbaar bod op alle uitstaande aandelen Beter Bed

| Teslin Participaties | Blog

Op 10 juli kondigden Beter Bed Holding en Torqx Capital Partners aan overeenstemming te hebben bereikt over een bod in contanten van € 6,10 per aandeel op alle uitstaande aandelen van Beter Bed Holding. Het bod wordt ondersteund en aanbevolen door het bestuur van Beter Bed Holding. De transactie krijgt verder de steun van een aantal grootaandeelhouders, waaronder Teslin Participaties Coöperatief UA, dat op verzoek van Torqx voor een deel zijn investering in Beter Bed Holding zal voortzetten.

NX Filtration - Als een paal boven water

| Teslin Participaties | Blog

Water wordt steeds schaarser. De combinatie van een groeiende wereldbevolking, stijgende welvaart in ontwikkelingslanden, toenemende vervuiling met als reactie daarop meer regulering en de verandering van klimaat zorgt voor een structureel stijgende vraag naar en dalend aanbod van schoon (drink)water. NX Filtration kan met haar baanbrekende waterfiltratietechnologie bijdragen aan een oplossing voor dit wereldwijde probleem. Het bedrijf timmert hard aan de weg met haar ‘megafabriek’ in Hengelo, die naar verwachting medio 2024 operationeel zal zijn.

Openbaar bod op alle uitstaande aandelen Ordina

| Teslin Participaties | Blog

Op 21 maart hebben Ordina en Sopra Steria gezamenlijk aangekondigd overeenstemming te hebben bereikt over een bod in contanten van € 5,75 per aandeel exclusief voorgesteld dividend van € 0,395 per aandeel. Hiermee komt het bod in totaal neer op ruim € 6,14 per aandeel. Het bod wordt unaniem ondersteund en aanbevolen door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Ordina. In onze ogen zet Ordina met de voorgestelde aansluiting bij Sopra Steria een goede strategische stap om haar leidende positie in de Benelux te behouden en te verstevigen.

Geen beurskoers… Hoe waarderen wij onze private belangen? Een korte technische verhandeling

| Teslin Participaties | Blog

De intrinsieke waarde van Teslin Participaties wordt bepaald door de totale waarde van de aandelenbelangen minus de schulden en verplichtingen. Voor het grootste deel van onze aandelenbelangen is de waarde gemakkelijk vast te stellen. We nemen de beurskoers van dat moment en vermenigvuldigen die met het aantal aandelen in de portefeuille van Teslin Participaties.

TomTom 2.0

| Teslin Participaties | Blog

Op 17 juni 2022 publiceerden wij ons eerste blog over TomTom. Hierin informeerden wij u dat Teslin Participaties een belang van meer dan 5% had opgebouwd. De eerste aandelen kochten wij al in november 2020. Een belangrijke reden voor dit lange traject was dat wij het bedrijf eerst goed wilden doorgronden en meer wilden weten over wat TomTom onderscheidt van andere spelers. Het bedrijf onderscheidde zich al op detailniveau (hoeveel rijbanen zijn er op een weg en hoe hard mag je daar rijden) en accuratesse (waar staan files en welke wegen zijn afgesloten). Onze verwachting was dat TomTom een inhaalslag zou gaan maken op gebruikersinterface en visualisatiemogelijkheden.

TomTom: “Alternatieve route gevonden”

| Teslin Participaties | Blog

TomTom wordt door veel mensen nog steeds geassocieerd met de bekende navigatiekastjes voor in de auto. Een geweldig product. Het veroverde in korte tijd de hele wereld doordat het mensen hielp om via de snelste route van A naar B te komen. Het was zo’n succes dat ‘TomTom’ zelfs een zelfstandig naamwoord in verschillende talen is geworden. Het bedrijf groeide hard en werd een gevestigde naam in de AEX en op de Amsterdamse beurs.

KKR en Teslin doen bod op Accell gestand

| Teslin Participaties | Blog

Vorige week vrijdag (3 juni) sloot de aanmeldingstermijn waarin aandeelhouders van Accell hun aandelen konden aanbieden onder het openbare bod dat KKR samen met ons (het Consortium) heeft uitgebracht. Accell heeft die avond bekend gemaakt dat 73,5% van de aandelen zijn aangeboden. Dat was minder dan de 80% waarop het Consortium verplicht is het bod gestand te doen. We zijn inmiddels een week verder en u heeft zojuist kunnen lezen dat het Consortium, in overleg met en met goedkeuring van het bestuur en de raad van commissarissen van Accell, heeft aangekondigd om het bod gestand te doen. Nu we deze belangrijke stap hebben kunnen zetten willen wij in dit blog nog eens uiteenzetten wat zich heeft afgespeeld de afgelopen maanden en hoe wij het vervolg voor ons zien.

Terug naar boven