×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Nedap op 13 april 2023 en gaven de volgende verklaring af.

Teslin - Statement AVA 2023 Nedap

Mijn naam is Diederik van de Wiel van Teslin Capital Management. Wij zijn met het fonds Teslin Participaties sinds 1995 aandeelhouder en een van de grootste aandeelhouders van Nedap.

We willen graag het bestuur feliciteren met de sterke omzetontwikkeling over 2022 ondanks de uitdagende omstandigheden in de toeleveringsketens. Wij begrijpen dat de omzet nog harder had kunnen groeien onder normale omstandigheden. Nedap heeft in 2022 wederom weer veel goede mensen aan zich weten te binden en loopt daarmee vooruit op toekomstige groei. Dit had afgelopen jaar een drukkend effect op de winstgevendheid, maar dit effect zal normaliseren door de verwachte omzetgroei de komende jaren. Dit inhaaleffect werd al meteen zichtbaar in het eerste kwartaal van 2023 en wij verwachten dat dit zich zal vertalen in een verbeterde winstgevendheid over dit jaar, goed op weg richting de doelstellingen voor 2025.

In het jaarverslag over 2022 kiest Nedap om Healthcare, Livestock Management Cows, Retail en Security Management aan te wijzen als de vier belangrijkste markten. In deze markten is Nedap overtuigd dat het haar leidende marktpositie kan gebruiken om nieuwe proposities te ontwikkelen en daarmee haar marktpositie verder kan versterken. Een vliegwieleffect. Wij zijn verheugd om te zien dat het bestuur deze stap zet om Nedap een duidelijker profiel te geven. Wij denken dat hoe groter deze ‘key’ markt posities worden binnen Nedap, hoe belangrijker het wordt om focus aan te brengen en keuzes te maken en hierover ook steeds duidelijker te communiceren, zowel intern als extern. Wij zouden daarom graag zien dat het bestuur van Nedap meer inzicht gaat geven in de ontwikkelingen van deze marktgroepen en hun proposities. Ook op het financiële vlak. Een duidelijker profiel en het maken van duidelijke keuzes helpt om richting te geven aan klanten, werknemers en de aandeelhouders van Nedap.

Daarnaast denken wij dat meer transparantie hoort bij een beursgenoteerde onderneming van deze omvang. Dit zal ook belangrijk zijn om meer en nieuwe aandeelhouders aan te trekken. Naarmate Nedap groter en internationaler wordt ontkomt Nedap er niet aan om een grotere en diverse aandeelhoudersbasis op te bouwen. Transparantie zal dan een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

Wij kijken met veel tevredenheid terug op de ontwikkeling van Nedap over de afgelopen jaren, zoals het outsourcen van de productie en meer focus aanbrengen in de marktgroepen. De komende jaren zal het profiel van Nedap nog duidelijker moeten worden neergezet en daar horen strategische keuzes bij. Wij hebben er vertrouwen in dat het bestuur de juiste keuzes zal maken en willen ze daar veel succes bij wensen.

jan jaap bongers portretDiederik van de Wiel

Terug naar boven