×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 secondsTeslin Participaties

Nederlandse participaties

Teslin Participaties Coöperatief UA (‘Teslin Participaties’) is in juni 2017 opgericht door Darlin en Todlin. Begin juli 2017 zijn de portefeuilles met belangen in Nederlandse beursgenoteerde bedrijven van zowel Darlin als Todlin ingebracht.

Teslin Participaties houdt substantiële belangen in Nederlandse ondernemingen. De waarde van een onderneming bij het aangaan van de investering is kleiner dan € 2 miljard, waarbij Teslin Participaties nadrukkelijk ook focust op de kleinere bedrijven. De bedrijven waarin Teslin Participaties investeert hebben een relatie met de beurs. Dat wil zeggen dat de meeste bedrijven waarin geïnvesteerd wordt beursgenoteerd zijn, maar Teslin Participaties ook kan investeren in bedrijven die een concrete ambitie hebben om naar de beurs te gaan, dan wel geïnvesteerd kan blijven in portefeuille ondernemingen die van de beurs af gaan. Teslin Participaties investeert alleen na een fundamentele analyse waarbij alle bedrijfsspecifieke risico’s, waaronder risico’s op het gebied van duurzaamheid, integraal worden meegenomen en afgewogen. Teslin Participaties stelt zich op als een ondernemende investeerder, die door het structureel uitoefenen van invloed op de gebieden van strategie, kapitaalallocatie en ESG (Environmental, Social en Governance) streeft naar duurzame waardecreatie op de lange termijn. Daarnaast beoogt Teslin Participaties waar nodig bepalend en sturend te zijn bij instrumentele strategische ontwikkelingen bij de bedrijven waarin het investeert, zoals bij een bod op de onderneming door een derde. Wij noemen dat ‘ondernemend aandeelhouderschap’; lange termijn kritische betrokkenheid op een constructieve en coöperatieve wijze. Deze intensieve investeringsfilosofie van Teslin Participaties is alleen goed in te vullen met een gefocuste portefeuille van 10 tot 15 ondernemingen. Teslin Participaties beheerst risico’s door een hoge mate van kennis van de ondernemingen waarin wordt geparticipeerd en waar nodig door het effectief uitoefenen van invloed.

Teslin Participaties logo | TESLIN

Waarde en rendementen Teslin Participaties

 


Intrinsieke
waarde
per 05-07-2024
€ 915,50

Rendement
(per 05-07-2024)
(inclusief herbelegd dividend)
-10,7%

Gemiddeld jaarlijks rendement
Teslin Participaties*

3 jaar-12,2%
5 jaar0,3%
10 jaar6,7%
20 jaar9,0%
Sinds oprichting (in 1992)9,9%


Op basis van herbelegde uitkeringen, per laatste dag afgelopen maand

Jaarrendement Teslin Participaties*
2023 -3,3%
2022 -20,4%
2021 36,4%
2020 11,6%
2019 27,7%

Inclusief herbelegde uitkeringen, na aftrek van kosten, op basis van kalenderjaar.
Historisch rendement Teslin Participaties (per 31 mei 2024)*

De getoonde historische rendementen zijn gebaseerd op de portefeuille van investeringsfonds Darlin voorafgaand aan 30 juni 2017. Per 1 juli 2017 hebben de investeringsfondsen Darlin en Todlin hun portefeuilles van belangen in Nederlandse beursgenoteerde bedrijven ingebracht in Teslin Participaties tegen de waarde van 30 juni 2017, zoals ge-audit door KPMG Accountants NV. Per die datum vertegenwoordigde de waarde van de Darlin portefeuille circa 77% van de waarde van Teslin Participaties.
Uitgekeerd dividend Teslin Participaties

Teslin Participaties streeft ernaar jaarlijks een ten minste gelijkblijvend dividend uit te keren.


Per 1 juli 2017 hebben Darlin en Todlin hun portefeuilles ingebracht in Teslin Participaties tegen de waarde van 30 juni 2017. De dividenden van 2015, 2016 en 2017 zijn door Darlin uitgekeerd.

BNP Paribas SA, Netherlands branch berekent iedere eerste werkdag van de week de intrinsieke waarde. KPMG Accountants NV, onze externe accountant, controleert de jaarrekening en de waardering per boekjaareinde.
De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit product is het Essentiële-informatiedocument opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze informatie voordat u het product koopt.Teslin Participaties Fondsmanager

Jan-Jaap Bongers (1980) studeerde bedrijfskunde in Rotterdam. Hij was voorheen werkzaam bij ING Bank als Director Structured Acquisition Finance, waar hij verantwoordelijk was voor het financieren van Private Equity transacties. Sinds 2015 is Jan-Jaap fondsmanager van Teslin Participaties. Hij is lid van de Raad van Commissarissen van ICT Group en van de beleggings­commissie van Eumedion.

Raad van Commissarissen Teslin Participaties

Jan Albers
Voorzitter

Sinds juni 2021

Bert Groenewegen
Commissaris

Sinds juni 2017

Marjon Wanders
Commissaris

Sinds juni 2020

Peter Mensing
Commissaris

Sinds juni 2022

Nieuws Teslin Participaties

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Ebusco 2024 – Statement Teslin Participaties

16 mei 2024 | Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ebusco op 14 mei 2024 en gaven de volgende verklaring af. Lees meer »

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Acomo 2024 – Statement Teslin Participaties en Midlin

29 april 2024 | Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Acomo op 26 april 2024 en gaven de volgende verklaring af. Lees meer »

Algemene Vergadering van Aandeelhouders CM.com 2024 – Statement Teslin Participaties

22 april 2024 | Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van CM.com op 19 april 2024 en gaven de volgende verklaring af. Lees meer »

Kendrion AVA statement – AVA 15 april 2024

16 april 2024 | Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Kendrion op 15 april 2024 en gaven de volgende verklaring af. Lees meer »

Kendrion verkoopt autodivisie en kiest voor focus op industriële activiteiten

12 april 2024 | Midlin en Teslin Participaties | Blog

Kendrion heeft vandaag de verkoop van haar autogerelateerde activiteiten in Amerika en Europa aangekondigd. Deze activiteiten zullen verkocht worden voor een ondernemingswaarde van € 65 miljoen aan Solero Technologies LLC, portfolio company van de Amerikaanse Private Equity partij Atar Capital. Kendrion zal het kapitaal volledig aanwenden om de balans te versterken en te investeren in kansen binnen Kendrion’s industriële tak. Lees meer »

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Nedap 2024 – Statement Teslin Participaties

11 april 2024 | Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Nedap op 11 april 2024 en gaven de volgende verklaring af. Lees meer »

Algemene Vergadering van Aandeelhouders NX Filtration – Statement Teslin Participaties

09 april 2024 | Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van NX Filtration op 9 april 2024 en gaven de volgende verklaring af. Lees meer »

Versterking bij HyET Solar: klaar voor de volgende fase

14 februari 2024 | Teslin Participaties | Blog

Sinds onze investering in 2022 heeft HyET Solar hard aan de weg getimmerd. Het bedrijf is zowel organisatorisch als op financieel gebied flink versterkt. Per 1 februari is Roland Pechtold als CEO toegetreden tot het bestuur van HyET Solar. Roland zal zich vooral richten op de transitie van productontwikkeling naar productie op schaal en de commerciële uitrol van Powerfoil. Lees meer »

Ebusco - met een goede uitgangspositie 2024 in

21 december 2023 | Teslin Participaties | Blog

De fabrikant van elektrische bussen, Ebusco, haalde afgelopen week nieuw kapitaal op. Het bedrijf gaf voor € 25 miljoen aan nieuwe aandelen uit tegen een koers van € 5,00 per aandeel. Daarnaast haalde Ebusco ook nog eens circa € 34 miljoen op via de plaatsing van een converteerbare obligatie bij Heights Capital Management.  Lees meer »

Duurzaamheidsinformatie

Teslin Participaties Coöperatief UA (“Teslin Participaties”) houdt als constructieve en betrokken aandeelhouder voor de lange termijn substantiële belangen in Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen. Teslin Participaties promoot ecologische of sociale kenmerken, maar heeft geen duurzame beleggingsdoelstelling. Teslin Participaties neemt momenteel de belangrijkste ongunstige effecten van haar beleggingsbeslissingen op duurzaamheidsfactoren nog niet in aanmerking, maar verwacht op korte tot middellange termijn over voldoende data te beschikken om dit wel te doen.

Documentatie Teslin Participaties

Teslin Participaties Factsheet

Teslin Participaties Kwartaalbericht

Teslin Participaties Jaarverslag

Teslin Participaties Essentiële Beleggersinformatie

Teslin Participaties Informatiememorandum

document teslin participaties ESG 2023 1

Overige documentatie, eerder uitgegeven documenten en de stemverantwoording van het fonds vindt u hier.

Fondsdocumentatie


Terug naar boven