×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 secondsGerlin Participaties

Duitse participaties

Gerlin Participaties Coöperatief UA ('Gerlin Participaties') houdt substantiële belangen in, aan de Duitse beurs genoteerde, small- en micro cap-ondernemingen. Het gaat om waardecreërende bedrijven met goede toekomstperspectieven die veelal een aantrekkelijk dividend uitkeren. Belangrijke selectiecriteria zijn de kwaliteit van het management, de groeipotentie en winstgevendheid van de onderneming, de positie in het marktsegment waarin deze opereert, een goede visie op ESG-risico’s en solide balansverhoudingen. Veelal is een groot deel van de aandelen nog in handen van de oorspronkelijke oprichtersfamilie en/of het zittende management. Voordat Gerlin Participaties in een onderneming investeert, voert zij een fundamentele analyse uit waarbij alle bedrijfsspecifieke risico’s, waaronder risico’s op het gebied van duurzaamheid, worden meegenomen en afgewogen. Gerlin Participaties stelt zich op als constructieve en betrokken langetermijnaandeelhouder.

Gerlin logo | TESLIN

Waarde en rendementen Gerlin Participaties


Intrinsieke
waarde
per 05-07-2024
€ 23.091,63

Rendement
(per 05-07-2024)
(inclusief herbelegd dividend)
23,1%

Gemiddeld jaarlijks rendement
Gerlin Participaties*

3 jaar7,3%
5 jaar12,6%
Sinds oprichting (in 2016)12,0%


Op basis van herbelegd dividend, per laatste dag afgelopen maand
Jaarrendement Gerlin Participaties*
2023 31,9%
2022 -30,0%
2021 26,9%
2020 19,3%
2019 22,8%

Inclusief herbelegd dividend, na aftrek van kosten, op basis van kalenderjaar
Historisch rendement Gerlin Participaties (per 31 mei 2024)*

 


Inclusief herbelegd dividend
Uitgekeerd dividend Gerlin Participaties

Gerlin Participaties streeft ernaar jaarlijks een ten minste gelijkblijvend dividend uit te keren.

BNP Paribas SA, Netherlands branch berekent iedere eerste werkdag van de week de intrinsieke waarde. KPMG Accountants NV, onze externe accountant, controleert de jaarrekening en de waardering per boekjaareinde.De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit product is het Essentiële-informatiedocument opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze informatie voordat u het product koopt.Fondsmanager Gerlin Participaties

Martijn de Haas (1981) heeft zijn studies Financiële Economie en Financieel Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en gedeeltelijk in de Verenigde Staten gevolgd. Martijn begon zijn carrière bij Robeco, waarna hij een groot aantal jaar bij ING werkzaam is geweest. De laatste jaren was hij als Director Corporate Finance eindverantwoordelijk voor fusie- en overnametransacties. In 2023 heeft Martijn de overstap naar Teslin gemaakt.

Raad van Commissarissen Gerlin Participaties

Thorsten Grenz
Voorzitter

Sinds februari 2024

Hank Boot
Commissaris

Sinds februari 2019

Velina Allerkamp
Commissaris

Sinds maart 2023

Nieuws Gerlin Participaties

WashTec: Wereldspeler in autowasstraten aan portefeuille van Gerlin Participaties toegevoegd

02 juli 2024 | Gerlin Participaties | Blog

Gerlin Participaties heeft recent de opbouw van een nieuw 5%-belang in de portefeuille afgerond: een belang in WashTec AG. De Duitse bouwer van wasstraten is in Europa marktleider met een geschat marktaandeel van 35% en ziet kansen voor groei in Noord-Amerika en in de verkoop van shampoos en reinigingsmiddelen. Lees meer »

Teslinfondsen Midlin en Gerlin Participaties boeken dubbelcijferige jaarrendementen

16 februari 2024 | Teslin | Persbericht

MAARSBERGEN – Gerlin Participaties en Midlin, de twee aandelenfondsen van Teslin die ook in het buitenland investeren, hebben het afgelopen kalenderjaar hoge rendementen behaald. Het op Duitse small caps gerichte Gerlin Participaties behaalde 31,9% rendement. Midlin, dat in Nederlandse, Belgische, Duitse, Zwitserse en Scandinavische bedrijven belegt, pluste 13%. Het op Nederlandse small caps gerichte Teslin Participaties eindigde in de min met -3%. Lees meer »

Gerlin Participaties investeert in de verdere groei van EQS Group

08 februari 2024 | Gerlin Participaties | Blog

Gerlin Participaties heeft in het laatste kwartaal van 2023 een openbaar bod van 40 euro per aandeel EQS Group geaccepteerd. De bieder, Thoma Bravo, heeft ons vervolgens de mogelijkheid geboden om samen met hen en de oprichter/CEO van EQS een deel van de opbrengst uit het openbare bod buiten de beurs te herinvesteren. Lees meer »

Openbaar bod op alle uitstaande aandelen EQS Group

17 november 2023 | Gerlin Participaties | Blog

Op 16 november hebben EQS Group AG en Thoma Bravo aangekondigd overeenstemming bereikt te hebben over een bod in contanten van € 40 per aandeel op alle uitstaande aandelen EQS. De overname wordt gesteund door het management en de Raad van Commissarissen. Het Amerikaanse Thoma Bravo is een van de grootste investeerders in softwarebedrijven ter wereld. Lees meer »

Sonja Hartsuijker benoemd tot directeur bij Teslin Capital Management

22 september 2023 | Teslin | Persbericht

Teslin heeft Sonja Hartsuijker benoemd als directeur bij Teslin Capital Management. Hartsuijker treedt in de voetsporen van Teslins’ mede-oprichtster Aleid Kruize, die per 1 januari terugtreedt. Bij Teslin wordt Hartsuijker onder meer verantwoordelijk voor Compliance, Legal, Risk, Finance & Control, Marketing en HR en vormt samen met Hein van Beuningen de directie. Lees meer »

Transparantie en integriteit bouwen vertrouwen op - Interview met Achim Weick, CEO van EQS Group

24 augustus 2023 | Gerlin Participaties | Interview

De samenleving stelt steeds hogere eisen aan bedrijven en organisaties waarmee zij in contact komt. Zijn zij te vertrouwen als het gaat om het welzijn van hun werknemers, de belangen van hun leveranciers, de bescherming van het milieu, het voorkomen van corruptie en het transparant informeren van zowel aandeelhouders als andere stakeholders? Lees meer »

SÜSS MicroTec kijkt verder dan de cyclus

22 juni 2023 | Gerlin Participaties | Blog

Het is een goed teken als een bedrijf een langetermijnstrategie en visie heeft die zijn gebaseerd op gefundeerde verwachtingen. SÜSS MicroTec heeft op haar Capital Markets Day in februari 2023 de ambitie uitgesproken om in de komende zeven jaar flinke stappen te zetten en de omzet te verdubbelen met bestaande en nieuwe producten. Lees meer »

Gerlin kan weer participaties uitgeven na succesvolle herstructurering

21 juni 2023 | Gerlin Participaties | Nieuws

Op 15 juni was het zo ver en werd de herstructurering van Gerlin, dat investeert in kleine en middelgrote Duitse beursgenoteerde bedrijven, succesvol afgerond. Met het passeren van de laatste akte van een hele reeks ging Gerlin NV door een fusie op in Gerlin Participaties Coöperatief UA.  Lees meer »

Technotrans houdt het koel

06 juni 2023 | Gerlin Participaties en Midlin | Blog

De energietransitie kwam afgelopen jaar door de klimaat- en energiecrisis in een stroomversnelling. Zo is bijvoorbeeld de opmars van elektrische voertuigen (‘EV's’) niet meer te stoppen. Het aandeel volledig elektrische auto's in de wereldwijde autoverkoop steeg afgelopen jaar naar 14%, terwijl het in 2020 nog op 4% lag. Ook in het openbaar vervoer groeit het aantal elektrische bussen gestaag. Lees meer »

Duurzaamheidsinformatie

Gerlin Participaties Coöperatief UA ('Gerlin Participaties') houdt als constructieve en betrokken aandeelhouder voor de lange termijn belangen in ambitieuze beurgenoteerde ondernemingen in Duitsland. Gerlin Participaties promoot ecologische of sociale kenmerken, maar heeft geen duurzame beleggingsdoelstelling. Gerlin Participaties neemt momenteel de belangrijkste ongunstige effecten van haar beleggingsbeslissingen op duurzaamheidsfactoren nog niet in aanmerking, maar verwacht op korte tot middellange termijn over voldoende data te beschikken om dit wel te doen.

Documentatie Gerlin Participaties

document midlin factsheet 11

Gerlin kwartaalbericht Q1 2020/2021

document gerlin jaarverslag

document midlin EBI

document midlin prospectus

document midlin prospectus

Overige documentatie, eerder uitgegeven documenten en de stemverantwoording van het fonds vindt u hier.

Fondsdocumentatie

Terug naar boven