×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

Gerlin Participaties investeert in de verdere groei van EQS Group

| Gerlin Participaties | Blog

Gerlin Participaties heeft in het laatste kwartaal van 2023 een openbaar bod van 40 euro per aandeel EQS Group geaccepteerd. De bieder, Thoma Bravo, heeft ons vervolgens de mogelijkheid geboden om samen met hen en de oprichter/CEO van EQS een deel van de opbrengst uit het openbare bod buiten de beurs te herinvesteren.

Openbaar bod op alle uitstaande aandelen EQS Group

| Gerlin Participaties | Blog

Op 16 november hebben EQS Group AG en Thoma Bravo aangekondigd overeenstemming bereikt te hebben over een bod in contanten van € 40 per aandeel op alle uitstaande aandelen EQS. De overname wordt gesteund door het management en de Raad van Commissarissen. Het Amerikaanse Thoma Bravo is een van de grootste investeerders in softwarebedrijven ter wereld.

SÜSS MicroTec kijkt verder dan de cyclus

| Gerlin Participaties | Blog

Het is een goed teken als een bedrijf een langetermijnstrategie en visie heeft die zijn gebaseerd op gefundeerde verwachtingen. SÜSS MicroTec heeft op haar Capital Markets Day in februari 2023 de ambitie uitgesproken om in de komende zeven jaar flinke stappen te zetten en de omzet te verdubbelen met bestaande en nieuwe producten.

EQS Group: Europees RegTech marktleider

| Gerlin Participaties | Blog

De samenleving stelt steeds hogere eisen aan bedrijven en organisaties waarmee zij in zee gaat. Door wetgeving worden (beursgenoteerde) bedrijven steeds vaker gedwongen aan deze maatschappelijke wensen en eisen te voldoen en hierover te communiceren en rapporteren. Slimme software van EQS helpt bedrijven hierbij waardoor aan de groeiende administratieve lastendruk makkelijker voldaan kan worden. EQS, gevestigd in München, is de Europese marktleider voor regulatie technologie (‘RegTech’) en helpt duizenden bedrijven met hun investor relations en compliance management programma’s. Gerlin heeft bij een recente aandelenuitgifte een belang genomen in EQS.

IVU Traffic Technologies: de rekensom achter je treinreis

| Gerlin Participaties | Blog

Het plannen van voertuig- en dienstregelingen is een veeleisende taak voor bus- en spoorbedrijven. Als vervoerders deze processen iets efficiënter maken, kunnen ze veel geld besparen. Het optimaliseren van deze activiteiten wordt steeds vaker uitbesteed aan externe software specialisten, zoals het in Berlijn gevestigde IVU Traffic Technologies AG (‘IVU’). Wereldwijd helpt IVU vervoerders met wiskundige optimalisatieprocessen, zodat zij meer middelen over houden en de punctualiteit van de dienstverlening door een goede planning van materieel en mensen verbeteren. Gerlin heeft onlangs een belang genomen in IVU.

Elmos: ‘fabless’ na verkoop chipfabriek in Dortmund

| Gerlin Participaties | Blog

In december 2021 heeft Elmos bekend gemaakt dat het de wafer fab (chipproductiefaciliteit) in Dortmund zal verkopen voor € 85 miljoen aan het Zweedse Silex Microsystems AB, een producent van microsystemen (MEMS), dat streeft naar meer productiecapaciteit in Europa. Voor Elmos is het een kans om haar strategie, waarbij een steeds groter deel van de chipproductie wordt uitbesteed, te versnellen.

NFON: telefonie in de cloud

| Gerlin Participaties | Blog

NFON kondigde onlangs aan dat het de mijlpaal van 500.000 actieve gebruikers van haar cloud telefoniesoftware ‘Cloudya’ bereikt heeft. Na de beursgang halverwege 2018 wist het in amper tweeënhalf jaar het aantal actieve gebruikers te verdubbelen. Een knappe prestatie. De komende jaren moet deze groei verder versnellen. Gerlin heeft onlangs een belang genomen in NFON.

Nieuwe advertentiestrategie Leifheit levert snel resultaat

| Gerlin Participaties | Blog

Het Duitse Leifheit, producent van duurzame consumentengoederen, heeft een goed halfjaar achter de rug ondanks de COVID-19 pandemie. TV-campagnes hebben het merk opnieuw onder de aandacht van consumenten en winkeliers gebracht. Na succesvolle tests met de advertentiestrategie in Nederland, Oost-Europa en Zwitserland wordt deze strategie nu ook in Duitsland uitgerold.

Nieuwe toezichthouders voor SÜSS MicroTec

| Gerlin Participaties | Blog

Woensdag 20 mei jl. zijn Dr. David Dean en Jan Smits benoemd als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van SÜSS MicroTec. Samen met de vorig jaar benoemde Dr. Dietmar Meister en de in 2017 benoemde Dr. Myriam Jahn vormen zij een vrijwel volledig nieuwe raad die in meerderheid bestaat uit door grootaandeelhouders voorgedragen onafhankelijke experts. De benoemingen volgen op het vroegtijdig aftreden dit voorjaar van drie langzittende commissarissen.

Gerlin investeert in technologie made in Germany

| Gerlin Participaties | Blog

Gerlin NV (‘Gerlin’) heeft met de aankoop van de laatste aandelen haar 5%-belang in het Duitse First Sensor AG afgerond. Het Berlijnse technologiebedrijf heeft een aantal sterke marktposities en kent goede langetermijnvooruitzichten. Wij hebben vertrouwen in het management en de strategie van het bedrijf.

Leifheit kiest voor innovatie

| Gerlin Participaties | Blog

De meeste Nederlandse en Duitse huishoudens hebben wel iets van Leifheit in huis: een wasdroogrekje, een strijkplank of een vloerwisser. Nog altijd zijn dit de populairste producten van het bedrijf uit Nassau en het is daarmee marktleider in Noord-Europa. Sinds een jaar of drie zet een nieuwe directie in op innovatie als aanjager voor verdere groei.

Elmos Semiconductor AG slaat vleugels uit

| Gerlin Participaties | Blog

Elmos Semiconductor AG (‘Elmos’) ontwikkelt en produceert halfgeleiders (chips) voor auto’s. Het hoofdkantoor en de belangrijkste fabriek staan in Dortmund. In 2016 realiseerde het bedrijf met 1.100 medewerkers een omzet van € 228 miljoen. Al is Elmos een relatief kleine speler in een grote industrie, in een aantal specifieke producten heeft het leidende marktposities. Voorbeelden hiervan zijn parkeerassistent (ultrasonic), ‘3D Gesture Control’ en ‘Ambient LED light drivers’.

Terug naar boven