×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Werken bij Teslin | Interview

Quentin Stikkers (25) studeerde Economie in Groningen en deed een Master Financial Economics in Rotterdam. Hij liep stages bij twee internationale banken en een investeringsfonds en is in september 2020 als analist gestart bij Teslin. Hij voelt zich daar volledig op zijn plaats, ondanks de rare starttijd midden in een pandemie.

Hoe kwam je bij Teslin? Waarom hier?

“De financiële sector had altijd al mijn belangstelling. Door de crisis van 2008 ben ik geïnteresseerd geraakt in: Wat is een bedrijf waard, hoe bereken je dat en wat moet je ervoor betalen? Via een recruitment bureau kwam ik in contact met Teslin, dat ik heel toevallig tijdens een eerdere stage was tegengekomen, dus het was voor mij niet totaal onbekend. Ik ben een informele kop koffie gaan drinken met een van de analisten en werd meteen enthousiast. Niet eens zozeer vanwege het werk – dat is leuk, maar in deze branche inhoudelijk overal een beetje hetzelfde – maar vanwege de mensen en de sfeer. Hier is het werk gaaf en de groep mensen ook. Je bent onderdeel van de familie.”

Wat doe je daar?

“Als analist ben ik onderdeel van het investeringsteam. Je assisteert de associates en fondsmanagers bij het maken van analyses. Wij rouleren iedere zes maanden, dus je leert alle drie de Teslin-fondsen goed kennen. Je doet onderzoek, volgt marktstudies, maakt presentaties, gaat op zoek naar nieuwe investeringen en werkt aan investeringscasussen. Je kijkt naar industrietrends, de value chain positioning en dan moet bedacht worden of het bedrijf interessant genoeg is om nu in te stappen. Hoeveel denken wij dat het waard is? Is het volgens ons ondergewaardeerd op de beurs, of juist te duur? Wij zijn langetermijninvesteerders dus kijken vooral naar de toekomst. Wat zijn de relevante groeitrends?” 

Is dat leuk werk?

“Heel leuk! Je krijgt meteen veel verantwoordelijkheid en mag meepraten. Je zit er meteen ook echt bij in een call met een CEO of CFO. De analisten worden betrokken bij investeringsbeslissingen en het wordt gewaardeerd als je tijdens het overleg durft uit te dragen wat je ervan vindt. Toen ik een keer een andere mening had, heeft Jan Jaap Bongers, de fondsmanager van Teslin Participaties, zelfs de moeite genomen om mij later op te bellen en drie kwartier met mij te praten om te luisteren naar mijn argumenten en uit te leggen waarom hij iets anders vond!”

Is het leveren van een ‘maatschappelijke bijdrage’ belangrijk voor jou?

“De investeringsfilosofie van Teslin – lange termijn ondernemend aandeelhouderschap – is erop gericht bedrijven op lange termijn beter te maken. Daarbij heeft Teslin ook veel aandacht voor het ESG-beleid van de bedrijven waarin het investeert. Zo helpt het de wereld een beetje beter maken. Dat vind ik ook belangrijk. Duurzame waardecreatie wordt ook door investeerders, klanten en werknemers van bedrijven steeds belangrijker gevonden.” 

Hoe is de sfeer en het contact met collega’s?

“De sfeer is hartstikke goed. Natuurlijk zijn we professioneel bezig, maar het is ook gezellig met de collega’s in het team. Ondanks corona heb ik mij hier heel snel thuis gevoeld. Momenteel werken we thuis, maar het contact blijft goed. Normaliter lopen we bij Teslin na de lunch samen een rondje, nu loop ik regelmatig met Amsterdamse collega’s een rondje in het Vondelpark.”

Je woont midden in de Jordaan in Amsterdam. Is Maarsbergen dan niet ver weg?

“Dat valt reuze mee. Ik ben door corona helaas niet vaak op kantoor en ik verheug me erop dat dat weer kan. Het is een mooie locatie en de unieke plek op een landgoed draagt denk ik ook bij aan het ‘samen-gevoel’. De reistijd maakt mij niet uit, ik heb in Groningen gewoond dus ik ben wel wat gewend.”

Voor wie is werken bij Teslin niet geschikt?  

“Het is geen 9 tot 5 baan, waarin je alleen je eigen klussen doet. Je bent onderdeel van een team en soms is het flink doorwerken. Dat is prima, want ik vind hard werken leuk, maar dan wel alleen als het moet. Er heerst hier geen ’facetime’ cultuur; er wordt hier niet gekeken naar de uren die je werkt, maar naar de output. Als je graag van 9 tot 5 werkt, niet te veel verantwoordelijkheid wilt en alleen maar ’s avonds op de bank wilt hangen, moet je hier niet zijn.”

Hoe ziet de toekomst er voor jou uit?

“Ik wil nu graag analytische en andere financiële skills leren en zoveel mogelijk industrie- en bedrijvenkennis verkrijgen. Dat kan hier. Ik vind ambachtelijk investeren leuk, dus wil graag in deze hoek blijven werken. Uiteindelijk als fondsmanager bij Teslin, of totaal ergens anders. Maar de komende tijd zit ik zeker helemaal goed hier.”

Terug naar boven