×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Werken bij Teslin | Interview

Lisa Schellens studeerde International Business aan de Rijksuniversiteit in Groningen en deed een Master Financial Management aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij startte met het Wholesale Banking Traineeship bij ING, en werkte daar in het TMT (Telecom, Media, Technology) en Healthcare team. In januari 2022 is zij gestart bij Teslin.

Hoe kwam je bij Teslin? Waarom hier?

"Ik heb bij ING heel veel kunnen leren over het analyseren en adviseren van bedrijven en het structureren van schuld. Het was een enorm goede leerschool en heeft een solide basis gevormd voor mijn carrière. Voor een volgende stap wilde ik graag naar de equity kant, waar ik in de bedrijfsanalyse meer kan focussen op strategie en upside in plaats van enkel downside risk. Toen Teslin op mijn pad kwam werd ik al snel enthousiast van de hands-on mentaliteit, langetermijnvisie en focus op ESG. Vooral die laatste twee waren voor mij onderscheidende factoren ten opzichte van veel Private Equity partijen die ik voorbij zag komen. Toen ik vervolgens gesprekken had met verschillende Teslin medewerkers was ik onder de indruk van de professionaliteit, ervaring en het sterke track-record. Ik merkte verder dat ik een leuke klik had met de medewerkers die ik had gesproken en enthousiast werd van de cultuur en het team. Dat was voor mij ook een heel belangrijk onderdeel in het sollicitatieproces."

Wat doe je daar? 

"Ik ben begonnen als investment analist. Ik houd me bezig met het analyseren van bestaande en potentiële nieuwe investeringen. We kijken dan naar het bedrijf, de strategie, de markt en het financiële profiel. Onderzoek bestaat uit desktop research, gesprekken met equity research analisten, markt specialisten, concurrenten en klanten van de betreffende bedrijven. We verzamelen zo veel mogelijk informatie om te zorgen dat we echt weten waar we het over hebben. Deze kennis verwerken we vervolgens in onze investeringscases en bedrijfswaarderingen."

Is dat leuk werk?

"Ontzettend! Je leert in een korte tijd een bedrijf van binnen en buiten kennen en bepaalt zo of de investment case solide genoeg is om een aanbeveling te doen om te investeren. Je merkt dat er binnen Teslin enorm veel kennis en expertise is en dat je veel kan leren van de mensen waarmee je samenwerkt. Collega’s vinden het leuk om mee te denken, waardoor je met iedereen kan sparren voor nieuwe inzichten. Daarnaast is het werk heel hands-on en krijg je meteen veel verantwoordelijkheid, waar ik veel energie van krijg."

Is het leveren van een 'maatschappelijke bijdrage' belangrijk voor jou?

“Zeker! Voor Teslin komt dit sterk naar voren in onze focus op ESG. Dit is al lang een belangrijk thema, en het weegt ook zwaar bij de analyse van nieuwe en bestaande investeringen. Als er bij bestaande investeringen niet genoeg op ESG-thema’s gefocust wordt, gaat Teslin actief met het management om tafel zitten om dit aan te kaarten en plannen voor de toekomst maken. Wij beoordelen onze bedrijven zelf jaarlijks op ESG-factoren, die vervolgens ook met hen besproken worden. Zo kun je als investeerder echt een verschil maken."

Hoe kun je als analist bijdragen aan de investeringsfilosofie van Teslin?

“Door kritisch mee te denken en vragen te stellen. Ook al werk ik nu pas twee maanden bij Teslin, heb ik wel al gemerkt dat mijn mening echt gewaardeerd wordt. Bij het wekelijkse investeringsoverleg bijvoorbeeld, stelt iedereen vragen over de betreffende vergaderstukken. De vragen komen van de fondsmanager tot en met de stagiaire en allemaal worden ze met open armen ontvangen. Kritische vragen stellen wordt sterk aangemoedigd en komt de discussie ook echt ten goede. Dat is leerzaam en leuk om te zien.”

Hoe is de sfeer en het contact met collega’s? Is het een mannenbolwerk?

“De sfeer is goed! Ik voelde me vanaf dag 1 enorm welkom en goed op mijn gemak. Iedereen is heel betrokken en in de eerste twee weken had ik al bijna iedereen (virtueel of real-life) ontmoet. Je merkt dat er een hechte band is binnen Teslin en het is leuk om daar deel van te mogen uitmaken. Daar had ik alleen maar op kunnen hopen van tevoren. Verder vind ik Teslin absoluut geen mannenbolwerk. Er werken veel vrouwen, alleen zijn die in het investeringsteam nog wat ondervertegenwoordigd. Naast mij werken er in het investeringsteam ook een vrouwelijke stagiaire en werkstudent.

Je woont in Amsterdam. Werk je veel in Amsterdam, is Maarsbergen niet ver weg?

"Dat valt heel erg mee, ik ben met de auto 40-50 minuten onderweg. Toen ik nog bij ING in de Bijlmer werkte was ik deur-tot-deur niet heel veel sneller. Daarnaast heeft Teslin sinds begin 2021 een schitterende kantoorruimte op de Prinsengracht in Amsterdam. Daar werken we regelmatig met een wisselend team. Allebei zijn het prachtige plekken om te werken en juist de afwisseling is leuk."

Wie zou je aanraden bij Teslin te solliciteren en wie vooral niet?

"Ik denk dat het belangrijk is dat je hands-on, analytisch en ambitieus bent. Daarnaast moet je het leuk vinden om bedrijven te analyseren, bezig te zijn met ontwikkelingen op de beurs en goed kunnen werken met financiële data en modellen. Last but not least is de teamsfeer heel belangrijk, dus goed kunnen samenwerken is een must. Als je je hierin herkent of dit profiel je aanspreekt, dan kan ik je zeker aanraden om te solliciteren!"

Terug naar boven