×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0.0004 seconds

| Midlin | Persbericht

Teslin-fonds Midlin is de mijlpaal van €100 miljoen onder beheer gepasseerd na een uitstekend jaar waarin een rendement werd behaald van ruim 26%. Het resultaat over het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 september, werd gedreven door belangen in alle drie de landen waarin het fonds investeert. Het rendement is inclusief het in februari 2017 uitgekeerde dividend van € 4,40 per aandeel.

Midlin richt zich sinds de oprichting in 2006 op small- en midcaps uit Nederland, België en Duitsland. Onder de belangen van Midlin is het Duitse Technotrans een grote stijger. De waardering op de beurs van het bedrijf, dat onder meer koelsystemen maakt voor snellaadstations voor elektrische auto’s, verdubbelde ruimschoots vanwege de verwachting dat er de komende jaren veel meer van dit soort laadstations in Europa aangelegd worden.

“Maar ook Nexus, de specialist in software voor ziekenhuizen, het Belgische farmaciebedrijf Fagron en het Nederlandse uitvindersbedrijf Nedap hebben goed gepresteerd”, zegt fondsbeheerder Rombout Houben. Nexus werd het afgelopen jaar als nieuwe belang toegevoegd en bleek direct van grote meerwaarde voor Midlin. Nexus is de nummer drie in ziekenhuissoftware in Duitsland en Nederland en de nummer één in Zwitserland. “Wij zien goede groeiperspectieven voor Nexus en dat past precies bij onze filosofie om als langetermijnaandeelhouder te investeren in bedrijven die waarde creëren.”

Midlin voegde ook Beter Bed toe aan de portefeuille en nam afscheid van de Nederlandse drankenproducent Lucas Bols en de Duitse toeleverancier voor de farmaceutische sector, Gerresheimer. Dat brengt het aantal bedrijven in de portefeuille op dertien.


Voor meer informatie of het aanvragen van een gesprek met Teslin kunt u contact opnemen met:

Stampa: 020 404 2630
Heleen de Graaf:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gerrie Spaansen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Over Teslin

Teslin Capital Management is onafhankelijk en richt zich met de aandelenfondsen Gerlin, Midlin en Teslin Participaties en met mandaten op veelbelovende kleine beursgenoteerde bedrijven in Nederland en de landen direct om ons heen. De fondsbeheerders beoordelen ondernemingen op aspecten als de marktpositie, de strategie, het cashflow genererend vermogen, corporate governance en fatsoenlijk ondernemen. Teslin vertrouwt daarbij op de kracht van onafhankelijke, eigen analyses en constructieve relaties met het bestuur van de bedrijven. Teslin richt zich op verantwoorde waardecreatie op de lange termijn en stelt zich als mede-eigenaar op als een actieve en betrokken aandeelhouder. De verhandelbaarheid van de fondsen wordt verzorgd door NIBC Markets. 

 

Terug naar boven