×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0.0004 seconds

| Teslin Participaties | Blog

Het voetbal mocht dan vorig seizoen wat minder zijn in Twente, de technologie scoort er lustig op los. Zo speelt TKH Group in Haaksbergen mee in de top van de internationale technologiecompetitie. Na de goede prestaties in 2014, scoorde TKH ook in het eerste kwartaal van 2015 met een omzetstijging van 7% en met een winststijging van ruim 45%. Wij blijven fan van de technologie uit het oosten van het land, zowel van Nedap als van TKH.

TKH maakt en levert technologie voor informatievoorziening, telecommunicatie, elektrotechniek en industriële productie. Wereldwijd. Het gaat om systemen en oplossingen die de veiligheid, efficiency of de kwaliteit van leven verbeteren. Bijvoorbeeld met glasvezelkabels en telecomoplossingen, met alarm- en parkeersystemen, maar zeker ook met autobandenmachines waarin TKH wereldleider is.

Sinds 1930


Het bedrijf in Haaksbergen begon in 1930 als Twentsche Kabelfabriek (TKF) met het maken van elektriciteits- en telefoonkabels. Vanaf de jaren ’50 groeide het bedrijf door overnames in Nederland en Duitsland en door export naar het Verre Oosten en Zuid-Amerika. In 1980 kreeg TKF de naam Twentsche Kabel Holding (TKH) dat 25 jaar later werd omgedoopt in TKH Group. In 1987 startte de productie van glasvezelkabels waarvoor ook een productievestiging in China is.

Hoge ambities


TKH is een ambitieus bedrijf met scoringsdrift. De afgelopen 10 jaar nam TKH al 50 bedrijven over en de honger is nog niet gestild. Het bedrijf wil de omzet de komende jaren met € 300 tot € 500 miljoen opschroeven, door autonome groei en door kleine overnames in Europa. Zo nam TKH eind 2014 de Oostenrijkse intercomspecialist Commend over. Hiervoor deed het een aandelenuitgifte van € 75 miljoen, maar voor overnames heeft TKH ook een goed gevulde oorlogskas.

Vernieuwend


TKH is een innovatief bedrijf dat minimaal 15% van de omzet wil halen uit vernieuwingen om de efficiency en productiviteit te verbeteren. Het gaat daarbij om innovaties in de zorg, veiligheid, industrie en tele- en datacommunicatie.

Via ons fonds Darlin investeren wij al jaren in TKH. Drie jaar terug waren wij nog voorzichtig in ons oordeel over het acquisitiebeleid, nu zijn wij een stuk enthousiaster. Wij supporten de ambitieuze plannen en zijn trots om als mede-eigenaar bij dit prachtbedrijf betrokken te zijn.

TKH zit in de portefeuille van Darlin.

frederik van beuningen portretFrederik van Beuningen

logo tkhDe TKH Group bestaat uit 70 bedrijven in 20 landen en heeft ruim 5.000 werknemers in dienst. De bedrijfsactiviteiten zijn verdeeld over drie segmenten:

• Telecom Solutions
• Building Solutions
• Industrial Solutions

TKH Group behaalde in 2014 een omzet van € 1,35 miljard (+12,7%) en een bruto bedrijfsresultaat van € 135 miljoen (+35,4%). De nettowinst verdubbelde naar € 86,3 miljoen. Het dividend over 2014 bedroeg € 1,00 per certificaat (2013: € 0,75). De solvabiliteit is 45%.

www.tkhgroup.com/nl

Terug naar boven