×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0.0004 seconds

| Teslin | Nieuws

De volatiliteit wordt in 2015 vooral veroorzaakt door factoren als de renteontwikkeling in de VS, de grondstofprijzen en mogelijke geopolitieke spanningen. “Daar heb je als belegger geen grip op, dus blijven wij bij onze beleggingsbeslissingen vooral kijken naar de waarde die bedrijven creëren”, zegt Hartog, beheerder van Teslin-fonds Todlin. Ondanks de volatiliteit zullen aandelen het in 2015 naar verwachting wel goed doen, zeker in vergelijking met obligaties. “Bedrijven die exporteren, zullen bijvoorbeeld profiteren van de lage wisselkoers van de euro tegenover de dollar. De kleinere en middelgrote beursgenoteerde bedrijven die actief zijn in de (online) detailhandel kunnen relatief snel profiteren van het economische herstel en het aantrekken van de consumentenbestedingen”, aldus Houben, beheerder van het fonds Midlin. “Verder blijven bedrijven die dividend betalen een fantastisch alternatief voor niet tot nauwelijks renderende banktegoeden” vult Hartog aan.

Nieuwelingen op de beurs

De trend dat kleinere bedrijven van de beurs worden geplukt zal ook in 2015 aanhouden, zo verwachten Hartog en Houben. “Wij zien liever dat bedrijven behouden blijven voor de beurs dan dat ze worden verkocht”, zegt Hartog. Hij hoopt en verwacht dat de beurs komend jaar enkele middelgrote en kleinere bedrijven kan verwelkomen die de kapitaalmarkt zullen gebruiken waar deze voor bedoeld is: het financieren van groei en het verwezenlijken van bedrijfsplannen. “Het zou mooi zijn als bedrijven die goed weten hoe ze waarde kunnen creëren – zoals familiebedrijven – in 2015 naar het Damrak komen.”

De Teslin-fondsen Todlin en Darlin realiseerden over 2014 een positief rendement van respectievelijk ruim 4% en ruim 12%. Het Midlin-fonds, dat zowel in Nederland als in de omringende landen belegt, daalde in waarde met ruim 6%.

Terug naar boven