×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0.0004 seconds

| Teslin | Blog

Al een aantal jaren maken we ons zorgen over de leegloop van de beurs op het Damrak. De Nederlandse kapitaalmarkt leek zijn relevantie te verliezen. Die zorgen zijn omgeslagen naar hoop. En vertrouwen. Sinds 2014 groeit het aantal beursbedrijven weer. Het zijn overigens vooral middelgrote bedrijven die naar de beurs gaan. Een ontwikkeling die Teslin met belangstelling volgt. Wij investeren immers in small- en midcaps.

Wij verwachten dat steeds meer kleine en middelgrote bedrijven de beurs weten te vinden. In Nederland, maar ook in de ons omringende landen. De gunstige beursomstandigheden, vooral door de extreem lage rente, spelen de bedrijven in de kaart. Dit jaar debuteerden, naast drankproducent Bols, frisdrankenbottelaar Refresco en optiekketen GrandVision op Euronext Amsterdam. De laatste twee zijn voor ons overigens te groot om een 5%-belang in te nemen. Maar wij hopen dat er nog meer beursgangen ter grootte van Bols op stapel staan.

Ook een andere ontwikkeling volgen wij met belangstelling: het initiatief van Euronext voor een Nederlands-Belgische beurs voor kleine en middelgrote bedrijven. Deze obligatiebeurs, Enternext, speelt in op de groeiende behoefte om buiten de banken om aan financiering te komen. Bedrijven kunnen al vanaf € 5 miljoen een obligatielening aan deze beurs noteren, maar ook een aandelennotering is mogelijk. Enternext biedt het mkb een alternatief voor financiering door banken, door de crowd en door mkb-beurs NPEX. Hopelijk voldoet Enternext beter dan de vorige mkb-beurs, Alternext, dat vorig jaar de deuren sloot vanwege gebrek aan belangstelling.

frederik van beuningen portretFrederik van Beuningen

 

Terug naar boven