×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0.0004 seconds

| Teslin | Blog

De aandelenfondsen van Teslin Capital Management hebben in 2015 uitstekende rendementen behaald, mede doordat de sterke marktposities van een aantal deelnemingen zich vertaalde in stevige koerswinsten. Teslin heeft bovendien veel vertrouwen dat het komende jaar ook weer positief zal zijn.

Darlin, het oudste fonds van Teslin, sloot het jaar af met een positief rendement van 22,3%, Todlin eindigde op een winst van 19,1% en Midlin – waarvan het boekjaar eindigt eind september – boekte in het kalenderjaar 2015 een totaal rendement van 22,8%.

“In de portefeuille van Darlin was fietsenproducent Accell de grote winnaar (plus 60%, inclusief dividend) dankzij de goede positionering in Europa en de lokale merkkracht”, zegt Jan-Jaap Bongers, fondsbeheerder van Darlin en Todlin. “Bij Todlin zagen we een sterke bijdrage van automotivebedrijf Stern (plus 39,4%) dat als marktleider in Nederland optimaal wist te profiteren van de aantrekkende vraag naar auto’s in de zakelijke markt.” Bij Midlin was het Duitse zooplus de grote winnaar, met een plus van 121%. “De Duitse webwinkel voor huisdiervoeding is Europees marktleider, en wist het afgelopen jaar de marges en omzet flink te verbeteren”, aldus Rombout Houben, fondsbeheerder van Midlin.

Tegenvallers

De goed presterende deelnemingen compenseerden ruimschoots de tegenvallers van het afgelopen jaar, maar die waren er uiteraard ook. Darlin leed verlies op de verkoop van zijn belang in Macintosh, dat inmiddels failliet is verklaard. Todlin heeft een belang in Ordina dat het moeilijk had en Midlin heeft Fagron in de portefeuille dat flink daalde door tegenvallende resultaten in de Verenigde Staten.

Goede marktposities

De fondsbeheerders zijn vol vertrouwen over 2016. “Midlin heeft na de verkoop van zijn belangen in Grontmij, Ordina, Jenoptik en het Duitse TOM TAILOR nieuwe belangen genomen in Lucas Bols en Kendrion. Hierdoor is de portefeuille sterker geworden, want dit zijn goed winstgevende bedrijven die een mooi dividend uitkeren”, aldus Houben. Bongers wijst op de goede marktposities van veel bedrijven in portefeuille, die ook in 2016 tot waardecreatie zal leiden. Hij rekent bovendien op koersstijgingen van de deelnemingen die aantrekkelijk zijn vanwege hun dividendbeleid. “De aanhoudend lage rente zal een positief effect hebben op de waardering van aandelen met een stevig dividendrendement, waar wij er veel van in portefeuille hebben.”

 

rombout houben portretRombout Houben

 

jan jaap bongers portretJan-Jaap Bongers

 

Terug naar boven