×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0.0003 seconds

| Midlin | Nieuws

Midlin, één van de investeringsfondsen van Teslin Capital Management, heeft over het afgelopen boekjaar een rendement behaald van 10,3%. Dit resultaat kwam mede tot stand door de goede prestaties van het Nederlands-Belgische Arseus, Nederlands ingenieursbureau Grontmij en de overname van softwarebedrijf UNIT4.

Midlin, dat belegt in Nederlandse, Duitse en Belgische smallcaps, sloot het boekjaar (per 30 september) af met een intrinsieke waarde van € 133,70 en behaalde daarmee een rendement van 10,3%, inclusief het uitgekeerde dividend van € 3,00. De intrinsieke waarde is overigens nog niet door de accountant gecontroleerd. Midlin zag haar omvang groeien tot € 51 miljoen door koersstijgingen en de instroom van nieuwe beleggers. De Eurostoxx Smallcap Index steeg in de afgelopen twaalf maanden met 7,6%. De rendementssprong van Midlin bevestigt het succes van Teslins strategie om te beleggen in kleinere, solide en goedgeleide bedrijven.

Binnen het fonds waren Arseus en Grontmij uitschieters wat betreft koersprestaties. “Bij Arseus heeft men meer focus binnen het bedrijf aangebracht, een slecht renderende divisie verkocht en de opbrengst gebruikt om goedlopende divisies te versterken. Hierdoor creëerde het bedrijf waarde voor de aandeelhouders”, stelt Midlin fondsbeheerder Rombout Houben. De prestaties van Grontmij zijn volgens Houben het gevolg van interne maatregelen die ervoor hebben gezorgd dat het vertrouwen van beleggers in het bedrijf weer is toegenomen.

Na de mutaties die in het zojuist afgesloten boekjaar in de portefeuille zijn doorgevoerd heeft Midlin een (kleine) meerderheid van het vermogen belegd in Duitse ondernemingen. Na het wegvallen van het Nederlandse UNIT4, dat werd overgenomen, nam Midlin een belang in het Duitse zooplus, Europa’s grootste e-commerce bedrijf op het gebeid van huisdiervoeding en accessoires. Het bedrijf is met haar webshops actief in 24 Europese landen. Ook werd een belang genomen in het Duitse First Sensor, dat hoogwaardige sensoren maakt voor onder meer de industriële, medische en automotive sector. Beide onontdekte bedrijven zijn actief in groeimarkten.

Over de toekomst is Houben positief gestemd. “Het succes op de beurs in de komende jaren zal deels afhangen van de kracht van het economische herstel en het beurssentiment. Maar onze beleggingen, zeker ook de nieuwe, tonen dat wij nog meer dan voorheen beleggen in goed groeiende, solide ondernemingen die waarde creëren op de langere termijn.”

Terug naar boven