×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0.0003 seconds

| Gerlin | Persbericht

Gerlin, het Duitsland-fonds van Teslin Capital Management, heeft het eerste volledige boekjaar zeer succesvol afgesloten met een rendement van maar liefst ruim 32%. Het goede resultaat werd behaald met in de loop van het jaar opgebouwde 5%-deelnemingen in vier Duitse micro- en smallcaps.

Het fonds ging een jaar geleden van start met een 5%-belang in Technotrans, producent van verwarmings- en koelsystemen. In de loop van het jaar zijn er nog drie andere deelnemingen opgebouwd van 5%, in Elmos Semiconductor, een technologiebedrijf dat halfgeleiders maakt voor auto’s, UV- en kleefstoffenspecialist Dr. Hönle en Leifheit, maker van huishoudelijke artikelen. Een vijfde belang is momenteel in opbouw.


“Nadat we een jaar geleden ongeveer 25% van de aandelen Gerlin hadden geplaatst bij investeerders waarmee we 25 miljoen euro aan inleg hadden, is dat nu gegroeid tot 60% van de aandelen en 80 miljoen euro onder beheer,” zegt fondsbeheerder Rombout Houben. Hij verwacht komend boekjaar de overige aandelen te plaatsen. Houben wil voor Gerlin belangen opbouwen van 5% of meer in acht tot twaalf Duitse beursgenoteerde ondernemingen, en streeft naar een fondsomvang van rond de 130 miljoen euro.

Technotrans stuwt rendement

Het Duitse Technotrans zorgde voor een groot deel van de Gerlin-rendementen. Niet alleen omdat dit bedrijf het gehele jaar kon bijdragen aan het fonds, maar vooral ook omdat het een uitstekend jaar had. “Technotrans maakt onder meer koelsystemen voor snellaadstations voor elektrische auto’s”, aldus Houben. “De verwachting is dat daarvan de komende jaren veel meer aangelegd gaan worden. De groei waar dit voor zal zorgen wordt nu al voor een deel door de markt ingeprijsd.”
Gerlin profiteert ook van de positieve situatie in de Europese – en met name Duitse – industriële sector. “Er wordt geïnvesteerd in automatisering en extra capaciteit”, zegt Houben. “Ook is er een stabiele economische en politieke situatie in Duitsland, wat goed is voor het bedrijfsleven.”
Gerlin richt zich op belangen van minimaal 5% in Duitse micro- en smallcaps die in staat zijn waarde te creëren en die bij voorkeur een aantrekkelijk dividend uitkeren. “Hierbij volgen we dezelfde investeringsfilosofie als bij onze andere aandelenfondsen. We selecteren bedrijven op punten als de kwaliteit van het management, groeipotentie en winstgevendheid, marktaandeel en een solide balans”, aldus Houben.


Voor meer informatie of het aanvragen van een gesprek met Teslin kunt u contact opnemen met:

Stampa: 020 404 2630
Heleen de Graaf:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gerrie Spaansen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Over Teslin

Teslin Capital Management is onafhankelijk en richt zich met de aandelenfondsen Gerlin, Midlin en Teslin Participaties en met mandaten op veelbelovende kleine beursgenoteerde bedrijven in Nederland en de landen direct om ons heen. De fondsbeheerders beoordelen ondernemingen op aspecten als de marktpositie, de strategie, het cashflow genererend vermogen, corporate governance en fatsoenlijk ondernemen. Teslin vertrouwt daarbij op de kracht van onafhankelijke, eigen analyses en constructieve relaties met het bestuur van de bedrijven. Teslin richt zich op verantwoorde waardecreatie op de lange termijn en stelt zich als mede-eigenaar op als een actieve en betrokken aandeelhouder. De verhandelbaarheid van de fondsen wordt verzorgd door NIBC Markets. 

Terug naar boven