×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 secondsMidlin

Europese small caps

Midlin belegt in ambitieuze, beursgenoteerde bedrijven (small en mid caps) in Europa, met een focus op bedrijven in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Scandinavische landen. Het gaat om waardecreërende bedrijven met goede toekomstperspectieven die doorgaans een aantrekkelijk dividend uitkeren. Belangrijke selectiecriteria zijn de kwaliteit van het management, groeipotentie en winstgevendheid, de positie in het marktsegment waarin de onderneming opereert, visie op ESG-risico’s en solide balansverhoudingen. Voordat Midlin investeert voert zij een fundamentele analyse uit waarbij alle bedrijfsspecifieke risico’s, waaronder risico’s op het gebied van duurzaamheid, integraal worden meegenomen en afgewogen. Midlin zich stelt zich op als een constructieve en betrokken langetermijnaandeelhouder.

Midlin logo | TESLIN

Waarde en rendementen Midlin


Intrinsieke
waarde
per 30-09-2023
€ 223,21

Rendement
(per 30-09-2023)
(inclusief herbelegd dividend)
9,3%

Gemiddeld jaarlijks rendement
Midlin*

3 jaar11,0%
5 jaar8,5%
10 jaar9,1%
Sinds oprichting (in 2006)6,8%


Op basis van herbelegd dividend, per laatste dag afgelopen maand
Jaarrendement Midlin*
2022 -12,8%
2021 25,1%
2020 13,7%
2019 28,6%
2018 -18,8%

Inclusief herbelegd dividend, na aftrek van kosten, op basis van kalenderjaar
Historisch rendement Midlin (per 31 augustus 2023)*

 


Inclusief herbelegd dividend
Uitgekeerd dividend Midlin

Midlin streeft ernaar jaarlijks een ten minste gelijkblijvend dividend uit te keren.

BNP Paribas SA, Netherlands branch berekent iedere eerste werkdag van de week de intrinsieke waarde. KPMG Accountants NV, onze externe accountant, controleert de jaarrekening en de waardering per boekjaareinde.De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit product is Essentiële-informatie Document opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze informatie voordat u het product koopt.


Fondsmanager Midlin

Rombout Houben (1971) is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een loopbaan als aandelenanalist bij IRIS/Robeco is hij in de periode 2005 - 2007 als senior portefeuille­manager onder andere verantwoordelijk geweest voor het fonds Robeco European Midcap Equities.

Hij werkt sinds 2007 voor Teslin en is fondsmanager van Midlin en Gerlin.

Raad van Commissarissen Midlin

Pieter van Steenbergen
Voorzitter

Sinds februari 2016

Joost Becker
Commissaris

Sinds februari 2016

Anne Louise Metz
Commissaris

Sinds februari 2022

Nieuws Midlin

Sonja Hartsuijker benoemd tot directeur bij Teslin Capital Management

22 september 2023 | Teslin | Persbericht

Teslin heeft Sonja Hartsuijker benoemd als directeur bij Teslin Capital Management. Hartsuijker treedt in de voetsporen van Teslins’ mede-oprichtster Aleid Kruize, die per 1 januari terugtreedt. Bij Teslin wordt Hartsuijker onder meer verantwoordelijk voor Compliance, Legal, Risk, Finance & Control, Marketing en HR en vormt samen met Hein van Beuningen de directie. Lees meer »

Kendrion – Bedrijfsbezoek in Malente

26 juli 2023 | Midlin en Teslin Participaties | Blog

Teslin investeert al sinds 1996 in Kendrion, toen nog Schuttersveld. In de loop der jaren hebben wij heel wat ups en downs meegemaakt met het bedrijf. Op dit moment houden zowel Teslin Participaties als Midlin een belang in Kendrion. Beide fondsen opereren weliswaar onder de paraplu van Teslin, maar hebben ieder een eigen fondsmanager die zijn eigen afwegingen en beslissingen maakt. Teslin Participaties is met een belang van 21% Kendrions grootste aandeelhouder. Midlin houdt een belang van 3%. Lees meer »

Technotrans houdt het koel

06 juni 2023 | Gerlin Participaties en Midlin | Blog

De energietransitie kwam afgelopen jaar door de klimaat- en energiecrisis in een stroomversnelling. Zo is bijvoorbeeld de opmars van elektrische voertuigen (‘EV's’) niet meer te stoppen. Het aandeel volledig elektrische auto's in de wereldwijde autoverkoop steeg afgelopen jaar naar 14%, terwijl het in 2020 nog op 4% lag. Ook in het openbaar vervoer groeit het aantal elektrische bussen gestaag. Lees meer »

Arcadis: energietransitie (maar geen klimaatverandering) in bedrijfstop

26 mei 2023 | Midlin | Blog

CEO Peter Oosterveer droeg tijdens de recente aandeelhoudersvergadering van Arcadis het stokje over aan COO Alan Brookes. De pensionering van Oosterveer kwam onverwacht aangezien zijn termijn nog tot 2025 doorliep. De benoeming van Brookes uit eigen gelederen zorgt voor continuïteit. Lees meer »

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Ebusco – Statement Teslin Participaties

22 mei 2023 | Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ebusco op 17 mei 2023 en gaven de volgende verklaring af. Lees meer »

Algemene Vergadering van Aandeelhouders CM.com – Statement Teslin Participaties

02 mei 2023 | Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van CM.com op 26 april 2023 en gaven de volgende verklaring af. Lees meer »

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Acomo – Statement Teslin Participaties

24 april 2023 | Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Acomo op 21 april 2023 en gaven de volgende verklaring af. Lees meer »

Kendrion AVA statement – AVA 17 april 2023

18 april 2023 | Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Kendrion op 17 april 2023 en gaven de volgende verklaring af. Lees meer »

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Nedap – Statement Teslin Participaties

14 april 2023 | Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Nedap op 13 april 2023 en gaven de volgende verklaring af. Lees meer »

Duurzaamheidsinformatie

Midlin NV (“Midlin”) houdt als constructieve en betrokken aandeelhouder voor de lange termijn substantiële belangen in Europese beursgenoteerde ondernemingen in het small en mid cap-segment. Midlin promoot ecologische of sociale kenmerken, maar heeft geen duurzame beleggingsdoelstelling. Midlin neemt momenteel de belangrijkste ongunstige effecten van haar beleggingsbeslissingen op duurzaamheidsfactoren nog niet in aanmerking, maar verwacht op korte tot middellange termijn over voldoende data te beschikken om dit wel te doen.

Documentatie Midlin

document midlin factsheet 11

document midlin kwartaalbericht q1 2020/2021

document midlin jaarverslag 2020 2021

Midlin EID

document midlin prospectus

document midlin prospectus

Overige documentatie, eerder uitgegeven documenten en de stemverantwoording van het fonds vindt u hier.

Fondsdocumentatie


Terug naar boven