×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 secondsMidlin

Europese small caps

Midlin belegt in ambitieuze, beursgenoteerde bedrijven (small en mid caps) in Europa, met een focus op bedrijven in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Scandinavische landen. Het gaat om waardecreërende bedrijven met goede toekomstperspectieven die doorgaans een aantrekkelijk dividend uitkeren. Belangrijke selectiecriteria zijn de kwaliteit van het management, groeipotentie en winstgevendheid, de positie in het marktsegment waarin de onderneming opereert, visie op ESG-risico’s en solide balansverhoudingen. Voordat Midlin investeert voert zij een fundamentele analyse uit waarbij alle bedrijfsspecifieke risico’s, waaronder risico’s op het gebied van duurzaamheid, integraal worden meegenomen en afgewogen. Midlin zich stelt zich op als een constructieve en betrokken langetermijnaandeelhouder.

Midlin logo | TESLIN

Waarde en rendementen Midlin


Intrinsieke
waarde
per 12-04-2024
€ 223,91

Rendement
(per 12-04-2024)
(inclusief herbelegd dividend)
0,0%

Gemiddeld jaarlijks rendement
Midlin*

3 jaar2,8%
5 jaar11,1%
10 jaar8,1%
Sinds oprichting (in 2006)6,8%


Op basis van herbelegd dividend, per laatste dag afgelopen maand
Jaarrendement Midlin*
2023 13,0%
2022 -12,8%
2021 25,1%
2020 13,7%
2019 28,6%

Inclusief herbelegd dividend, na aftrek van kosten, op basis van kalenderjaar
Historisch rendement Midlin (per 31 maart 2024)*

 


Inclusief herbelegd dividend
Uitgekeerd dividend Midlin

Midlin streeft ernaar jaarlijks een ten minste gelijkblijvend dividend uit te keren.

BNP Paribas SA, Netherlands branch berekent iedere eerste werkdag van de week de intrinsieke waarde. KPMG Accountants NV, onze externe accountant, controleert de jaarrekening en de waardering per boekjaareinde.De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit product is Essentiële-informatie Document opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze informatie voordat u het product koopt.


Fondsmanager Midlin

Rombout Houben (1971) is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een loopbaan als aandelenanalist bij IRIS/Robeco is hij in de periode 2005 - 2007 als senior portefeuille­manager onder andere verantwoordelijk geweest voor het fonds Robeco European Midcap Equities.

Hij werkt sinds 2007 voor Teslin en is fondsmanager van Midlin.

Raad van Commissarissen Midlin

Pieter van Steenbergen
Voorzitter

Sinds februari 2016

Hendrik Jan ten Have
Commissaris

Sinds februari 2024

Anne Louise Metz
Commissaris

Sinds februari 2022

Nieuws Midlin

Kendrion AVA statement – AVA 15 april 2024

16 april 2024 | Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Kendrion op 15 april 2024 en gaven de volgende verklaring af. Lees meer »

Kendrion verkoopt autodivisie en kiest voor focus op industriële activiteiten

12 april 2024 | Midlin en Teslin Participaties | Blog

Kendrion heeft vandaag de verkoop van haar autogerelateerde activiteiten in Amerika en Europa aangekondigd. Deze activiteiten zullen verkocht worden voor een ondernemingswaarde van € 65 miljoen aan Solero Technologies LLC, portfolio company van de Amerikaanse Private Equity partij Atar Capital. Kendrion zal het kapitaal volledig aanwenden om de balans te versterken en te investeren in kansen binnen Kendrion’s industriële tak. Lees meer »

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Nedap 2024 – Statement Teslin Participaties

11 april 2024 | Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Nedap op 11 april 2024 en gaven de volgende verklaring af. Lees meer »

Algemene Vergadering van Aandeelhouders NX Filtration – Statement Teslin Participaties

09 april 2024 | Teslin | Statement

Wij bezochten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van NX Filtration op 9 april 2024 en gaven de volgende verklaring af. Lees meer »

Teslinfondsen Midlin en Gerlin Participaties boeken dubbelcijferige jaarrendementen

16 februari 2024 | Teslin | Persbericht

MAARSBERGEN – Gerlin Participaties en Midlin, de twee aandelenfondsen van Teslin die ook in het buitenland investeren, hebben het afgelopen kalenderjaar hoge rendementen behaald. Het op Duitse small caps gerichte Gerlin Participaties behaalde 31,9% rendement. Midlin, dat in Nederlandse, Belgische, Duitse, Zwitserse en Scandinavische bedrijven belegt, pluste 13%. Het op Nederlandse small caps gerichte Teslin Participaties eindigde in de min met -3%. Lees meer »

Redcare Pharmacy: € 1 miljard aan extra omzet ligt in het verschiet

13 februari 2024 | Midlin | Blog

Door de verplichte invoering van het elektronisch recept in Duitsland ontstaan er dit jaar grote omzetkansen in de verkoop van receptmedicijnen voor Redcare Pharmacy (voorheen: Shop Apotheke). Al jaren verkoopt Redcare via haar webwinkels receptmedicijnen, echter met beperkt succes. De komende jaren denken wij echter dat dit flink zal veranderen! Lees meer »

Malafide Telegramgroep misbruikt de naam van Teslin Capital Management voor fraude

02 november 2023 | Teslin | Statement

Het is ons ter ore gekomen dat malafide partijen via een Telegram-kanaal proberen/hebben geprobeerd particulieren onder valse voorwendselen te bewegen geldbedragen over te maken. Hierbij is ook de naam van Teslin Capital Management gebruikt. Lees meer »

Sonja Hartsuijker benoemd tot directeur bij Teslin Capital Management

22 september 2023 | Teslin | Persbericht

Teslin heeft Sonja Hartsuijker benoemd als directeur bij Teslin Capital Management. Hartsuijker treedt in de voetsporen van Teslins’ mede-oprichtster Aleid Kruize, die per 1 januari terugtreedt. Bij Teslin wordt Hartsuijker onder meer verantwoordelijk voor Compliance, Legal, Risk, Finance & Control, Marketing en HR en vormt samen met Hein van Beuningen de directie. Lees meer »

Kendrion – Bedrijfsbezoek in Malente

26 juli 2023 | Midlin en Teslin Participaties | Blog

Teslin investeert al sinds 1996 in Kendrion, toen nog Schuttersveld. In de loop der jaren hebben wij heel wat ups en downs meegemaakt met het bedrijf. Op dit moment houden zowel Teslin Participaties als Midlin een belang in Kendrion. Beide fondsen opereren weliswaar onder de paraplu van Teslin, maar hebben ieder een eigen fondsmanager die zijn eigen afwegingen en beslissingen maakt. Teslin Participaties is met een belang van 21% Kendrions grootste aandeelhouder. Midlin houdt een belang van 3%. Lees meer »

Duurzaamheidsinformatie

Midlin NV (“Midlin”) houdt als constructieve en betrokken aandeelhouder voor de lange termijn substantiële belangen in Europese beursgenoteerde ondernemingen in het small en mid cap-segment. Midlin promoot ecologische of sociale kenmerken, maar heeft geen duurzame beleggingsdoelstelling. Midlin neemt momenteel de belangrijkste ongunstige effecten van haar beleggingsbeslissingen op duurzaamheidsfactoren nog niet in aanmerking, maar verwacht op korte tot middellange termijn over voldoende data te beschikken om dit wel te doen.

Documentatie Midlin

document midlin factsheet 11

document midlin kwartaalbericht q1 2020/2021

document midlin jaarverslag 2020 2021

Midlin EID

document midlin prospectus

document midlin prospectus

 

Overige documentatie, eerder uitgegeven documenten en de stemverantwoording van het fonds vindt u hier.

Fondsdocumentatie


Terug naar boven