×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 secondsGerlin

Duitse participaties

Gerlin houdt substantiële belangen in, aan de Duitse beurs genoteerde, small- en micro cap-ondernemingen. Het gaat om waardecreërende bedrijven met goede toekomstperspectieven die veelal een aantrekkelijk dividend uitkeren. Belangrijke selectiecriteria zijn de kwaliteit van het management, de groeipotentie en winstgevendheid van de onderneming, de positie in het marktsegment waarin deze opereert, een goede visie op ESG-risico’s en solide balansverhoudingen. Veelal is een groot deel van de aandelen nog in handen van de oorspronkelijke oprichtersfamilie en/of het zittende management. Voordat Gerlin in een onderneming investeert, voert zij een fundamentele analyse uit waarbij alle bedrijfsspecifieke risico’s, waaronder risico’s op het gebied van duurzaamheid, worden meegenomen en afgewogen. Gerlin stelt zich op als constructieve en betrokken langetermijnaandeelhouder.

Gerlin logo | TESLIN

Waarde en rendementen Gerlin

Intrinsieke
waarde
per 10-09-2021
€ 19.755,39

Rendement
(per 10-09-2021)
(incl. dividend)
20,3%

Gemiddeld jaarlijks rendement
Gerlin*

3 jaar13,7%
Sinds oprichting (in 2016)15,2%


Op basis van herbelegd dividend, per laatste dag afgelopen maand
Jaarrendement Gerlin*
2020 19,3%
2019 22,8%
2018 -15,7%
2017 35,6%
2016 (start per 30-09-2016) 0,3%

Inclusief herbelegd dividend, na aftrek van kosten, op basis van kalenderjaar
Historisch rendement Gerlin (per 31 augustus 2021)*

 


Inclusief herbelegd dividend
Uitgekeerd dividend Gerlin

Gerlin streeft ernaar jaarlijks een ten minste gelijkblijvend dividend uit te keren.

KAS BANK NV, part of CACEIS Group berekent iedere eerste werkdag van de week de intrinsieke waarde. KPMG Accountants NV, onze externe accountant, controleert de jaarrekening en de waardering per boekjaareinde.

Bekijk hier de intrinsieke waarde en rendementen van de Gerlin-vennootschappenDe waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit product is het Essentiële-informatiedocument opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze informatie voordat u het product koopt.Fondsmanager Gerlin

Rombout Houben (1971) is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een loopbaan als aandelenanalist bij IRIS/Robeco is hij in de periode 2005 - 2007 als senior portefeuille­manager onder andere verantwoordelijk geweest voor het fonds Robeco European Midcap Equities. Rombout is lid van de beleggings­commissie van Eumedion. Hij werkt sinds 2007 voor Teslin en is fondsmanager van Gerlin en Midlin.

Nieuws Gerlin

Gerlin en Midlin gaan in op overnamebod op Schaltbau Holding AG

11 augustus 2021 | Gerlin en Midlin | Persbericht

De aandelenfondsen Gerlin NV en Midlin NV verkopen hun belang in de Duitse verkeerstechnologiespecialist Schaltbau Holding AG. Ze gaan in op het overnamebod van de Amerikaanse investeerder Carlyle. De twee fondsen hebben samen een belang van 9,9% in Schaltbau. Lees meer »

Technotrans: Acting in Concert groep beëindigd na succesvolle campagne

28 mei 2021 | Gerlin en Midlin | Blog

Midlin en Gerlin hebben de Acting in Concert groep met de Luxemburgse investeringsmaatschappij Luxempart na een succesvolle campagne beëindigd. De doelstelling om het toezicht te versterken is met de benoeming van twee nieuwe commissarissen, waaronder een nieuwe voorzitter, geslaagd. Lees meer »

Kapitaalinstroom voor Schaltbau

09 maart 2021 | Gerlin en Midlin | Blog

Schaltbau kondigde deze week aan dat het een overeenkomst met haar grootaandeelhouders, waaronder Midlin & Gerlin, heeft gesloten voor een onderschrijving van een nieuwe € 60 miljoen verplicht converteerbare obligatie. Lees meer »

Jaarbericht 2019/2020 Gerlin

27 januari 2021 | Gerlin | Nieuws

In dit jaarbericht vindt u – op hoofdlijnen – de meest relevante informatie over het afgelopen boekjaar. Lees meer »

Aandelenfondsen van Teslin bewijzen veerkracht tijdens roerig coronajaar

25 januari 2021 | Teslin | Persbericht

Dubbelcijferige rendementen voor Teslin Participaties, Gerlin en Midlin. Lees meer »

NFON: telefonie in de cloud

10 december 2020 | Gerlin | Blog

NFON kondigde onlangs aan dat het de mijlpaal van 500.000 actieve gebruikers van haar cloud telefoniesoftware ‘Cloudya’ bereikt heeft. Na de beursgang halverwege 2018 wist het in amper tweeënhalf jaar het aantal actieve gebruikers te verdubbelen. Een knappe prestatie. De komende jaren moet deze groei verder versnellen. Gerlin heeft onlangs een belang genomen in NFON. Lees meer »

Nieuwe advertentiestrategie Leifheit levert snel resultaat

20 augustus 2020 | Gerlin | Blog

Het Duitse Leifheit, producent van duurzame consumentengoederen, heeft een goed halfjaar achter de rug ondanks de COVID-19 pandemie. TV-campagnes hebben het merk opnieuw onder de aandacht van consumenten en winkeliers gebracht. Na succesvolle tests met de advertentiestrategie in Nederland, Oost-Europa en Zwitserland wordt deze strategie nu ook in Duitsland uitgerold. Lees meer »

Nieuwe toezichthouders voor SÜSS MicroTec

25 mei 2020 | Gerlin | Blog

Woensdag 20 mei jl. zijn Dr. David Dean en Jan Smits benoemd als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van SÜSS MicroTec. Samen met de vorig jaar benoemde Dr. Dietmar Meister en de in 2017 benoemde Dr. Myriam Jahn vormen zij een vrijwel volledig nieuwe raad die in meerderheid bestaat uit door grootaandeelhouders voorgedragen onafhankelijke experts. De benoemingen volgen op het vroegtijdig aftreden dit voorjaar van drie langzittende commissarissen. Lees meer »

Technotrans moderniseert governance en benoemt nieuwe commissaris

25 mei 2020 | Gerlin en Midlin | Blog

Tijdens de algemene vergadering van het Duitse technotrans op 20 mei jl. is een nieuw remuneratiebeleid voor de raad van commissarissen aangenomen en werd Andrea Bauer benoemd als nieuwe commissaris en voorzitter van de audit commissie. Teslin, met de fondsen Midlin en Gerlin geïnvesteerd in technotrans, heeft zich hard gemaakt om dit nieuwe remuneratiebeleid geagendeerd te krijgen. Een goede en marktconforme beloning is een belangrijke randvoorwaarde om kwalitatief goede commissarissen aan te trekken. Lees meer »

Documentatie Gerlin

document midlin factsheet 11

Gerlin kwartaalbericht Q1 2020/2021

document gerlin jaarbericht

document gerlin jaarverslag

document midlin EBI

document midlin prospectus

document midlin prospectus

Overige documentatie, eerder uitgegeven documenten en de stemverantwoording van het fonds vindt u hier.

Fondsdocumentatie


Terug naar boven