×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 secondsGerlin

Duitse participaties

Gerlin houdt substantiële belangen in, aan de Duitse beurs genoteerde, small- en micro cap-ondernemingen. Het gaat om waardecreërende bedrijven met goede toekomstperspectieven die veelal een aantrekkelijk dividend uitkeren. Belangrijke selectiecriteria zijn de kwaliteit van het management, de groeipotentie en winstgevendheid van de onderneming, de positie in het marktsegment waarin deze opereert, een goede visie op ESG-risico’s en solide balansverhoudingen. Veelal is een groot deel van de aandelen nog in handen van de oorspronkelijke oprichtersfamilie en/of het zittende management. Voordat Gerlin in een onderneming investeert, voert zij een fundamentele analyse uit waarbij alle bedrijfsspecifieke risico’s, waaronder risico’s op het gebied van duurzaamheid, worden meegenomen en afgewogen. Gerlin stelt zich op als constructieve en betrokken langetermijnaandeelhouder.

Gerlin logo | TESLIN

Waarde en rendementen Gerlin


Intrinsieke
waarde
per 27-01-2023
€ 16.628,96

Rendement
(per 27-01-2023)
(inclusief herbelegd dividend)
15,0%

Gemiddeld jaarlijks rendement
Gerlin*

3 jaar2,0%
5 jaar1,9%
Sinds oprichting (in 2016)6,6%


Op basis van herbelegd dividend, per laatste dag afgelopen maand
Jaarrendement Gerlin*
2022 -30,0%
2021 26,9%
2020 19,3%
2019 22,8%
2018 -15,7%

Inclusief herbelegd dividend, na aftrek van kosten, op basis van kalenderjaar
Historisch rendement Gerlin (per 31 december 2022)*

 


Inclusief herbelegd dividend
Uitgekeerd dividend Gerlin

Gerlin streeft ernaar jaarlijks een ten minste gelijkblijvend dividend uit te keren.

BNP Paribas Securities Services SCA, Amsterdam branch berekent iedere eerste werkdag van de week de intrinsieke waarde. KPMG Accountants NV, onze externe accountant, controleert de jaarrekening en de waardering per boekjaareinde.

Bekijk hier de intrinsieke waarde en rendementen van de Gerlin-vennootschappenDe waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit product is het Essentiële-informatiedocument opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze informatie voordat u het product koopt.Fondsmanager Gerlin

Rombout Houben (1971) is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een loopbaan als aandelenanalist bij IRIS/Robeco is hij in de periode 2005 - 2007 als senior portefeuille­manager onder andere verantwoordelijk geweest voor het fonds Robeco European Midcap Equities. Rombout is lid van de beleggings­commissie van Eumedion. Hij werkt sinds 2007 voor Teslin en is fondsmanager van Gerlin en Midlin.

Raad van Commissarissen Gerlin

Frits Baron van Dedem
Voorzitter

Sinds maart 2016

Hank Boot
Commissaris

Sinds februari 2019

Nieuws Gerlin

Gerlin goed voorbereid op koude winter

21 december 2022 | Gerlin | Interview

Duitse consumenten en bedrijven zijn somberder dan die in andere landen. Beleggers zijn terughoudend en dat raakt ook de koersen van de bedrijven van Gerlin. Ondanks dat zijn de resultaten bij de meeste bedrijven goed. Fondsmanager Rombout Houben, associates Philip van Es, Kasper Faas, Stefan Farisi en Lennard Groenendijk kijken terug op een jaar waarin onzekerheid troef was en er twee nieuwe belangen werden opgebouwd.   Lees meer »

Het juiste doen – Interview met Arne Schneider, CEO Elmos Semiconductor

01 september 2022 | Gerlin | Interview

Elmos zette dit jaar zijn positieve bedrijfsresultaten van het eerste kwartaal voort met een aanzienlijke stijging van de omzet en winst in het tweede kwartaal. De EBIT-marge steeg tot 23,8% vergeleken met 15,9% vorig jaar. Deze resultaten zijn bijzonder sterk als we kijken naar de gestegen prijzen voor materialen, de naweeën van de pandemie en de aanhoudende geopolitieke onrust. Ondanks de huidige uitdagingen is CEO Arne Schneider optimistisch over de toekomst. Lees meer »

Het aantal chips per auto stijgt, ook tijdens een recessie

15 juli 2022 | Gerlin en Midlin | Blog

Beurskoersen gaan hard omlaag omdat een economische recessie dreigt. Ook de koersen van automotive chipfabrikanten zoals Infineon, NXP, STMicroelectronics, Melexis en Elmos staan dit jaar sterk onder druk. Tegelijkertijd gaat het nu bij veel van deze bedrijven operationeel erg goed en wordt er veel geld verdiend. Deze chipfabrikanten profiteren nog steeds van een hoge vraag en chiptekorten in de markt. 2022 wordt naar verwachting voor veel automotive chipfabrikanten een recordjaar. Maar blijven zij ook profiteren tijdens een recessie? Wij zien voldoende redenen om optimistisch te blijven over hun vooruitzichten. Lees meer »

EQS Group: Europees RegTech marktleider

02 mei 2022 | Gerlin | Blog

De samenleving stelt steeds hogere eisen aan bedrijven en organisaties waarmee zij in zee gaat. Door wetgeving worden (beursgenoteerde) bedrijven steeds vaker gedwongen aan deze maatschappelijke wensen en eisen te voldoen en hierover te communiceren en rapporteren. Slimme software van EQS helpt bedrijven hierbij waardoor aan de groeiende administratieve lastendruk makkelijker voldaan kan worden. EQS, gevestigd in München, is de Europese marktleider voor regulatie technologie (‘RegTech’) en helpt duizenden bedrijven met hun investor relations en compliance management programma’s. Gerlin heeft bij een recente aandelenuitgifte een belang genomen in EQS. Lees meer »

IVU Traffic Technologies: de rekensom achter je treinreis

08 april 2022 | Gerlin | Blog

Het plannen van voertuig- en dienstregelingen is een veeleisende taak voor bus- en spoorbedrijven. Als vervoerders deze processen iets efficiënter maken, kunnen ze veel geld besparen. Het optimaliseren van deze activiteiten wordt steeds vaker uitbesteed aan externe software specialisten, zoals het in Berlijn gevestigde IVU Traffic Technologies AG (‘IVU’). Wereldwijd helpt IVU vervoerders met wiskundige optimalisatieprocessen, zodat zij meer middelen over houden en de punctualiteit van de dienstverlening door een goede planning van materieel en mensen verbeteren. Gerlin heeft onlangs een belang genomen in IVU. Lees meer »

Elmos: ‘fabless’ na verkoop chipfabriek in Dortmund

07 maart 2022 | Gerlin | Blog

In december 2021 heeft Elmos bekend gemaakt dat het de wafer fab (chipproductiefaciliteit) in Dortmund zal verkopen voor € 85 miljoen aan het Zweedse Silex Microsystems AB, een producent van microsystemen (MEMS), dat streeft naar meer productiecapaciteit in Europa. Voor Elmos is het een kans om haar strategie, waarbij een steeds groter deel van de chipproductie wordt uitbesteed, te versnellen. Lees meer »

Veganz: Good for you, better for everyone

11 november 2021 | Gerlin | Blog

Volgens recente studies van de Verenigde Naties (‘VN’) is de veeteelt wereldwijd verantwoordelijk voor ongeveer 15% van alle broeikasemissies, 38% van het landgebruik door mensen en 70% tot 80% van het agrarische waterverbruik. Toegenomen klimaatbewustzijn en veranderende voedingsgewoontes, voornamelijk onder jongere generaties, zorgen ervoor dat deze groep steeds vaker kiest voor veganistische (plantaardige) producten. Lees meer »

Midlin en Gerlin boeken hoge jaarrendementen

18 oktober 2021 | Gerlin en Midlin | Persbericht

Gerlin en Midlin, de twee aandelenfondsen van Teslin die ook buiten de Nederlandse grenzen investeren, hebben in het eind september afgesloten boekjaar hoge rendementen behaald. Gerlin, dat investeert in Duitse small caps, boekte een rendement van 37,3% inclusief herbelegd dividend. Midlin, het fonds dat zich richt op small en mid caps in diverse Europese landen, noteerde een toename van 44,0% inclusief herbelegd dividend. Lees meer »

Gerlin en Midlin gaan in op overnamebod op Schaltbau Holding AG

11 augustus 2021 | Gerlin en Midlin | Persbericht

De aandelenfondsen Gerlin NV en Midlin NV verkopen hun belang in de Duitse verkeerstechnologiespecialist Schaltbau Holding AG. Ze gaan in op het overnamebod van de Amerikaanse investeerder Carlyle. De twee fondsen hebben samen een belang van 9,9% in Schaltbau. Lees meer »

Documentatie Gerlin

document midlin factsheet 11

Gerlin kwartaalbericht Q1 2020/2021

document gerlin jaarverslag

document midlin EBI

document midlin prospectus

document midlin prospectus

Overige documentatie, eerder uitgegeven documenten en de stemverantwoording van het fonds vindt u hier.

Fondsdocumentatie

Documentatie Gerlin Participaties Coöperatief UA

document midlin EBI

document midlin prospectus

Overige documentatie, eerder uitgegeven documenten en de stemverantwoording van het fonds vindt u hier.

Fondsdocumentatie


Terug naar boven