×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0.0076 secondsGerlin Duitse participaties

Gerlin houdt substantiële belangen in kleine, aan de Duitse beurs genoteerde ondernemingen. Het gaat om waardecreërende bedrijven met goede toekomstperspectieven die veelal een aantrekkelijk dividend uitkeren. Belangrijke selectiecriteria zijn de kwaliteit van het management, groeipotentie en winstgevendheid, de positie in het marktsegment waarin de onderneming opereert en solide balansverhoudingen. Veelal is een groot deel van de aandelen nog in handen van de oorspronkelijke oprichtersfamilie en/of het zittende management. Als langetermijn-aandeelhouder stelt Gerlin zich op als een constructieve, betrokken aandeelhouder.

Midlin Logo | TESLIN

Waarde en rendementen Gerlin

INTRINSIEKE WAARDE GERLIN NV
Waarde op 7-12-2018 € 11.665,54


DIVIDEND GERLIN NV
Dividend over 2016/2017 € 50,-


RENDEMENTEN GERLIN NV
2018 (per 7-12) -13,8%
2017 35,6%
2016 (start per 30-09-2016) 0,3%
Sinds oprichting (2016) 17,2%

 

 

HISTORISCH RENDEMENT GERLIN NV (per 30 november 2018)

KAS BANK NV berekent iedere eerste werkdag van de week de intrinsieke waarde. KPMG Accountants NV, onze externe accountant, controleert de waardering en de jaarrekening per einde boekjaar (30 september). Het eerste boekjaar eindigt op 30 september 2017.

Bekijk hier de intrinsieke waarde en rendementen van de Gerlin-vennootschappen »

Participeren in Gerlin

Als participant in Gerlin bent u mede-eigenaar van een aantal veelbelovende en goed presterende bedrijven die wij zorgvuldig selecteren en intensief volgen. Net als wij investeert u met een langetermijnvisie, omdat u weet dat beleggen investeren is en geen speculeren. In de opbouwfase van Gerlin kunt u toetreden via uitgifte van nieuwe participaties. Al dan niet via een 'stapelvennootschap' die u mogelijk in staat stelt om te profiteren van de fiscale voordelen van de deelnemingsvrijstelling.

Bent u geïnteresseerd om in Gerlin te investeren? Neem dan contact op met Ben-Kees Eeltink via e-mail beeltink@teslin.nl of telefonisch via 0343 - 55 44 49.

Fondsmanager Gerlin

Rombout Houben (1971) is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een loopbaan als aandelenanalist bij IRIS/Robeco is hij in de periode 2005 - 2007 als senior portefeuille manager onder andere verantwoordelijk geweest voor het fonds Robeco European Midcap Equities.

Rombout is lid van de beleggingscommissie van Eumedion. Hij werkt sinds 2007 voor Teslin en is fondsmanager van Gerlin en Midlin.

Portefeuille Gerlin

Bedrijf Land Activiteit
Dr Hönle AG Duitsland UV-technologie
Elmos Semiconductor AG Duitsland Halfgeleiders
First Sensor AG Duitsland Sensoren
Leifheit AG Duitsland Consumentenproducten
technotrans AG Duitsland Temperatuurmanagement
Investering Industrie Duitsland Industrie


Meer informatie over deze bedrijven »

  • portefeuille-dr-honle.jpg
  • portefeuille-elmos.jpg
  • portefeuille-firstsensor.jpg
  • portefeuille-leifheit.jpg
  • portefeuille-technotrans.jpg

Nieuws Gerlin

Gerlin investeert in technologie made in Germany

28 juni 2018 | Gerlin | Blog

Gerlin NV (‘Gerlin’) heeft met de aankoop van de laatste aandelen haar 5%-belang in het Duitse First Sensor AG afgerond. Het Berlijnse technologiebedrijf heeft een aantal sterke marktposities en kent goede langetermijnvooruitzichten. Wij hebben vertrouwen in het management en de strategie van het bedrijf. Lees meer »

Teslin-fonds Gerlin passeert grens van € 100 miljoen

06 juni 2018 | Gerlin | Persbericht

Gerlin, het Duitsland-fonds van Teslin Capital Management, heeft binnen anderhalf jaar een fondsomvang bereikt van meer dan 100 miljoen euro. Het fonds, dat zich richt op belangen van minimaal 5% in Duitse small caps, heeft sinds de oprichting een rendement behaald van 43%. Lees meer »

Teslin heeft het tij flink mee in Duitsland

29 november 2017 | Gerlin | Interview

Beleggen in Duitsland heeft zijn voordelen, weten ze bij Teslin. "De Duitse beurswereld biedt veel meer keuze dan Nederland", zegt directeur Hein van Beuningen. "We zoeken het graag dicht bij huis. We willen onze deelnemingen doorgronden." Lees meer »

Leifheit kiest voor innovatie

05 oktober 2017 | Gerlin | Blog

De meeste Nederlandse en Duitse huishoudens hebben wel iets van Leifheit in huis: een wasdroogrekje, een strijkplank of een vloerwisser. Nog altijd zijn dit de populairste producten van het bedrijf uit Nassau en het is daarmee marktleider in Noord-Europa. Sinds een jaar of drie zet een nieuwe directie in op innovatie als aanjager voor verdere groei. Lees meer »

Gerlin boekt rendement van ruim 32% in eerste boekjaar

05 oktober 2017 | Gerlin | Persbericht

Gerlin, het Duitsland-fonds van Teslin Capital Management, heeft het eerste volledige boekjaar zeer succesvol afgesloten met een rendement van maar liefst ruim 32%. Het goede resultaat werd behaald met in de loop van het jaar opgebouwde 5%-deelnemingen in vier Duitse micro- en smallcaps. Lees meer »

Elmos Semiconductor AG slaat vleugels uit

08 mei 2017 | Gerlin | Blog

Elmos Semiconductor AG (‘Elmos’) ontwikkelt en produceert halfgeleiders (chips) voor auto’s. Het hoofdkantoor en de belangrijkste fabriek staan in Dortmund. In 2016 realiseerde het bedrijf met 1.100 medewerkers een omzet van € 228 miljoen. Al is Elmos een relatief kleine speler in een grote industrie, in een aantal specifieke producten heeft het leidende marktposities. Voorbeelden hiervan zijn parkeerassistent (ultrasonic), ‘3D Gesture Control’ en ‘Ambient LED light drivers’. Lees meer »

Dr Hönle: UV-specialist

19 april 2017 | Gerlin | Blog

Dr Hönle is gespecialiseerd in industriële toepassingen van Ultraviolet (UV) licht. Het bedrijf werd in 1976 opgericht door Prof Dr Hönle, die nu nog grootaandeelhouder (4%) en voorzitter van de Raad van Commissarissen is. De belangrijkste markt voor Hönle was traditioneel de printsector waar UV-inkt gedroogd wordt met UV-licht. Lees meer »

Nieuw Duitsland-fonds Gerlin uit de startblokken met 5%-belang in technotrans

28 november 2016 | Gerlin | Persbericht

Gerlin, het nieuwe Duitsland-fonds van Teslin Capital Management, heeft een 5%-belang genomen in het Duitse bedrijf technotrans AG. Het belang in deze producent van verwarmings- en koelsystemen voor machines is het eerste 5%-belang van het onlangs opgerichte fonds. Lees meer »

Gerlin NV: nieuw fonds, start september 2016

18 juli 2016 | Gerlin | Nieuws

Teslin Capital Management BV (‘Teslin’) begint in september 2016 een nieuw fonds onder de naam Gerlin NV (‘Gerlin’). Dit investeringsfonds richt zich volledig op aan de Duitse beurs genoteerde kleine ondernemingen. Lees meer »

Documentatie GerlinDe waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.


Terug naar boven