×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs2020/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 secondsGerlin

Duitse participaties

Gerlin houdt substantiële belangen in kleine, aan de Duitse beurs genoteerde ondernemingen. Het gaat om waardecreërende bedrijven met goede toekomstperspectieven die veelal een aantrekkelijk dividend uitkeren. Belangrijke selectiecriteria zijn de kwaliteit van het management, groeipotentie en winstgevendheid, de positie in het marktsegment waarin de onderneming opereert en solide balansverhoudingen. Veelal is een groot deel van de aandelen nog in handen van de oorspronkelijke oprichtersfamilie en/of het zittende management. Als langetermijn-aandeelhouder stelt Gerlin zich op als een constructieve, betrokken aandeelhouder.

Midlin Logo | TESLIN

Waarde en rendementen Gerlin

Intrinsieke
waarde
per 20-03-2020
€ 9.340,28

Rendement
(per 20-03-2020)
(incl. dividend)
-32,3%

Gemiddeld jaarlijks rendement
Gerlin*

3 jaar2,9%
Sinds oprichting (in 2016)6,0%


Op basis van herbelegd dividend, per laatste dag afgelopen maand
Jaarrendement Gerlin*
2019 22,7%
2018 -15,6%
2017 35,6%
2016 (start per 30-09-2016) 0,3%

Inclusief dividend, na aftrek van kosten, op basis van kalenderjaar
Historisch rendement Gerlin (per 29 februari 2020)
Uitgekeerd dividend Gerlin

Gerlin streeft ernaar jaarlijks een ten minste gelijkblijvend dividend uit te keren.

KAS BANK NV berekent iedere eerste werkdag van de week de intrinsieke waarde. KPMG Accountants NV, onze externe accountant, controleert de jaarrekening en de waardering per boekjaareinde.

Bekijk hier de intrinsieke waarde en rendementen van de Gerlin-vennootschappenDe waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit product is Essentiële Beleggersinformatie opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze informatie voordat u het product koopt.Fondsmanager Gerlin

Rombout Houben (1971) is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een loopbaan als aandelenanalist bij IRIS/Robeco is hij in de periode 2005 - 2007 als senior portefeuille­manager onder andere verantwoordelijk geweest voor het fonds Robeco European Midcap Equities. Rombout is lid van de beleggings­commissie van Eumedion. Hij werkt sinds 2007 voor Teslin en is fondsmanager van Gerlin en Midlin.

Participeren in Gerlin

Als participant in Gerlin bent u mede-eigenaar van een aantal veelbelovende en goed presterende bedrijven die wij zorgvuldig selecteren en intensief volgen. Net als wij investeert u met een langetermijnvisie, omdat u weet dat beleggen investeren is en geen speculeren.

In de opbouwfase van Gerlin kunt u toetreden via uitgifte van nieuwe participaties. Al dan niet via een 'stapelvennootschap' die u mogelijk in staat stelt om te profiteren van de fiscale voordelen van de deelnemingsvrijstelling.

Bent u geïnteresseerd om in Gerlin te investeren? Neem dan per e-mail contact op met Ben-Kees Eeltink (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Roderik Los (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), of telefonisch via 0343 - 55 44 49.

Portefeuille Gerlin

Dr. Hönle
UV-technologie en kleefstoffen
Elmos
Halfgeleiders voor auto’s
Leifheit
Consumenten­producten
Schaltbau
Rail technologie
SÜSS MicroTec
Halfgeleider­machines
technotrans
Temperatuur­­management
Investeringen in opbouw

Meer informatie over de afzonderlijke
bedrijven vindt u hier.

Portefeuille

Nieuws Gerlin

Overnamebod op First Sensor gestand gedaan

16 maart 2020 | Gerlin en Midlin | Blog

TE Connectivity Ltd heeft haar overnamebod op First Sensor gestand gedaan en de belangen van Midlin en Gerlin in de Duitse sensorproducent overgenomen. Gerlin en Midlin hielden respectievelijk een belang van 7,8% en 5,7% in First Sensor. Samen waren de twee Teslin fondsen de op een na grootste investeerder in het bedrijf. Lees meer »

Stevige rendementen voor aandelen­­fondsen van Teslin in 2019

15 januari 2020 | Teslin | Persbericht

De aandelenfondsen van Teslin Capital Management hebben in 2019 stevige rendementen gerealiseerd. De fondsen profiteerden van overnamebiedingen op bedrijven in portefeuille, en van een opleving van aandelenkoersen in sectoren die herstelden van de terugval van eind 2018. Dit jaar moderniseert de langetermijnbelegger zijn ESG-beleid. Lees meer »

Schaltbau op het goede spoor

17 oktober 2019 | Gerlin en Midlin | Blog

Schaltbau kijkt met zelfvertrouwen naar een veelbelovende toekomst. Afgelopen maanden werd met succes een financiële herstructurering afgerond door het afstoten van twee verliesgevende Spaanse dochtermaatschappijen en de herfinanciering van bestaande leningen. Lees meer »

Europa- en Duitsland-fondsen van Teslin op winst door goede selectie

09 oktober 2019 | Teslin | Persbericht

De aandelenfondsen Midlin en Gerlin hebben, mede dankzij een goede selectie van investeringen, hun gebroken boekjaar op 30 september met positieve rendementen afgesloten. Gerlin sloot het boekjaar af met een positief rendement van 3,8%*. Midlin eindigde het boekjaar met een rendement van 4%*. Lees meer »

Teslin-fondsen Gerlin en Midlin gaan in op overnamebod op First Sensor AG

03 juni 2019 | Teslin | Persbericht

De aandelenfondsen Gerlin en Midlin van investeerder Teslin Capital Management verkopen hun belang in de Duitse sensorproducent First Sensor AG. Ze gaan in op het overnamebod van TE Connectivity Ltd., genoteerd aan de New York Stock Exchange. Lees meer »

Wetenswaardigheden van een fonds in opbouw

17 april 2019 | Gerlin | Interview

Een dreigende handelsoorlog leidt tot onzekerheid en dalende koersen, maar biedt ook interessante mogelijkheden voor een fonds in opbouw. Gerlin breidt de portefeuille uit en houdt de vinger aan de pols bij bestaande belangen. Fondsmanager Rombout Houben en senior associate Marco Vermeer over kansen en uitdagingen. Lees meer »

Gerlin investeert in technologie made in Germany

28 juni 2018 | Gerlin | Blog

Gerlin NV (‘Gerlin’) heeft met de aankoop van de laatste aandelen haar 5%-belang in het Duitse First Sensor AG afgerond. Het Berlijnse technologiebedrijf heeft een aantal sterke marktposities en kent goede langetermijnvooruitzichten. Wij hebben vertrouwen in het management en de strategie van het bedrijf. Lees meer »

Teslin-fonds Gerlin passeert grens van € 100 miljoen

06 juni 2018 | Gerlin | Persbericht

Gerlin, het Duitsland-fonds van Teslin Capital Management, heeft binnen anderhalf jaar een fondsomvang bereikt van meer dan 100 miljoen euro. Het fonds, dat zich richt op belangen van minimaal 5% in Duitse small caps, heeft sinds de oprichting een rendement behaald van 43%. Lees meer »

Vliegende start Teslin Participaties in 2017: ruim 41% rendement

11 januari 2018 | Teslin | Persbericht

Teslin Participaties, het nieuwe aandelenfonds van Teslin Capital Management, heeft het afgelopen jaar een vliegende start gemaakt. In het nieuwe fonds, dat in juli 2017 is opgericht, zijn de portefeuilles ondergebracht van de aandelenfondsen Darlin en Todlin, bestaande uit kleine beursgenoteerde Nederlandse bedrijven. Lees meer »

Documentatie Gerlin

document midlin factsheet 11

document midlin kwartaalbericht q3

document gerlin jaarbericht

document gerlin jaarverslag

document midlin EBI

document midlin prospectus

Overige documentatie, eerder uitgegeven documenten en de stemverantwoording van het fonds vindt u hier.

Fondsdocumentatie


Terug naar boven