×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0.0004 secondsGerlin Duitse participaties

Gerlin houdt substantiële belangen in kleine, aan de Duitse beurs genoteerde ondernemingen. Het gaat om waardecreërende bedrijven met goede toekomstperspectieven die veelal een aantrekkelijk dividend uitkeren. Belangrijke selectiecriteria zijn de kwaliteit van het management, groeipotentie en winstgevendheid, de positie in het marktsegment waarin de onderneming opereert en solide balansverhoudingen. Veelal is een groot deel van de aandelen nog in handen van de oorspronkelijke oprichtersfamilie en/of het zittende management. Als langetermijn-aandeelhouder stelt Gerlin zich op als een constructieve, betrokken aandeelhouder.

Midlin Logo | TESLIN

Waarde en rendementen Gerlin

INTRINSIEKE WAARDE GERLIN NV
Waarde op 30-11-2019 € 13.955,41


DIVIDEND GERLIN NV
Dividend over 2017/2018 € 80,-
Bekijk hier de dividendhistorie  


RENDEMENTEN GERLIN NV
2019 (per 30-11) 22,8%
2018  -15,6%
2017 35,6%
2016 (start per 30-09-2016) 0,3%
Sinds oprichting (2016) 40,9%

 

 

HISTORISCH RENDEMENT GERLIN NV (per 30 november 2019)

KAS BANK NV berekent iedere eerste werkdag van de week de intrinsieke waarde. KPMG Accountants NV, onze externe accountant, controleert de waardering en de jaarrekening per einde boekjaar (30 september). Het eerste boekjaar eindigt op 30 september 2017.

Bekijk hier de intrinsieke waarde en rendementen van de Gerlin-vennootschappen »

Participeren in Gerlin

Als participant in Gerlin bent u mede-eigenaar van een aantal veelbelovende en goed presterende bedrijven die wij zorgvuldig selecteren en intensief volgen. Net als wij investeert u met een langetermijnvisie, omdat u weet dat beleggen investeren is en geen speculeren. In de opbouwfase van Gerlin kunt u toetreden via uitgifte van nieuwe participaties. Al dan niet via een 'stapelvennootschap' die u mogelijk in staat stelt om te profiteren van de fiscale voordelen van de deelnemingsvrijstelling.

Bent u geïnteresseerd om in Gerlin te investeren? Neem dan contact op met Ben-Kees Eeltink via e-mail beeltink@teslin.nl of telefonisch via 0343 - 55 44 49.

Fondsmanager Gerlin

Rombout Houben (1971) is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een loopbaan als aandelenanalist bij IRIS/Robeco is hij in de periode 2005 - 2007 als senior portefeuille manager onder andere verantwoordelijk geweest voor het fonds Robeco European Midcap Equities.

Rombout is lid van de beleggingscommissie van Eumedion. Hij werkt sinds 2007 voor Teslin en is fondsmanager van Gerlin en Midlin.

Portefeuille Gerlin

Bedrijf Activiteit
Dr Hönle AG UV-technologie en kleefstoffen
Elmos Semiconductor AG Halfgeleiders
First Sensor AG Sensoren
Leifheit AG Consumentenproducten
Schaltbau Holding AG Rail technologie
SÜSS MicroTec SE Halfgeleidermachines
technotrans SE Temperatuurmanagement
Investeringen in opbouw  


Meer informatie over deze bedrijven »

  • portefeuille-dr-honle.jpg
  • portefeuille-elmos.jpg
  • portefeuille-firstsensor.jpg
  • portefeuille-leifheit.jpg
  • portefeuille-technotrans.jpg

Nieuws Gerlin

Schaltbau op het goede spoor

17 oktober 2019 | Gerlin en Midlin | Blog

Schaltbau kijkt met zelfvertrouwen naar een veelbelovende toekomst. Afgelopen maanden werd met succes een financiële herstructurering afgerond door het afstoten van twee verliesgevende Spaanse dochtermaatschappijen en de herfinanciering van bestaande leningen. Lees meer »

Europa- en Duitsland-fondsen van Teslin op winst door goede selectie

09 oktober 2019 | Teslin | Persbericht

De aandelenfondsen Midlin en Gerlin hebben, mede dankzij een goede selectie van investeringen, hun gebroken boekjaar op 30 september met positieve rendementen afgesloten. Gerlin sloot het boekjaar af met een positief rendement van 3,8%*. Midlin eindigde het boekjaar met een rendement van 4%*. Lees meer »

Teslin-fondsen Gerlin en Midlin gaan in op overnamebod op First Sensor AG

03 juni 2019 | Teslin | Persbericht

De aandelenfondsen Gerlin en Midlin van investeerder Teslin Capital Management verkopen hun belang in de Duitse sensorproducent First Sensor AG. Ze gaan in op het overnamebod van TE Connectivity Ltd., genoteerd aan de New York Stock Exchange. Lees meer »

Wetenswaardigheden van een fonds in opbouw

17 april 2019 | Gerlin | Interview

Een dreigende handelsoorlog leidt tot onzekerheid en dalende koersen, maar biedt ook interessante mogelijkheden voor een fonds in opbouw. Gerlin breidt de portefeuille uit en houdt de vinger aan de pols bij bestaande belangen. Fondsmanager Rombout Houben en senior associate Marco Vermeer over kansen en uitdagingen. Lees meer »

Gerlin investeert in technologie made in Germany

28 juni 2018 | Gerlin | Blog

Gerlin NV (‘Gerlin’) heeft met de aankoop van de laatste aandelen haar 5%-belang in het Duitse First Sensor AG afgerond. Het Berlijnse technologiebedrijf heeft een aantal sterke marktposities en kent goede langetermijnvooruitzichten. Wij hebben vertrouwen in het management en de strategie van het bedrijf. Lees meer »

Teslin-fonds Gerlin passeert grens van € 100 miljoen

06 juni 2018 | Gerlin | Persbericht

Gerlin, het Duitsland-fonds van Teslin Capital Management, heeft binnen anderhalf jaar een fondsomvang bereikt van meer dan 100 miljoen euro. Het fonds, dat zich richt op belangen van minimaal 5% in Duitse small caps, heeft sinds de oprichting een rendement behaald van 43%. Lees meer »

Vliegende start Teslin Participaties in 2017: ruim 41% rendement

11 januari 2018 | Teslin | Persbericht

Teslin Participaties, het nieuwe aandelenfonds van Teslin Capital Management, heeft het afgelopen jaar een vliegende start gemaakt. In het nieuwe fonds, dat in juli 2017 is opgericht, zijn de portefeuilles ondergebracht van de aandelenfondsen Darlin en Todlin, bestaande uit kleine beursgenoteerde Nederlandse bedrijven. Lees meer »

Teslin heeft het tij flink mee in Duitsland

29 november 2017 | Gerlin | Interview

Beleggen in Duitsland heeft zijn voordelen, weten ze bij Teslin. "De Duitse beurswereld biedt veel meer keuze dan Nederland", zegt directeur Hein van Beuningen. "We zoeken het graag dicht bij huis. We willen onze deelnemingen doorgronden." Lees meer »

Leifheit kiest voor innovatie

05 oktober 2017 | Gerlin | Blog

De meeste Nederlandse en Duitse huishoudens hebben wel iets van Leifheit in huis: een wasdroogrekje, een strijkplank of een vloerwisser. Nog altijd zijn dit de populairste producten van het bedrijf uit Nassau en het is daarmee marktleider in Noord-Europa. Sinds een jaar of drie zet een nieuwe directie in op innovatie als aanjager voor verdere groei. Lees meer »

Terug naar boven