×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 secondsGerlin

Duitse participaties

Gerlin houdt substantiële belangen in, aan de Duitse beurs genoteerde, small- en micro cap-ondernemingen. Het gaat om waardecreërende bedrijven met goede toekomstperspectieven die veelal een aantrekkelijk dividend uitkeren. Belangrijke selectiecriteria zijn de kwaliteit van het management, de groeipotentie en winstgevendheid van de onderneming, de positie in het marktsegment waarin deze opereert, een goede visie op ESG-risico’s en solide balansverhoudingen. Veelal is een groot deel van de aandelen nog in handen van de oorspronkelijke oprichtersfamilie en/of het zittende management. Voordat Gerlin in een onderneming investeert, voert zij een fundamentele analyse uit waarbij alle bedrijfsspecifieke risico’s, waaronder risico’s op het gebied van duurzaamheid, worden meegenomen en afgewogen. Gerlin stelt zich op als constructieve en betrokken langetermijnaandeelhouder.

Gerlin logo | TESLIN

Waarde en rendementen Gerlin


Intrinsieke
waarde
per 06-05-2022
€ 15.652,66

Rendement
(per 06-05-2022)
(inclusief herbelegd dividend)
-24,2%

Gemiddeld jaarlijks rendement
Gerlin*

3 jaar7,8%
5 jaar5,1%
Sinds oprichting (in 2016)9,7%


Op basis van herbelegd dividend, per laatste dag afgelopen maand
Jaarrendement Gerlin*
2021 26,9%
2020 19,3%
2019 22,8%
2018 -15,7%
2017 35,6%

Inclusief herbelegd dividend, na aftrek van kosten, op basis van kalenderjaar
Historisch rendement Gerlin (per 30 april 2022)*

 


Inclusief herbelegd dividend
Uitgekeerd dividend Gerlin

Gerlin streeft ernaar jaarlijks een ten minste gelijkblijvend dividend uit te keren.

BNP Paribas Securities Services SCA, Amsterdam branch berekent iedere eerste werkdag van de week de intrinsieke waarde. KPMG Accountants NV, onze externe accountant, controleert de jaarrekening en de waardering per boekjaareinde.

Bekijk hier de intrinsieke waarde en rendementen van de Gerlin-vennootschappenDe waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit product is het Essentiële-informatiedocument opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze informatie voordat u het product koopt.Fondsmanager Gerlin

Rombout Houben (1971) is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een loopbaan als aandelenanalist bij IRIS/Robeco is hij in de periode 2005 - 2007 als senior portefeuille­manager onder andere verantwoordelijk geweest voor het fonds Robeco European Midcap Equities. Rombout is lid van de beleggings­commissie van Eumedion. Hij werkt sinds 2007 voor Teslin en is fondsmanager van Gerlin en Midlin.

Nieuws Gerlin

EQS Group: Europees RegTech marktleider

02 mei 2022 | Gerlin | Blog

De samenleving stelt steeds hogere eisen aan bedrijven en organisaties waarmee zij in zee gaat. Door wetgeving worden (beursgenoteerde) bedrijven steeds vaker gedwongen aan deze maatschappelijke wensen en eisen te voldoen en hierover te communiceren en rapporteren. Slimme software van EQS helpt bedrijven hierbij waardoor aan de groeiende administratieve lastendruk makkelijker voldaan kan worden. EQS, gevestigd in München, is de Europese marktleider voor regulatie technologie (‘RegTech’) en helpt duizenden bedrijven met hun investor relations en compliance management programma’s. Gerlin heeft bij een recente aandelenuitgifte een belang genomen in EQS. Lees meer »

IVU Traffic Technologies: de rekensom achter je treinreis

08 april 2022 | Gerlin | Blog

Het plannen van voertuig- en dienstregelingen is een veeleisende taak voor bus- en spoorbedrijven. Als vervoerders deze processen iets efficiënter maken, kunnen ze veel geld besparen. Het optimaliseren van deze activiteiten wordt steeds vaker uitbesteed aan externe software specialisten, zoals het in Berlijn gevestigde IVU Traffic Technologies AG (‘IVU’). Wereldwijd helpt IVU vervoerders met wiskundige optimalisatieprocessen, zodat zij meer middelen over houden en de punctualiteit van de dienstverlening door een goede planning van materieel en mensen verbeteren. Gerlin heeft onlangs een belang genomen in IVU. Lees meer »

Elmos: ‘fabless’ na verkoop chipfabriek in Dortmund

07 maart 2022 | Gerlin | Blog

In december 2021 heeft Elmos bekend gemaakt dat het de wafer fab (chipproductiefaciliteit) in Dortmund zal verkopen voor € 85 miljoen aan het Zweedse Silex Microsystems AB, een producent van microsystemen (MEMS), dat streeft naar meer productiecapaciteit in Europa. Voor Elmos is het een kans om haar strategie, waarbij een steeds groter deel van de chipproductie wordt uitbesteed, te versnellen. Lees meer »

Veganz: Good for you, better for everyone

11 november 2021 | Gerlin | Blog

Volgens recente studies van de Verenigde Naties (‘VN’) is de veeteelt wereldwijd verantwoordelijk voor ongeveer 15% van alle broeikasemissies, 38% van het landgebruik door mensen en 70% tot 80% van het agrarische waterverbruik. Toegenomen klimaatbewustzijn en veranderende voedingsgewoontes, voornamelijk onder jongere generaties, zorgen ervoor dat deze groep steeds vaker kiest voor veganistische (plantaardige) producten. Lees meer »

Midlin en Gerlin boeken hoge jaarrendementen

18 oktober 2021 | Gerlin en Midlin | Persbericht

Gerlin en Midlin, de twee aandelenfondsen van Teslin die ook buiten de Nederlandse grenzen investeren, hebben in het eind september afgesloten boekjaar hoge rendementen behaald. Gerlin, dat investeert in Duitse small caps, boekte een rendement van 37,3% inclusief herbelegd dividend. Midlin, het fonds dat zich richt op small en mid caps in diverse Europese landen, noteerde een toename van 44,0% inclusief herbelegd dividend. Lees meer »

Gerlin en Midlin gaan in op overnamebod op Schaltbau Holding AG

11 augustus 2021 | Gerlin en Midlin | Persbericht

De aandelenfondsen Gerlin NV en Midlin NV verkopen hun belang in de Duitse verkeerstechnologiespecialist Schaltbau Holding AG. Ze gaan in op het overnamebod van de Amerikaanse investeerder Carlyle. De twee fondsen hebben samen een belang van 9,9% in Schaltbau. Lees meer »

Technotrans: Acting in Concert groep beëindigd na succesvolle campagne

28 mei 2021 | Gerlin en Midlin | Blog

Midlin en Gerlin hebben de Acting in Concert groep met de Luxemburgse investeringsmaatschappij Luxempart na een succesvolle campagne beëindigd. De doelstelling om het toezicht te versterken is met de benoeming van twee nieuwe commissarissen, waaronder een nieuwe voorzitter, geslaagd. Lees meer »

Kapitaalinstroom voor Schaltbau

09 maart 2021 | Gerlin en Midlin | Blog

Schaltbau kondigde deze week aan dat het een overeenkomst met haar grootaandeelhouders, waaronder Midlin & Gerlin, heeft gesloten voor een onderschrijving van een nieuwe € 60 miljoen verplicht converteerbare obligatie. Lees meer »

Jaarbericht 2019/2020 Gerlin

27 januari 2021 | Gerlin | Nieuws

In dit jaarbericht vindt u – op hoofdlijnen – de meest relevante informatie over het afgelopen boekjaar. Lees meer »

Documentatie Gerlin

document midlin factsheet 11

Gerlin kwartaalbericht Q1 2020/2021

document gerlin jaarbericht

document gerlin jaarverslag

document midlin EBI

document midlin prospectus

document midlin prospectus

Overige documentatie, eerder uitgegeven documenten en de stemverantwoording van het fonds vindt u hier.

Fondsdocumentatie


Terug naar boven